"שבת הגדול" היא השבת שלפני ליל הסדר.
לא, אין טעות בשם, לא אמרו לי שבת הגדולה,זה השם שאני זוכרת מילדותי.
לכבוד "שבת הגדול" היתה התרגשות גדולה והיערכות מיוחדת.
אמא שלי לקחה אותי ואת אחותי לחנות בגדים "אקסלוסיבית" במיוחד בבית הקרנות בהדר,
שם קנו לנו בגדים חגיגיים לכבוד "שבת הגדול".
כמובן שהבגדים נקנו כחודש לפני הזמן והוחבאו בארון לאירוע הגדול.
ב"שבת הגדול" הלבישו אותי בחליפה האדומה, עם גרביונים לבנים, נעלי לק שחורות
ולקחו אותנו לסיבוב ראווה בטיילת של קרית אליעזר.
זוכרת את זה כאילו היה אתמול.
בדרך כלל בעת הכנת פנקוטה משתמשים בג'לטין
אני ויתרתי על הג'לטין בעת הכנת הפנקוטה
כי לא אוהבת להתעסק איתו ועל מנת שהפנקוטה תהיה יציבה,
הקפאתי את הפנקוטה בתבניות סיליקון בצורות.
פנקוטה וניל מכינים בקלות והיא השתלבה נפלא עם מרק התותים.
את הפנקוטה וניל מגישים קפואה על מרק תותים
ועד שהקוביות מגיעות לשולחן
הפנקוטה מתרככת והטעם נפלא!
אתם עוקבים אחרי באינסטגרם נכון?
אם לא – בואו לכאן – האינסטגרם של סוויטדולי
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
רוצים לקבל מתכונים לווטצ'אפ?
לחצו29 כאן – מתכונים לווטצ'אפ
בואו תצטרפו לקבוצת האוכל הנהדרת שלנו
וליהנות מהמון מתכונים חדשים וטעימים
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי
קינוח פנקוטה וניל קפוא במרק תותים
סוויט טיפ:
לגירסת פרווה ניתן להשתמש בשמנת צמחית.
מהכמות יוצאים מעל חמישים קוביות פנקוטה.
מה צריך בשביל קינוח פנקוטה וניל קפוא במרק תותים?
2 שמנת מתוקה – 500 מג' – 32%
חצי כוס סוכר
מקל וניל
לגירסת פרווה יש להשתמש בשמנת צמחית.
500 גרם תות שדה
50 גרם סוכר – כרבע כוס סוכר
מיץ מחצי תפוז סחוט
איך מכינים קינוח פנקוטה וניל קפוא במרק תותים?
בסיר שמים את השמנת המתוקה עם הסוכר ומקל הוניל החצוי ומביאים לרתיחה.
מערבבים מדי פעם עד הרתיחה.
לאחר שהנוזל רתח מוציאים את מקל הוניל.
מכינים תבניות סיליקון בצורות ומוזגים את השמנת המתוקה לתבנית.
מעבירים לפריזר להקפאה.
בבלנדר טוחנים את התותים עם הסוכר ומיץ התפוזים.
אפשר גם עם מוט מערבל לטחון את התותים.
שומרים את מרק התותים בצנצנת סגורה במקרר.
בעת ההגשה יוצקים לצלחת את מרק התותים
מפזרים קוביות פנקוטה וניל ונשיקות לקישוט
עד שקוביות הפנקוטה יגיעו לשולחן הן יתרככו יתערבבו עם מרק התותים וזה יהיה פשוט חלומי!
חג שמח חברימים!