איך מכינים אורז לבן אחד אחד

אורז שיוצא אחד-אחד טעים-טעים שמהווה תוספת לכל ארוחה

הסיפור הזה לא קרה במשפחה שלנו בכלל. זה קרה אצל חברה שלי.
אני חוזרת – לא אצלנו במשפחה. אוקי? יופי!
בזמן שחברה שלי היתה אצל הבת שלי,
כשעברה במטבח עמד סיר אורז על השיש.
אורז בשבילי זו חולשה. גם אצל החברה שלי אבל בעיקר אצלי.
תעמידו אורז ותפוחי אדמה היד ישר תלך לאורז. עם כף יכולה לאכול מהסיר בלי בעיות.
אבל הסיפור על החברה שלי לא עלי נכון?
קיצ-קץ החברה שלי רואה את סיר האורז, פתחה את המכסה,
כבר מצבע האורז שהיה לבנבן מדי הבינה שיש פה בעיה
אבל אורז זה אורז, לקחה כף הכניסה לסיר טעמה ו-פו ירקה לכיור.
"מהזה האורז הדלוח הזה?" פנתה בתדהמה לבת שלה
"אמא ששש זה בעלי הכין, הוא לא יודע להכין אורז"
"מה יש לא לדעת בלהכין אורז??" התפלצה חברה שלי
"אמא לא כל אחד יודע להכין אורז"
הסתכלה החברה שלי על הבת שלה וירד לה האסימון.
הנה רעיון לפוסט לכאלה שלא יודעים להכין אורז.
מאחר ואצלנו כמויות האורז מתאדות במהירות
הגיע הזמן שאספר לכם איך אצלנו מכינים אורז שלא נשאר בסיר.
אורז שכמו בסיפורים יוצא אחד-אחד.

rise

הטריק הוא –
לפני שמתחילים בבישול קוצצים בצל ומטגנים אותו בשמן,
לטגן זו לא המילה הנכונה, יותר נכון לאדות את הבצל.
לבשל אותו על אש נמוכה כרבע שעה עד עשרים דקות לפחות! עד שכל המיצים של הבצל יצאו לשמן,
השמן יקבל את טעם והבצל ישאר לבן.
אחרי עשרים דקות להוסיף את האורז ולתת לשמן להיספג בו.
רק אחרי כמה דקות להוסיף את המים ואת המלח ולהמשיך בבישול.
האורז יוצא משובח בטעמו ואי אפשר להפסיק לאכול אותו.
תפזרו מעל גרגרי רימון ותיווכחו איזה טעם נהדר זה מוסיף.

לעוד מתכונים עם אורז רק לחצו כאן – מתכונים עם אורז

rise3

אורז לבן אחד אחד




מה צריך בשביל להכין אורז אחד אחד?

4 כפות שמן
2
בצל קצוץ לקוביות
2
כוסות אורז
4
כוסות מים
מלח לפי הטעם

איך מכינים אורז אחד אחד?

בסיר שמים את השמן והבצל ומתחילים לאדות את הבצל.
לשמור שהבצל לא ישנו צבעו לחום שישאר לבן.
לבשל את הבצל כרבע שעה עד עשרים דקות שהמיצים של הבצל יספגו בשמן.
להוסיף את האורז לערבב ולטגן את האורז עוד כמה דקות.
להוסיף את המים והמלח ולהביא לרתיחה.
לאחר שהמים רתחו, להנמיך האש ולבשל על אש נמוכה כחצי שעה עד שהמים נספגים באורז
ונוצרים חורים בתוך האורז.
מורידים מהאש, פותחים את הסיר שמים מגבת מטבח, מכסים את הסיר
ונותנים לאדים להספג במגבת ולגרום לאורז להיות אחד-אחד.
אחרי זה גם אתם יכולים לאכול עם כף מהסיר(:
בתיאבון חברימים!

אם אתם כבר כאן פרגנו לי בלייק  בבקשה ב SWEET DOOLY   תודה!

באינסטגרם שלי כבר הייתם? המון תמונות שלא מגיעות לפייס תמצאו שם – לחצו כאן האינסטגרם של הסוויט לעקוב. תודה!

הכלים המרהיבים הם בחסות פוקס הום

 

 

rise7

 

בחנות החדשה שלי כבר הייתם? עם מחירים מיוחדים ללקוחות הסוויט(: לחנות המתוקה לחצו כאן - SWEET SHOP
ואם הגעתם כבר עד כאן ובטוח אהבתם משהו, בבקשה פרגנו לי בלייק  בסוויט דוּלי SWEET DOOLY  תודה רבה!!


תגובות

עוד מתכונים טעימים