קינוח כוסות עוגיות לוטוס וקרם
הוא קינוח שנולד בכורח הנסיבות.
בזמן האחרון יש אצלנו אובססיה קלה לעוגת הביסקויטים המפורסמת עם הקרם והשוקולד מעל.
אצלנו קוראים לה עוגת ארבע בבוקר .
עוגת ארבע בבוקר היא העוגה הכי פשוטה והכי טעימה.
עוגת ביסקוטים עם קצפת וגאנש שוקולד למעלה.
אצלנו קוראים לעוגה הזו עוגת ארבע בבוקר.
היא נקראת ככה כי כשהבכורה שלי היתה בחודש תשיעי,
שלחה לי סמס בארבע בבוקר שחלמה על עוגה עם עוגיות לוטוס והקרם הזה.
לא נכין? נכין! באבו-אה נכין!
מה שמצחיק זה השם שנדבק לעוגה.
בפעם האחרונה שהכנתי את העוגה, למחרת התקשר הבעל של אחיינתי אליה ושאל
איך קוראים לעוגה החלומית הזו שדולי הכינה?
חפש בגוגל ארבע בבוקר ענתה אשתו
את בטוחה? עוגה של ארבע בבוקר? בחיים לא שמעתי שם כזה.
האמת, שבגלל גוגל שיניתי לה את השם אבל השארתי את ארבע בבוקר.
הפעם, החלטתי אחרת.
מאחר ואני משתגעת על קינוחי כוסות, החלטתי להכין את אותה עוגה אבל בכוסית.
עוגה בתוך כוסית.
בכוסית הכל מדוד, אח”כ לא צריך ליישר את העוגה, הכל מסודר.
האמת שגם בגלל שלא היה לי פתי בר
שמתי עוגיות לוטוס מה שהתברר בדיעבד כהצלחה אדירה.
הרטיבות של הקרם עם פרורי העוגיות יצרו טעם חדש ומפתיע.
תשחקו עם עוגיות הלוטוס, הקרם, תוסיפו קרם גאנש ויש לכם ממש עוגה בתוך כוסית.
קינוחי כוסות אני ממש אוהבת ויש לי מלא מתכונים לקינוחי כוסות
תוכלו למצוא הכל כאן – מתכונים לקינוחי כוסות
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
רוצים לקבל מתכונים לווטצ'אפ?
לחצו25 כאן – מתכונים לווטצ'אפ
בואו תצטרפו לקבוצת האוכל הנהדרת שלנו
וליהנות מהמון מתכונים חדשים וטעימים
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי
קינוח כוסות עוגיות לוטוס וקרם
קינוח כוסות עוגיות לוטוס וקרם
סוויט דוליIngredients
- 1 חבילה עוגיות לוטוס מפוררות
- 1 אינסטנט פודינג וניל
- 1 כוס חלב
- 2 שמנת מתוקה
- 200 גרם שוקולד מריר
Instructions
- מפוררים את עוגיות הלוטוס.
- מכינים את שכבת הקרם: בקערת מיקסר שמים שמנת מתוקה, אינסטינט פודינג וניל, כוס חלב ומערבלים עד לקבלת קרם אוורירי.
- ממיסים במיקרו את השוקולד המריר עם חצי כוס שמנת מתוקה, מערבבים עד שהכל הופך לנוזל.
- מתחילים בהרכבה:
- בתוך כוסית ההגשה שמים כשתי כפיות פרורי עוגיות לוטוס בעדינות עם כפית או מזלף מוסיפים מהקרם, מעל הקרם מפזרים שוב פרורי עוגיות לוטוס חוזרים על זילוף הקרם בשנית
- יוצקים מעל את השוקולד
- מקררים לפחות 2-3 במקרר שהטעמים יספגו ועם כל ביס מתענגים מחדש על הטעמים של עוגה בתוך כוסית.
מה צריך?
1 חבילת עוגיות לוטוס – מפוררות
1 אינסטנט פודינג וניל
1 כוס חלב
1 שמנת מתוקה
לציפוי השוקולד:
200 גרם שוקולד מריר משובח
1 שמנת מתוקה
איך מכינים?
מפוררים את עוגיות הלוטוס.
מכינים את שכבת הקרם: בקערת מיקסר שמים שמנת מתוקה, אינסטינט פודינג וניל, כוס חלב ומערבלים עד לקבלת קרם אוורירי.
ממיסים במיקרו את השוקולד המריר עם חצי כוס שמנת מתוקה, מערבבים עד שהכל הופך לנוזל.
מתחילים בהרכבה:
בתוך כוסית ההגשה שמים כשתי כפיות פרורי עוגיות לוטוס
בעדינות עם כפית או מזלף מוסיפים מהקרם,
מעל הקרם מפזרים שוב פרורי עוגיות לוטוס
חוזרים על זילוף הקרם בשנית
יוצקים מעל את השוקולד
מקררים לפחות 2-3 במקרר שהטעמים יספגו ועם כל ביס מתענגים מחדש על הטעמים של עוגה בתוך כוסית.