מתכון למאפה פילו מתוק לשבועות

זה קריספי מבחוץ רך מבפנים ומלא בטעמים. ככה תכינו את עלי הפילו שלכם לשבועות.

את מאפה הפילו לשבועות ראיתי אצל מרתה סטויוארט.
היא קוראת למאפה "רופלד מילק פאי".

דרך ההכנה כל כך מצאה חן בעיני שהחלטתי להכין את המתכון אבל בגירסה שלי.
לכבוד חג השבועות "תנובה" פינקה אותי במארז מוצרי חלב
והחלטתי להכין מאפה פילו מתוק לשבועות.

דרך הכנת המאפה די פשוטה.

הכנתי לכם גם סרטון

ולמתקשים עדכון מפורט:
פותחים עלי פילו, מורחים בחמאה מומסת ומקפלים למניפה.

מתכון למאפה פילו מתוק לשבועות

את הפילו המקופל סוגרים לצורת פרח ומניחים בתבנית עם נייר אפיה

מתכון למאפה פילו מתוק לשבועות

ממשיכים למרוח את עלי הפילו עם החמאה המומסת
ואחד אחרי השני ממלאים את התבנית

מתכון למאפה פילו מתוק לשבועות

לפזר קינמון מעל ולהכניס לתנור לאפיה

מתכון למאפה פילו מתוק לשבועות

להכין את תערובת החלב עם המוצרים שלפנינו

מתכון למאפה פילו מתוק לשבועות

מוציאים את עלי הפילו האפויים

מתכון למאפה פילו מתוק לשבועות

יוצקים עליהם את תערובת החלב והביצים

מתכון למאפה פילו מתוק לשבועות

מכניסים שוב לתנור לאפיה.
הבית מתמלא ריחות  וזה חלומי כשזה יוצא מהתנור.

מתכון למאפה פילו מתוק לשבועות

זה קריספי מלמעלה ובתוכו זה רך מלא בטעמים ונהדר.

מתכון למאפה פילו מתוק לשבועות

אתם תהנו מאד!
את כל כמות עלי הפילו אני אפיתי בשתי תבניות.
את רוב העלים הכנתי בתבנית 24
לאחר שתבנית 24 התמלאה הכנתי את היתר בתבנית חד פעמית בינונית.
אם נוח לכם יותר להכין הכל בתבנית אטומה חד פעמית לכו על זה.
אפשר להכין גם בפרחים-פרחים ולהצמיד אותם.
ככה נראתה התבנית הקטנה.

מתכון למאפה פילו מתוק לשבועות

ועכשיו כשאתם יודעים הכל
רוצו להדליק תנורים(:

מתכון למאפה פילו מתוק לשבועות

מאפה פילו מתוק לשבועות




סוויט טיפ:
כל המידות כוס בינלאומית= כוס חד פעמית חמה.
את כל הכמות של עלי הפילו אני הכנתי בשתי תבניות.
אחת ב – 24 ותבנית נוספת חד פעמית בינונית.
אם נוח לכם יותר להכניס הכל בתבנית חד פעמית בינונית גדולה, לכו על זה.
האפיה נוחה יותר בתבנית אטומה.

מה צריך בשביל מאפה פילו מתוק לשבועות?

1 חב' עלי פילו
100 ג' חמאה מומסת
4 ביצים
1 כוס סוכר
1 כוס חלב
1 קרם פרש – 200 ג' – או 1 שמנת חמוצה
1 שמנת מתוקה – 250 ג'
כפית תמצית וניל
כרבע כפית קינמון
מעט אבקת סוכר לקישוט

איך מכינים מאפה פילו מתוק לשבועות?

פותחים את עלי הפילו ומכסים במגבת שלא יתייבשו בזמן שעובדים עם יתר הדפים.
פורסים דף פילו על משטח העבודה משמנים אותו בחמאה מומסת.
מקפלים את הדף כמו למניפה.
מגלגלים את הדף סביב עצמו לצורת פרח.
מעבירים את הפרח לתבנית אפיה משומנת עם נייר אפיה.
מכינים באותה צורה את כל הדפים וכל פעם מלפפים כל דף סביב הפרח המרכזי.
כשהתבנית מלאה בעלי הפילו מפזרים קינמון מעל.
מחממים תנור ל-180 מעלות.
מכניסים את התבנית עם עלי הפילו ואופים כעשרים דקות עד שהעלים משחימים.
בינתיים מכינים את המלית.
בקערה מערבבים את הביצים עם הסוכר ותמצית הוניל.
מוסיפים את השמנת, קרם פרש, חלב ומערבבים היטב לעיסה נוזלית.
מוציאים מהתנור את עלי הפילו השחומים.
מניחים את התבנית העגולה בתבנית חד פעמית, למניעת נזילות לתנור בזמן האפיה.
עם מצקת יוצקים את תערובת החלב והביצים על עלי הפילו.
מחזירים לתנור ואופים עוד כעשרים דקות עד חצי שעה עד שהתערובת נספגת בעלי הפילו.
מוציאים מהתנור מקררים ומתענגים על כל ביס.
חג שמח!

ואם הגעתם כבר עד כאן ובטוח אהבתם משהו, בבקשה פרגנו לי בלייק  בסוויט דוּלי SWEET DOOLY   תודה!

 

filocheese10

 


תגובות

עוד מתכונים טעימים