המרות ומידות

יחסי משקל \ נפח בחומרים יבשים 

אבקת אפייה
1 כפית – 3 גרם

1 כף – 8 גרם

1 שקית – 10 גרם

אבקת סוכר

1 כוס – 120 גרם
1 כף – 8 גרם

אגוזים \ שקדים

1 כוס קצוצים – 100 גרם

1 כף קצוצים – 6 גרם
1 כוס טחונים לאבקה – 85 גרם

אורז

1 כוס אורז ארוך – 200 גרם
1 כוס אורז קצר – 210 גרם

מלח

1 כפית – 6 גרם
1 כף – 20 גרם

1 כוס – 250 גרם

סודה לשתייה

1 כפית – 3 גרם

1 כף  – 8 גרם

1 שקית – 10 גרם

סוכר לבן

1 כוס – 200 גרם
1 כף – 12 גרם

סוכר חום דחוס

1 כף סוכר – 15 גרם

1 כוס סוכר – 240 גרם

סוכר וניל

1 כפית – 3 גרם

1 כף – 10 גרם

1 כוס – 140 גרם

פירורי עוגיות \ ביסקוויטים
1 כוס  – 110 גרם

פירורי לחם יבשים 
1 כוס – 125 גרם

פירות יבשים קצוצים
1 כוס – 150 גרם

פרג טחון

1 כוס – 70 גרם

קורנפלור

1 כוס – 140 גרם
1 כף – 8 גרם

קמח לבן (רגיל \ תופח)
1כף – 10 גרם

1 כוס – 140 גרם

קמח מלא
1 כף  – 8 גרם

1 כוס – 125 גרם

קקאו

1 כף – 10 גרם

1 כוס  – 140 גרם

שמרים
1 כף שמרים יבשים – 10 גרם

קוביית שמרים טריים \ שקית "שמרית" – 50 גרם

יחסי משקל \ נפח בחומרים רטובים

דבש \ סילאן

1 כף  – 22 גרם

1 כוס  – 360 גרם
חמאה

1 כף  – 15 גרם

1 כוס  – 240 גרם
butterstick – כ-1/2 כוס – 120 גרם

מים \ מיץ לימוון , מיץ תפוזים \ חלב \ שמנת מתוקה \ חומץ

הנפח שווה למשקל: 1 כוס מים = 240 מ"ל = 240 גרם

1 כף = 15 מ"ל = 15 גרם

ריבה
1 כוס  – 330 גרם

שמן

1 כוס  – 200 גרם

100 מ"ל שמן – 90 גרם

מידות מוצרים נפוצים

1 מיכל שמנת מתוקה – 250 מ"ל
1 גביע לבן \ יוגורט – 200 מ"ל
1 גביע שמנת חמוצה – 200 מ"ל
1 גביע גבינה לבנה \ קוטג' – 250 גרם
1 שקיק אבקת אפייה \ סוכר וניל \ סודה לשתייה – 10 גרם (כף גדושה)
קמח  (מכל הסוגים) – חבילה גדולה  1 ק"ג

קמח תופח – חבילה קטנה – 350 גרם

קמח תופח ושמרים
1 כוס קמח תופח = 1 כוס קמח רגיל + 1 כפית אב' אפיה
1 ק"ג קמח תופח = 1 ק"ג קמח רגיל + 2 שקיות אב' אפיה

1 גרם שמרים יבשים = 3 גרם שמרים טריים

המרת חמאה בשמן

כשממירים מחמאה לשמן, משקל השמן צריך להיות 85% ממשקל החמאה. למשל, 100 גרם חמאה = 85 גרם שמן (קצת פחות מ-100 מ"ל)

ג'לטין
1 שקית ג'לטין = 14 גרם
1 כף ג'לטין = כ-10 גרם
1 עלה ג'לטין = 4 גרם
יחסי המרה: 1 שקית ג'לטין (14 גרם) = 1/2 3 עלים

