מתכונים

קציצות בשר עם מנגולד ברוטב לימון ושום

תבשיל מופלא של קציצות עם עלי מנגולד שמונחות על מצע גבעולי עלי המנגולד ברוטב לימון ושום משגע

שתף
הדפסה
קציצות בשר עם מנגולד ברוטב לימון ושום
מה צריך

6 חבילות עלי מנגולד – מדובר על כ25-30 עלים בודדים
(הכמות גדולה מכיוון שצריך לבדוק את העלים, חלקם קרועים, מחוררים ולכן הכמות שנשארת בסוף מספיקה)
לקציצות נשתמש רק בעלים הירוקים
חצי קילו בשר הודו אדום
חצי קילו בשר הודו לבן – אפשר להכין עם קילו בשר בקר
מלח ופלפל לפי הטעם
2 שיני שום כתוש
חצי כוס פטרוזילה קצוצה
3 ביצים
חצי כוס פירורי לחם
שמן לטיגון

לרוטב
6 חב' עלי המנגודל – הגבעולים לבנים של עלי מנגולד
8-10 שיני שום כתושות
1-2 כפות שמן
1-2 כוסות מים
מיץ מחצי לימון סחוט
אפשר להוסיף פרוסות לימון

 

מה צריך

6 חבילות עלי מנגולד – מדובר על כ25-30 עלים בודדים
(הכמות גדולה מכיוון שצריך לבדוק את העלים, חלקם קרועים, מחוררים ולכן הכמות שנשארת בסוף מספיקה)
לקציצות נשתמש רק בעלים הירוקים
חצי קילו בשר הודו אדום
חצי קילו בשר הודו לבן – אפשר להכין עם קילו בשר בקר
מלח ופלפל לפי הטעם
2 שיני שום כתוש
חצי כוס פטרוזילה קצוצה
3 ביצים
חצי כוס פירורי לחם
שמן לטיגון

לרוטב
6 חב' עלי המנגודל – הגבעולים לבנים של עלי מנגולד
8-10 שיני שום כתושות
1-2 כפות שמן
1-2 כוסות מים
מיץ מחצי לימון סחוט
אפשר להוסיף פרוסות לימון

 

קציצות בשר עם מנגולד ברוטב לימון ושום

קציצות בשר עם מנגולד ברוטב לימון ושום, התבשיל שאתם רואים בתמונה מלווה אותי מילדות.
אכלתי את זה בפעם הראשונה אצל דודה אסתר אחות של אמא שלי והטעם נשאר לי בפה שנים.
לפני שנים הסבירה לי דודתי איך היא מכינה את התבשיל וההסבר המדויק
המלווה בהדגמה חיה חקוק בי.
סבלנות היה שמם השני של הדודות שלי בכל מה שקשור לאוכל,
לא כמונו היום שאם לא מכינים בצ'יק צ'ק זה לא עובר את סף המטבח.
הן השקיעו בהכנת האוכל, בדקדקנות שלא מכירים היום.
ואין ספק מדובר על תבשיל מעדן.

את קציצות הבשר ערבבה דודתי עם העלים הירוקים של המנגולד,
מטגנים קלות את הקציצות ומבשלים אותם על תחתית גבעולי המנגולד הלבנים.
התחתית, המצע עליו היו מונחות הקציצות, היא-היא שעשתה את התבשיל.
את העלים הלבנים היה מנקה היטב, חותכת לפרוסות,
מקלפת את החוטים משני צידי העלה וגם מקלפת את השכבה העליונה של העלים הלבנים.
מרפדת תחתית של סיר עם העלים הלבנים.
עם רוטב של לימון, שום ומלח היתה מבשלת על אש קטנה את העלים הלבנים
עד שהתרככו והיו נמסים בפה.

מתכון לעלי מנגולד ממולאים בבשר – תבשיל חלומי עם סרטון הכנה תמצאו כאן – עלי מנגולד ממולאים בבשר

בשבוע שעבר, אחותי שיחזרה את התבשיל ואני רצתי לצלם עם המצלמה.
בדרך כמובן טעמתי שאכן הקציצות יצאו מעולה עם הרוטב ואכן כן, עדיין מדובר על תבשיל נהדר.
מגישה לכם הצעת הגשה ראשונה לכבוד החג שמתקרב,
ובטוחה שאחרי שתכינו תאהבו מאד. טעים טעים.

