עוגת בוחטה פרג הכנתי בחופש הגדול. החופש הגדול הזה פירפר לי את הצורה.
חופש גדול של סבתות, מתרוצצת ממקום למקום, יומיים חופש פה, על הדרך מסעדה שם,
שום דיאטה באויר ואני מרגישה את הקילוגרמים חוזרים אלי בחזרה.
קמה כל בוקר עם החלטה שהיום שוב אני חוזרת לאכול בצורה מבוקרת.
בבוקר אוכלת פרוסת לחם עם ירקות וכוס קפה ובטוחה שהיום זה היום.
אז אני בטוחה וכמובן שעוברות השעות ואני שוב בטררם של החיים ואין זכר לאכילה מבוקרת.
והחברות מתקשרות.
"את כל הכבוד לך את איך רזית. איך את עושה את זה?"
"אני השמנתי, המכנסיים לא עולים עלי אני כבר לא יכולה יותר ככה."
ואני משתגעת למה אתן מתקשרות אלי? מה אני הכותל של השומרי משקל?
זה שאני לא אומרת שהשמנתי זה לא אומר שזה לא קרה!
"תעשי לנו קבוצת תמיכה" אומרת לי חברה אתמול "בערב השיא היה כשהבן שלי אמר לי:
אימא למה את אומרת שאת לא עושה הליכות? בחצי שעה האחרונה לא הפסקת ללכת למקרר ובחזרה"
אני שואגת מצחוק ומספרת לה על עוגת בוכטה פרג שהכנתי בצ'יק צ'ק
עוגה שעזרה מאד למצב הרוח וכן. לדיאטה פחות(:
רוצים לקבל מתכונים לווטצ'אפ?
לחצו25 כאן – מתכונים לווטצ'אפ
הכנתי לכם סרטון כדי שתראו איך מכינים ויש כמובן גם הסבר:
את עוגת הבוכטה פרג או בוחטה פרג הכנתי עם בצק פריך חמאה מתוק של מעדנות.
לא היה לי סבלנות להכין בצק פריך לבד והבצק הזה פשוט השתלב לי נהדר בתכנון.
מרפדים תבנית אפיה בבצק
במסגרת עצלנות זה פה,
מלאתי עם שכבה עבה של ממרח פרג מקופסה
עד הסוף
וכיסיתי עם בצק מעל
ארבעים דקות בתנור ובמיוחד צילמתי לכם צילומים
של העוגה שיצאה מהתנור בלי תפאורה כדי שתראו
כמה קל להכין ואיזה נהדרת היא יוצאת.
עוגת בוכטה פרג קלה קלה להכנה
טעימה טעימה ואתם יכולים לקרא לה בוכטה או בוחטה
אחרי הביס הראשון תשכחו מהשם ותתרכזו בטעם.
למתכונים נוספים לעוגיות לחצו כאן מתכונים לעוגיות
מחפשים עוד מתכונים לפורים\? בבקשה
מתכונים לפורים
תוכלו למצוא עוד המוני מתכונים לעוגות כאן רק ללחוץ
עוגות
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
בואו תצטרפו לקבוצת האוכל הנהדרת שלנו
וליהנות מהמון מתכונים חדשים וטעימים
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי
צ'יק צ'ק הכנה טעים טעים ואתם תהנו!
עוד מתכונים לעוגות בחושות וקלות תמצאו כאן – עוגות בחושות
עוגת בוחטה פרג
מה צריך בשביל עוגת בוחטה פרג?
1 בצק פריך מוכן
1 קופסה של מלית פרג מוכנה
אבקת סוכר – לקישוט – לא חייבים
לאלה שרוצים להכין את מלית הפרג לבד-בבקשה:
1 כוס חלב (250 מ')
1 כוס סוכר (200 גרם)
100 גרם חמאה
2 כפות דבש
4 כוסות פרג טחון טרי (400 גרם )
שמים בקערה חלב סוכר חמאה ודבש עד שהעיסה מבעבעת.
כשמבעבע מוסיפים את הפרג ומערבבים כל הזמן.
מבשלים כ-5-7 דקות עד שהעיסה נעשית כמו דיסה.
מורידים מהאש ונותנים להתקרר.
אפשר להכין את העיסה לפני ולשמור במקרר.
מתכון לבצק פריך:
300 גרם קמח – 2 כוסות קמח+2 כפות
200 גרם חמאה
100 גרם סוכר – חצי כוס
1 ביצה או 2 חלמונים
קורט מלח
שמים הכל בקערת מיקסר עם וו גיטרה ומערבלים.
מוסיפים את הביצה ממשיכים לערבל עד שנוצרת העיסה.
את הבצק המוכן לקרר לפחות חצי שעה במקרר ורק לאחר מכן לעבוד איתו.
איך מכינים עוגת בוחטה פרג?
מרדדים בצק פריך בתבנית.
ממלאים עם מלית פרג.
מכסים את שכבת הפרג עם שכבת בצק נוספת.
בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות אופים כארבעים דקות עד שהבצק משנה צבעו ונעשה חום.
מוציאים מהתנור, מקררים וחותכים לריבועים.
חלום!