כדי להמיס 1 גרם ג'לטין יש להשתמש ב-5 גרם/מ"ל מים

ביצים
ביצה מס‘ 1 – 65 גרם ומעלה
ביצה מס‘ 2 – 55-60 גרם
ביצה מס‘ 3 – 50 גרם

חלבון – 40 גרם בממוצע (תלוי בגודל הביצה)

חלמון  20-  גרם בממוצע (תלוי בגודל הביצה)

התאמת כמות החומרים, כשמשנים את גודל תבנית האפיה (לתבנית עגולה)

הגדלה                                להוסיף
מ-22 ס"מ ל-24 ס"מ               20%
מ-22 ס"מ ל-26 ס"מ               40%
מ-22 ס"מ ל-28 ס"מ               60%

הקטנה                               להפחית
מ-26 ס"מ ל-24 ס"מ               15%
מ-26 ס"מ ל-22 ס"מ               30%
מ-28 ס"מ ל-22 ס"מ               40%

יחסים בין מידות נפח שונות
1 כוס = 240 מ"ל = 16 כפות =  8 (fluid ounce) fl. oz
3/4 כוס = 180 מ"ל = 12 כפות
1/2 כוס = 120 מ"ל = 8 כפות = 4 (fluid ounce) fl. oz
1/3 כוס = 80 מ"ל = 5 כפות + 1 כפית
1/4 כוס = 60 מ"ל = 4 כפות = 2 (fluid ounce) fl. oz
1 כף = 15 מ"ל = 3 כפות = 1/2 (fluid ounce) fl. oz
2 כפות = 30 מ"ל = 1/8 כוס = 1 (fluid ounce) fl. oz
1 כפית = 5 מ"ל = 1/3 כף = 0.16 (fluid ounce) fl. oz
480 מ"ל = 2 כוסות = 1 pint
960 מ"ל = 4 כוסות = 1 quart

 

המרת מידות חום

צלזיוס       פרנהייט      סימן תנור      תיאור
  105           220                            חום נמוך מאד
120           250
135           275              1            חום נמוך
150           300              2
160           320              3            בינוני-נמוך
170           340              3            בינוני
180           355              4            בינוני
190           375              5
200           390              6            בינוני-גבוה
220           430              7            גבוה
230           445              8
245           475              9            גבוה מאד

סקאלת החום של התנור שלכם שונה? הטמפרטורה המקסימלית של תנור ביתי היא 245 מעלות. יש לחלק אותה במספר השנתות שעל התנור. למשל, בתנור בו לא מסומנות מעלות אלא 7 דרגות חום, כל דרגה מייצגת 35 מעלות חום – דרגה 1 היא 24 מעלות, דרגה 2 היא 70 מעלות, דרגה 3 היא 105 מעלות וכן הלאה.

 

המרות למידות שונות

להמרת אונקיות נוזל (fluid ounces) למ"ל: לכפול אונקיות ב- 29.57
להמרת אונקיות מוצק לגרמים: לכפול אונקיות ב- 28.35
להמרת גרמים לאונקיות: לכפול גרמים ב- 0.035
להמרת קילוגרמים לפאונדים: לכפול קילוגרמים ב- 2.21
להמרת גרמים לפאונדים: לכפול גרמים ב- 0.0022
להמרת פאונדים לקילוגרמים: לכפול פאונדים ב- 0.4536
להמרת פאונדים לגרמים: לכפול פאונדים ב- 454
להמרת ליטרים לקווארטים: לכפול ליטרים ב- 1.056
להמרת קווארטים לליטרים: לכפול קווארטים ב- 0.946
להמרת אינצ‘ים לסנטימטרים: לכפול אינצ‘ים ב- 2.54
להמרת סנטימטרים לאינצ‘ים: לכפול סנטימטרים ב- 0.39

 

הערה:
המידות מתייחסות לסט מדידה אוניברסלי: כוסות, כפות וכפיות (ניתן להשיג בחנויות לכלי בית).
המשקל המדויק של חומרים סופחי לחות (בעיקר מלח וקמח) עשוי להשתנות על פי רמת הלחות.

 

קרדיט: המאמר נלקח מאתר על השולחן