לביבות תרד

לביבות תרד שהן אפילו טיפה קריספיות. נהדרות!

כשהילדים היו בני נוער היה לי נוהל-כביסה-ביום-שבת.
עבדתי מסביב לשעון, ריצות כל השבוע, התאים לי שבת בבוקר.
פותחת בשקט-בשקט את דלת חדרם, שולפת את סל הכביסה, ממיינת ועושה מכונות.
שבת אחת, המכונות מתגלגלות במרץ, שעת צהרים התעורר הנסיך, מגיע למטבח עם קורי שינה על העיניים, בקול מנומנם שואל
"ראית אולי את הנייד שלי?"
"לא.."
"את בטוחה? הוא היה בסווצ'ר של אתמול בערב"
מפסיקה לנשום "..איפה היה בדיוק?…"
שום נמנום אין יותר בקולו "בסווצ'ר אמא. בסווצ'ר. איפה הסווצ'ר שלי?"
אני מנסה למשוך זמן "..אה.."
"אמאאא!! אל תגידי לי שכיבסת אותו!!"
טסנו שנינו למכונה אבל זה היה מאוחר מדי. מול העיניים התגלגל לו במרץ הנייד בין הבגדים.
צעקות עד לב השמיים – איך לא בדקת?? עכשיו בגללך לא יהיה לי פלאפון!
וחופשי  מרשה לכם לדמיין את הצעקות וכל המרבה הרי זה משובח.
כמובן שלמחרת הלכתי איתו אבלה וחפויות ראש לרכוש מכשיר חדש כי מישהי בכל זאת מישהי כיבסה פה טלפון סוללארי .

עבר שבוע בדיוק. שבוע.
שבת בצהרים יום יפה, המכונות מתגלגלות במרץ.
אמא כבר גמרה לשתות את הקפה כשלפתע שאגות מחרידות את הבית.
הנסיך טס במדרגות, עוקף אותי, רץ למכונה וצועק:  "אני לא מאמין! אני לא מאמיןןןןןן!! כיבסת לי שוב את הפלאפון!!!"

חברימים, נשבעת בספר התורות, סיפור אמיתי.
נכון, לא משהו שאפשר להתגאות בו, אבל מ'לעשות לא כולם מושלמים!
ולמה אני מספרת לכם את סיפור עוונותיי הזה? או!
השבוע, בארוחת הערב הנסיך שהפך לסטודנט, מספר לי שיש טלפון נייד חדש בשוק.
מתאר לי את כמות הג'יגבייטים, את איכות הפיקסלים ואחרי שמסיים לספר בשבחו אומר: "יש לי יומולדת בחודש הבא, בא לך לקנות לי אותו?"
אני עם חיוך מאוזן לאוזן אומרת –  "לא!"
"לא? למה??" פותח עיניים ענקיות
החיוך עדיין על הפנים
"אני לא זוכרת שכיבסתי לך נייד בזמן האחרון…"

חברימים, לביבות תרד שמכינים בחמש דקות, טעימות אש!

השוס של הקציצות האלה שאפשר להכין אותן אפויות והן יוצאות נפלאות!
בתבנית אפיה על נייר משומן מניחים את הקציצות ואופים כחצי שעה.
גם באפיה הן מאד טעימות אולם בטיגון הן מקבלות טאץ' קריספי שלפי הביקורות הביתיות יותר טעים.

קציצות תרד

לבכורה שלי יש בזמן האחרון דוּדה ללביבות תרד וזו כבר פעם שניה שאני מכינה השבוע את הלביבות.
בנוסף, השתמשתי בפרורי לחם מהסוג היותר משובח,
הפריכים, המוזהבים, הם מוסיפים ללביבות תרד את הקראנצ'יות.
והכי חשוב, היו ללביבות  תרד הצלחה כבירה אצל הקטנטנים.
השנה, לקראת חנוכה גם פרסמו את הלביבות שלי בערוץ 2
ודיברו בשבחן בתוכנית של עדי שילון.
ואם אתם מחפשים עוד מתכונים ללביבות
רק ללחוץ כאן – עוד מתכונים ללביבות

לביבות תרד

לביבות תרדלביבות תרד




מה צריך בשביל לביבות תרד?

שקית מדליוני תרד קפואה. או שקית של תרד בייבי מהסופר – 400 גרם
1 ביצה
מלח ופלפל – לפי הטעם
חצי כוס פרורי לחם פריכים, מוזהבים / בפסח – לשים במקום פירורי לחם פירורי קמח מצה
מעט שמן לטיגון

איך מכינים לביבות תרד?

מפשירים את התרד במיקרו, שמים במסננת וסוחטים היטב את המים.
או במקרה של עלים טריים לקצוץ דק-דק.
קוצצים עם סכין דק דק את התרד הסחוט.
שמים בקערה התרד הקצוץ, ביצה, מלח, פלפל פרורי הלחם ומערבבים.
אם העיסה רכה מדי מוסיפים עוד קצת פרורי לחם ויוצרים לביבות.
מחממים במחבת מעט שמן, מטגנים את הקציצות משני הצדדים.
אחרי הטיגון מניחים על נייר סופג ואל תתפלאו אם הן יתחסלו בעודן חמות.
גירסת אפיה-
משמנים נייר אפיה ועל גבי נייר האפיה מניחים את הקציצות ואופים בחום של 180 מעלות כעשרים דקות
והופכים צד ואופים שוב.

 בתיאבון!

ואם הגעתם כבר עד כאן ובטוח אהבתם משהו, בבקשה פרגנו לי בלייק  בסוויט דוּלי SWEET DOOLY  תודה רבה!!

באינסטגרם שלי כבר הייתם? המון תמונות שלא מגיעות לפייס תמצאו שם – לחצו כאן האינסטגרם של הסוויט לעקוב. תודה!

בחנות החדשה שלי כבר הייתם? עם מחירים מיוחדים ללקוחות הסוויט(: לחנות המתוקה לחצו כאן - SWEET SHOP
ואם הגעתם כבר עד כאן ובטוח אהבתם משהו, בבקשה פרגנו לי בלייק  בסוויט דוּלי SWEET DOOLY  תודה רבה!!


תגובות

עוד מתכונים טעימים