גרנולה טבעונית תוצרת בית

גרנולה טבעונית שמכינים בבית עם המון פירות יבשים וגרעינים מכל הסוגים. נהדרת!

כשהבנות היו קטנות, מכיוון שהיו צמודות בגיל, בשעות הערב היתה די משמעת ברזל בבית.
אני זוכרת שלארוחת ערב הייתי מכינה צלחות עם  גבינה, חביתה, עגבניה/מלפפון, פרוסת לחם בצד
וזו היתה ארוחת הערב.
לא היו שאלות, לא היו היסוסים, לחם, גבינה, ירקות וחביתה – ארוחת ערב.
השבוע כשהייתי בביקור אצל משפחה מסויימת, כשהגיע זמן ארוחת הערב
נכנסה האמא למטבח ובעוד הילדה שרועה מול הטלויזיה התחילה האמא לשאול את הילדה שאלות:

"מה את רוצה לאכול לארוחת ערב? את רוצה טוסט גם גבינה?"
"לא באלי"
"את רוצה סנדויץ עם נקניק?"
"לא בא לי גם את זה"
"את רוצה חביתה?"
"אמממ לא!"
"אולי מהגרנולה שמורמור הביאה?"
"לאבאלי בכלל!"
וככה אחרי חמש-שש הצעות תפריט הסכימה הילדה המתוקה שאמא שלה תכין לה פרנץ' טוסט.
תודה רבה באמת!

"הגרנולה שמורמור הביאה" זה גרנולה שהכנתי בבית, עם כל הזרעונים והגרעינים והפירות היבשים שרק אפשר.
את הקרדיט למתכון ניתן לאריאל ארז הנהדר,
שהביא צנצנת מלאה בגרנולה מתנה לבת שלי ואני כל כך התלהבתי מהיופי של הגרנולה
שהכנתי להכין בעצמי גם.

הכנתי גם סרטון איך מכינים את הגרנולה

 

איך מכינים גרנולה תוצרת בית?
שמים בתבנית אחת, גרעיני חמניה, גרעיני דלעת, פישתן, פירות יבשים, מכל טוב הארץ.

granola

מערבבים את הפירות היבשים עם כל יתר היבשים, מערבבים עם שמן וסילן ושמים בתבנית

granola1

מעבירים לתנור ואופים, ומערבבים כל חמש דקות שלא ישרפו לנו כל הזרעונים

granola3

מוציאים מהתנור, נותנים לזה קצת להתקרר
מוסיפים את הסובין, צימוקים וקוביות התמרים ומערבבים

granola2

זה מהזה טעים!

granola5

גרנולה טבעונית תוצרת בית




מה צריך בשביל גרנולה תוצרת בית?
500 ג' שיבולת שועל לא מעוכה
100  גר גרעיני פישתן
100 גר גרעיני חמניות
100 גר גרעיני דלעת
100 גר סומסום
שליש כוס שמן
שליש כוס סילאן /דבש/סוכר חום
50 ג' אגוזי קשיו
50 ג' אגוזי מלך
50 ג' אגוזי לוז
50 ג' שקדים לא קלופים
חצי כוס סובין חיטה
כוס צימוקים לבנים/חומים
5-7  תמרים מג'הול חתוכים לקוביות

איך מכינים גרנולה תוצרת בית?

שמים את השמן והמתוק בסיר ומחממים עד שמבעבע.
בקערה מערבבים את השיבולת שועל , סומסום, פישתן, גרעיני חמניות ודלעת.
יוצקים על החומרים היבשים את השמן והסילן, מערבבים היטב וטועמים.
אם יצא מתוק או שומני מדי אפשר להוסיף עוד שיבולת שועל.
אם פחות מתוק בעיניכם אפשר להוסיף דבש או סילן.
משטחים על תבנית עם נייר אפייה ומכניסים לתנור ב 200 מעלות.
שמים את התבנית למעלה ( קרוב למקור חום ) כל 5 דקות מערבבים כדי שלא ישרף
עד שהכל תופס צבע יפה.
מוציאים מהתנור, מוסיפים את הסובין, צימוקים ותמרים ומערבבים.
כשמתקרר שמים בצנצנת ואפשר לשמור בחוץ או במקרר מעל לשבוע ימים.

פנטסטי!

אם אתם כבר כאן פרגנו לי בלייק  בבקשה ב SWEET DOOLY   תודה!

באינסטגרם שלי כבר הייתם? המון תמונות שלא מגיעות לפייס תמצאו שם – לחצו כאן האינסטגרם של הסוויט לעקוב. תודה!

הכלים המרהיבים הם בחסות פוקס הום

granola7


תגובות

עוד מתכונים טעימים