לא כל יום זוכים לראות יצירות אמנות מתוקות מושלמות נוצרות לך מול העיניים.
בית הספר הגבוה לקולינריה "בישולים" ארח את המטאור בתחום הפטיסרי ג'והן מרטין ולי היתה הזכות להשתתף בסדנת הדגמה.
Martin ידוע בכישוריו כאמן הפטיסרי הצרפתי המתמחה בקו המודני, המאופיין ביצירות אמנות הבאות לידי ביטוי בעוגות שלו.
Martin עבד בדייקנות של מנתח בחדר ניתוח עם שילוב של רקדן בריקוד בלט קלאסי.
הוא התחיל עם Paradis –
תחתית פיסטוק עם קרמה מנגו בננה ופסיפלורה וקישוטי שוקולד לבן
לאחר שהניח את כיפת המוס על העוגה,
עטף אותה במסגרת שוקולד לבן,
חימם סכין, נגע קלות בשוקולד הלבן
ועליו הניח את הפרח כדי שלא יזוז
וקישוט זהב עדין נוסף.
יפהפה!
קינוח הבא – Soleil Levanta
בצק פריך שמעליו קרמה אקזוטי עם מנגו,
התחתיות היו קפואות עליהן יצק את קרמה הפירות
עם סכין יפנית בעדינות של מנתח חתך פרוסות שקופות של תפוח,
החדיר קיסם באמצע, לאט לאט פתח את קפלי התפוח וקישט בעלי זהב.
מופלא. אמן אמיתי!
תוכלו לראות בסרטון איך עשה זאת:
הקינוח האחרון היה עם אותה תחתית
ובעזרת "פטיפון" יצר ציפוי של קרם ערמונים.
את הפלא תוכלו לראות כאן:
זו היתה חוויה מופלאה!