לביבות בטטה טבעוניות

לביבות בטטה טבעוניות עם פלפל שחור גרוס שמוסיף טעם למתקתקות של הבטטה.

אני שרועה על הספה, רגליים על השולחן הרוסה מעייפות כשהנייד מצלצל
“אני בסופר את צריכה משהו?”
“שלחתי סמס לא?”
“כן, אבל שלא תגידי אחרכך אוי שכחתי..”
“אממ אז תקנה בטטות, מזמן לא עשיתי צי’פסים של בטטה והילדים אוהבים”
“את בטוחה שצריך? קניתי בשבוע שעבר”
“אני לא ראיתי”
“בטוח קניתי, אולי תלכי לבדוק?”
“חכה”
נשארת באותה פוזה, עוצמת עיניים, סופרת עד עשר ו..
“לא. אין. בדקתי”
“את בטוחה??”
“לגמרי. תקנה”

אז הוא קנה עוד שלוש בטטות ולא היתה ברירה, נוסף לצ’יפסים עשיתי לביבות בטטה טבעוניות.
כשהתחלתי להכין את לביבות הבטטה,
נזכרתי בחברתי הטבעונית שפעם אמרה לי שהיא במקום ביצים שמה טחינה, אמרתי מה יכול להיות? ננסה.
ניסיתי ויצא מ-עו-לה!

אגב, יש לי גם לביבות בטטה טבעוניות אפויות אם אתם מחפשים רק ללחוץ כאן-
מתכון ללביבות בטטה טבעוניות אפויות

שקופית2

 לביבות בטטה טבעוניות




סוויט טיפ:
בנוסף למלח ולפלפל הוספתי פלפל שחור גרוס זה הוסיף המון טעם לבטטות המתקתקות.
אני השתמשתי בפרורי לחם קצת יותר עבים מהרגילים.

מה צריך בשביל לביבות בטטה טבעוניות?

3 בטטות מקולפות
2 כפות טחינה
מלח, פלפל שחור טחון, פלפל שחור גרוס – לפי הטעם
כף פטרוזיליה קצוצה דק
5 כפות פרורי לחם – בפסח לשים פירורי קמח מצה
5 כפות קמח
שמן לטיגון.

איך מכינים לביבות בטטה טבעוניות?

לבשל הבטטות כחצי שעה עד שהן רכות.
לסנן המים, לשים בקערה ולהוסיף הטחינה התבלינים בסוף להוסיף פרורי הלחם והקמח.
לערבב היטב. העיסה רכה עם ידיים רטובות ליצור קציצות ולטגן.
לטגן הלביבות במחבת עם מעט מאד שמן, כ-3 כפות כל פעם.
לטגן משני הצדדים ואחרי הטיגון להניח על נייר סופג.

תהנו חברימים!

ואם הגעתם כבר עד כאן ובטוח אהבתם משהו, בבקשה פרגנו לי בלייק  בסוויט דוּלי SWEET DOOLY  תודה רבה!!

באינסטגרם שלי כבר הייתם? המון תמונות שלא מגיעות לפייס תמצאו שם – לחצו כאן האינסטגרם של הסוויט לעקוב. תודה!

בחנות החדשה שלי כבר הייתם? עם מחירים מיוחדים ללקוחות הסוויט(: לחנות המתוקה לחצו כאן - SWEET SHOP
ואם הגעתם כבר עד כאן ובטוח אהבתם משהו, בבקשה פרגנו לי בלייק  בסוויט דוּלי SWEET DOOLY  תודה רבה!!


תגובות

עוד מתכונים טעימים