מתכון לחלה לשבת בצורת מפתח

בשבת אחרי פסח נהוג לאפות חלה בצורת מפתח כסגולה לפרנסה טובה. רוצו להדליק תנורים.

בשבת הראשונה אחרי פסח נהגו להכין חלה בצורת מפתח כסגולה לפרנסה טובה.

אחרי שראיתי המון תמונות ברשת של חלה בצורת מפתח התעניינתי בנושא.
למה מפתח?
בעצם אפיית חלה בצורת מפתח אנו פונים אל האחד והיחיד, ההוא שבשמיים,
עם התפילה הנכונה ועם החלה בצורת מפתח הוא יעניק לנו שפע ורווחה.
אז חלה בצורת מפתח תעמוד ביני לבין השפע? הצחקתם אותי.

אני, ברגעים כאלה אני נהפכת לצדיקה, מאמא-מבשלת זה אני.
אם יש משהו שיכול לעזור חוץ מלעבוד קשה כמו כל עם ישראל,
וצריך להכין חלה בצורת מפתח שתעניק לנו שפע, רווחה כלכלית שלא אכין?
רוצו להדליק תנורים ובעזרת השם, בעזרה שלנו ובעזרת החלה בצורת מפתח,
יהיה לנו שפע, רווחה כלכלית ורק טוב, אמן ואמן.

אפשר להכין את החלה בצורת מפתח, אפשר להטביע בחלה מפתח.
הצורה הקלאסית, ראש המפתח בצורת עיגול וצמה בהמשך.
האמת, לא חייבים לקלוע, אפשר להכין גליל ארוך ולחבר אותו ללולאה שלמעלה.
את החלה מכינים כמובן מבצק שמרים שנותנים לו לתפוח.
לאחר התפיחה יוצרים עיגול וקולעים צמה בהמשך.
אם יותר קל לכן אפשר להכין עיגולי לחמניות ולסדר אותן
אחת אחרי השניה וככה יהיה יותר קל להכין את החלה.
חלה בצורת מפתח סימן לשפע פרנסה בריאות ודברים טובים.

היידה. שלא תגידו שלא אמרתי,
רוצו להדליק תנורים כדי שתהיה לכם חלה לשבת בצורת מפתח סגולה לפרנסה טובה אמן!

מתכון לחלה לשבת בצורת מפתחחלה בצורת מפתח




מה צריך בשביל חלה בצורת מפתח?

אפשר להשתמש כמובן בבצק שמרים קפוא ואפשר להכין לבד בצק.

1 ק"ג קמח לבן
שמרים טריים (50 גרם)
 1/2 כוס סוכר (100 גרם)
1/2 כוס שמן זית או קנולה
1 ביצה גודל L
כ- 3/4 1 כוסות מים פושרים
כף מחוקה של מלח

לקישוט:
ביצה טרופה,
שומשום, גרעיני חמניה.

איך מכינים חלה בצורת מפתח?

בקערת המיקסר שמים קמח, שמרים וסוכר ומערבבים. מוסיפים המלח ומערבבים.
מוסיפים את הביצים השמן ומחצית מכמות המים ונותנים למיקסר לעבוד על מהירות נמוכה.
להוסיף את יתרת המים ולתת למיקסר לעבוד כעשר דקות לפחות עד שהבצק נהפך למיקשה אחת.
אחרי הלישה מגיע שלב ההתפחה.
שתי אפשרויות:  לילה במקרר או שעה עד שעה וחצי בחוץ עד שהבצק מכפיל נפחו.
עכשיו מגיע שלב היצירה.
מחלקים את הבצק לשלושה כדורים.
מכל כדור יוצרים נקניק ארוך וקולעים את הבצק לצמה ארוכה.
מכינים תבנית אפיה עם נייר אפיה, מכינים מנייר כסף כדור ושמים אותו בתבנית האפיה.
כדי ליצור את העיגול הפנימי, שמים בתחתית הכדור את הצמה וכורכים את הצמה סביב הכדור
ויורדים עם החלה כלפי מטה בצורה אנכית.
עם מספרים גוזרים ויוצרים שתי שיניים.

אם אתן מתקשות עם צמה, פשוט לגלגל רולדות.
אחת עיגול, אחת מוט ארוך ולשיניים, שני פסים דקים למטה אבל לשים ביניהם נייר כסף שלא יתחברו.
לאחר שהחלה מוכנה, להבריש בביצה טרופה, לפזר שומשום וגרעיני דלעת
ולתת לה לתפוח עוד כשעה.
בתנור שחומם מראש ל – 180 מעלות אופים כעשרים וחמש דקות עד שהחלה מזהיבה.

צדיקות וצדיקים שלי, פרנסה טובה רווחה כלכלית ורק טוב לכולנו – אמן!

אם אתם כבר כאן פרגנו לי בלייק  בבקשה ב SWEET DOOLY   תודה!

חלה לשבת בצורת מפתח

א


תגובות

עוד מתכונים טעימים