רוצים לקבל מתכונים לווטצ'אפ?
לחצו25 כאן – מתכונים לווטצ'אפ

ליד הבשר צריך אורז – ואם אתם בעניין של אורז בבקשה – מתכונים לאורז

לעוד מתכונים טעימים עם מנגולד לחצו כאן – מתכונים עם מנגולד

רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל

בואו תצטרפו לקבוצת האוכל הנהדרת שלנו
וליהנות מהמון מתכונים חדשים וטעימים
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי

קציצות בשר עם מנגולד ברוטב לימון ושום

קציצות בשר עם מנגולד ברוטב לימון ושום

 

מה צריך בשביל קציצות בשר עם עלי מנגולד?

6 חבילות עלי מנגולד – מדובר על כ25-30 עלים בודדים
(הכמות גדולה מכיוון שצריך לבדוק את העלים, חלקם קרועים, מחוררים ולכן הכמות שנשארת בסוף מספיקה)
לקציצות נשתמש רק בעלים הירוקים
חצי קילו בשר הודו אדום
חצי קילו בשר הודו לבן – אפשר להכין עם קילו בשר בקר
מלח ופלפל לפי הטעם
2 שיני שום כתוש
חצי כוס פטרוזילה קצוצה
3 ביצים
חצי כוס פירורי לחם
שמן לטיגון

לרוטב
6 חב' עלי המנגודל – הגבעולים לבנים של עלי מנגולד
8-10 שיני שום כתושות
1-2 כפות שמן
1-2 כוסות מים
מיץ מחצי לימון סחוט
אפשר להוסיף פרוסות לימון

איך מכינים קציצות בשר עם עלי מנגולד?

שוטפים היטב את עלי המנגולד.
מפרידים את העלים הירוקים והלבנים.
את העלים הירוקים קוצצים דק.
מוסיפים לבשר את התבלינים את הביצים ואת העלים הירוקים הקצוצים ומערבבים הכל ביחד.
יוצרים קציצות ומטגנים אותם קלות.
את העלים הלבנים שוטפים וחותכים לחצאים.
הדקדקניות שבינינו יכולות לקלף משני צידי העלים את ה"חוטים" שמסביב לעלים.
בסיר מטגנים שיני שום עם מעט שמן מערבבים ומשגיחים שהשום לא ישרף.
להוסיף כוס וחצי עד 2 כוסות מים, מלח פלפל ואת מיץ הלימון.
מי שאוהב חמוץ יותר יכול להוסיף פרוסות לימון לתבשיל.
להוסיף את העלים הלבנים לסיר ולהביא לרתיחה.
לאחר שהמים רתחו להנמיך האש ולבשל רבע שעה-עשרים דקות.
אחרי עשרים דקות להוסיף הקציצות המטוגנות לתבשיל ולבשל עוד כחצי שעה עד ארבעים דקות.
יש להשגיח שהמים לא יגמרו.
בתיאבון!

אם אתם כבר כאן פרגנו לי בלייק  בבקשה ב SWEET DOOLY   תודה!

באינסטגרם שלי כבר הייתם? המון תמונות שלא מגיעות לפייס תמצאו שם – לחצו כאן האינסטגרם של הסוויט לעקוב. תודה!

 

 

mangold2

 

רוצים לדעת באיזה כוס אני משתמשת במתכונים שלי? לחצו כאן

הכנתם את המתכון?
צלמו ושלחו לי לוואטספ או לאינסטגרם או לפייסבוק על מנת שאוכל לראות,
לתייג אתכם ולפרגן בחזרה!

אהבתם? יופי. שתפו את המתכון.

באינסטגרם שלי כבר הייתם? בואו. טעים שם

 לחצו כאן האינסטגרם של הסוויט

מי רוצה מתכונים ישירות לווטצא'פ? רק ללחוץ כאן

ואם הגעתם כבר עד כאן ובטוח אהבתם משהו, בבקשה פרגנו לי בלייק
בסוויט דוּלי
 SWEET DOOLY  
תודה רבה!!

תגובות פייסבוק

עוד דברים טובים מהסוויט

תפריט נגישות

המתכון נשמר
במחברת המתכונים