צ'יפסים אפויים של בטטה

כשנוגסים הקריספיות של המלח הגס עם פרורי הפלפל השחור מתערבבים עם מתיקות הבטטה והכי שווה - זה לא מטוגן.

שתף
הדפסה
צ'יפסים אפויים של בטטה
מה צריך

5 בטטות מאורכות
3 כפיות שמן זית
כפית מלח גס
חצי כפית פלפל גרוס

מה צריך

5 בטטות מאורכות
3 כפיות שמן זית
כפית מלח גס
חצי כפית פלפל גרוס

צ'יפסים אפויים של בטטה

צ'יפסים אפויים של בטטה
הם צ'יפסים קריספים שאופים בתנר ומכינים במהירות.

בטטה מכילה 120 קלוריות ב-100 גרם והיא עשירה בסיבים, חומצה פולית, מינרלים, וויטמינים B ו- C.
הבטטה היא מקור מצוין של בטא-קרוטן שהופך לוויטמין A בגוף והוא נוגד-חמצון העשוי למנוע סרטן.
הבטטה נהדרת לדיאטה:
בתפוח אדמה יש אמנם פחות קלוריות (85 קלוריות ב-100 גרם) אולם לבטטה אינדקס גליקמי נמוך יותר,
על שום הסיבים התזונתיים שבה, ואכילתה איננה מעוררת חשק לאכילת פחמימות נוספות.

ואחרי שאתם יודעים כמה הבטטה נהדרת,  יש לי בשבילכם חטיף צ’יפסים אפויים  של בטטה.

להכין צ'יפסים  זה כלום עבודה.
כשנוגסים בהם הקריספיות של המלח הגס עם פרורי הפלפל השחור מתערבבים עם מתיקות הבטטה וזה לא מטוגן! קבלו אותם.

יש לי גם מתכון ל שעועית צהובה צלויה בתנור
שאחרי האפיה יש לה טעם של צ'יפס, שלושה מצרכים למנה דיאטתית, טבעונית וטעימה.

צ'יפסים אפויים של בטטה פורסמו לראשונה בסלונה ותוכלו לראות כאן את תגובות האנשים כמה שהמתכון מוצלח.

לעוד מתכונים עם ירקות הכל כאן – מתכוני ירקות

רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל

רוצים לקבל מתכונים לווטצ'אפ?
לחצו41 כאן – מתכונים לווטצ'אפ

בואו תצטרפו לקבוצת האוכל הנהדרת שלנו
וליהנות מהמון מתכונים חדשים וטעימים
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי

צ'יפסים אפויים של בטטה

צ'יפסים אפויים של בטטה

 


צ'יפסים אפויים של בטטה

צ'יפסים אפויים של בטטה

סוויט דולי
כשנוגסים הקריספיות של המלח הגס עם פרורי הפלפל השחור מתערבבים עם מתיקות הבטטה והכי שווה - זה לא מטוגן.
Prep Time 10 minutes
Cook Time 40 minutes
Total Time 50 minutes
Course מתכונים לארוחת צהריים
Cuisine בישול ישראלי

Ingredients
  

  • 5 בטטות מוארכות
  • 3 כפיות שמן זית
  • 1 כפית מלח גס
  • חצי כפית פלפל שחור גרוס

Instructions
 

  • שוטפים את הבטטה ופורסים פרוסות דקות.אני פרסתי עם מנדולינה והפרוסות אחידות בגודלן ודקות.אפשר עם מנדולינה אבל אפשר גם עם סכין.
  • מערבבים בקערה את הבטטות עם התבלינים.
  • מרססים שמן על תבנית אפיה ומפזרים את הפרוסות. אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות חצי שעה עד ארבעים דקות עד שמשחים.
    אין צורך לכסות.
  • טעים טעים!!
Keyword צ'יפסים אפויים של בטטה

מה צריך לצ'יפסים אפויים של בטטה?

5 בטטות מאורכות
3 כפיות שמן זית
כפית מלח גס
חצי כפית פלפל גרוס

איך מכינים הצ'יפסים אפויים של בטטה?


שוטפים את הבטטה ופורסים פרוסות דקות.
אני פרסתי עם מנדולינה והפרוסות אחידות בגודלן ודקות.
אפשר עם מנדולינה אבל אפשר גם עם סכין.
מערבבים בקערה את הבטטות עם התבלינים.
מרססים שמן על תבנית אפיה ומפזרים את הפרוסות.
אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות חצי שעה עד ארבעים דקות עד שמשחים.
אין צורך לכסות.

טעים טעים!!

 

רוצים לדעת באיזה כוס אני משתמשת במתכונים שלי? לחצו כאן

הכנתם את המתכון?
צלמו ושלחו לי לוואטספ או לאינסטגרם או לפייסבוק על מנת שאוכל לראות,
לתייג אתכם ולפרגן בחזרה!

אהבתם? יופי. שתפו את המתכון.

באינסטגרם שלי כבר הייתם? בואו. טעים שם

 לחצו כאן האינסטגרם של הסוויט

מי רוצה מתכונים ישירות לווטצא'פ? רק ללחוץ כאן

ואם הגעתם כבר עד כאן ובטוח אהבתם משהו, בבקשה פרגנו לי בלייק
בסוויט דוּלי
 SWEET DOOLY  
תודה רבה!!

תגובות פייסבוק

עוד דברים טובים מהסוויט

תפריט נגישות

המתכון נשמר
במחברת המתכונים