סלמון כבוש

מתכון נהדר וקל לדג סלמון כבוש שמכינים בבית ויש גם מתכון לרוטב. כלום עבודה ופנטסטי!

נתחיל עם סרטון ההכנה איך מכינים סלמון כבוש

אני משתגעת על דג מלוח, דג כבוש או כל סוג של דג כבוש ברוטב.
את האהבה לדג מלוח ירשתי מהבית.
כשאבא שלי היה חוזר מהשוק התורכי עם לקרדה עטופה בנייר לבן ונייר עיתון לא היתה מאושרת ממני.
זה היה סימן שארוחת הערב הולכת להיות הארוחה האהובה עלי.
לחם שחור, חמאה ולקרדה. יותר מזה הבן אדם לא צריך.
יש משפט בלדינו לא בטוחה בדיוק איך אומרים אותו אבל אני זוכרת משהו בנוסח-
השטן של הלקרדה זה הלחם השחור והלחם השחור זה השטן של הלקרדה.
באמצע הארוחה כשהלחם נגמר חייבים לקחת עוד לקרדה,
כשהלקרדה נגמרת מעמיסים עוד לחם ושרשרת המזון לא נפסקת.
ככה אני ודגים מלוחים כבר שנים של אהבה גדולה אבל לא ממש ממומשת.
הבעיה היא שהאיש שלצידי לא סובל דגים מלוחים אפילו לא את הריח,
גם הילדים לא נוגעים בדגים האלה וכך יצא שהפגישות הנעימות עם הדגים המלוחים הן
או בארוחות בוקר בבית מלון או במסעדות.
עד שאלוהים שמע את תפילותי ושלח לי חתן שבדי.
ולא סתם חתן שבדי, אחד כזה שמכין בבית סלמון כבוש.

כשהיינו בחופשה האחרונה בשבדיה הרגשתי כמו עליזה בארץ הפלאות.
נראה היה לי כי המאכל הלאומי של השבדים בכריסמס
אלו דגים מלוחים בכל הטעמים ואלוהים איך אני חגגתי!
כאילו את שולחן החג הכינו במיוחד בשבילי. תראו בעצמכם!

salmon1
בשבדיה מכינים לקראת הכריסמס את דג הסלמון הכבוש בבית
ולא תארתי לעצמי שזה כל כך קל להכין דג סלמון כבוש. צחוק מהעבודה!

כמו אצלנו כל אחד מביא מהבית
(גם בשבדיה מביאים עם הקופסה של הגלידה)
את הדג סלמון שהוא הכין בבית עם הרוטב האהוב עליו
salmon17

 salmon18salmon19

בתמונה הימנית הרוטב הוא רוטב חרדל
בתמונה השמאלית רוטב ירוק ולרוטב יש גם מתכון למטה.
אז איך מכינים סלמון כבוש?
את דג הסלמון הטרי מחלקים לשניים ושמים בקערה עמוקה
מצפים את הדג היטב בתערובת של סוכר ומלח
כל הכמויות המדוייקות כמובן במתכון למטה.
salmon2

על המלח מפזרים המון המון שמיר קצוץ

salmon3

את החצי השני מצפים גם במלח

salmon4

ומניחים על הדג עם השמיר
וגם מעל מצפים בסוכר והמלח.
את שני החצאים מכסים בניילון נצמד
מכניסים למקרר ושוכחים לשמונה שעות.

salmon5

אחרי שהדג מוכן חותכים לפרוסות דקות דקות ומתענגים!

salmon16

הבעיה היחידה כשמצלמים
זה כמו להשאיר את החתול לשמור על השמנת
לא נשאר מה לצלם(:

 salmon11 salmon12 salmon14

ואם אתם מעדיפים את הסלמון שלכם בתנור בבקשה
המתכון ששרף את הרשת – רק ללחוץ למטה
סלמון בתנור – חמישה מצרכים כולל הדג חצי שעה בתנור ואתם לא תפסיקו להודות לי

סלמון כבוש




מה צריך בשביל סלמון כבוש?

נתח סלמון טרי- בערך קילו
כוס וחצי סוכר
חצי כוס מלח
חבילת שמיר קצוצה
לא משנה גודל הכוס חשוב היחס – על כל 3 יחידות סוכר – יחידה אחת מלח.
אבל אם אתם מתעקשים השתמשו בכוס בינלאומית
או כוס חד פעמית חמה.
מערבבים את המלח והסוכר ביחד.
בקערה עמוקה מניחים את הסלמון הטרי ומצפים אותו בתערובת המלח והסוכר היטב מכל הצדדים.
מצפים בשכבה עבה של שמיר.
על שכבת השמיר מניחים את החצי השני של הסלמון.
מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר ל-8 שעות.
שלוש פעמים, כל שמונה שעות, הופכים את הדג בתוך הקערה עצמה.
אחרי 8 שעות ראשונות הסלמון יגיר נוזלים והקערה תהיה עם מים, אפשר לשפוך את הנוזלים ואפשר גם לא.
החתן שלי לא שפך את המים אנחנו כן כשהכנו בבית.
אחרי 48 שעות הסלמון מוכן לאכילה.
פורסים פרוסות דקות ומתענגים!

חייבת להודות שעשינו את המתכון גם עם דג סלמון קפוא שנקנה בסופר, הופשר ויצא מעולה!
חשוב להפשיר את הדג לפני שמצפים אותו בסוכר והמלח.

רוטב לסלמון

4 כפות חרדל
2 כפות סוכר
1.5 כפות חומץ
1 כוס שמן זית
2 כפות שמיר קצוץ

כדי שהרוטב יהיה סמיך ואחיד יש לערבב את החומרים במהירות לתוך השמן בערבוב מהיר.
ראשית, מכינים בקערה את החרדל הסוכר והחומץ ומערבבים.
שמים השמן בקערה ויוצקים לאט לתוך השמן את הרוטב ולא מפסיקים לערבב.
אם יוצקים מהר מדי הרוטב עלול "להישבר" ולא להיות אחיד, לכן יוצקים השמן לאט ומערבבים.
לאחר שהרוטב סמיך מוסיפים את השמיר ומערבבים.
שומרים את הרוטב בצנצנת זכוכית במקרר.

את הרוטב מזליפים בעת האכילה על הסלמון – נהדר!
תהנו חברימים!

אם אתם כבר כאן פרגנו לי בלייק  בבקשה ב SWEET DOOLY   תודה!

באינסטגרם שלי כבר הייתם? המון תמונות שלא מגיעות לפייס תמצאו שם – לחצו כאן האינסטגרם של הסוויט לעקוב. תודה!

salmon11


תגובות

עוד מתכונים טעימים