עוגת שמרים עם תפוחי-עץ צימוקים וקינמון

עוגת שמרים עם תפוחי עץ, סוכר חום קינמון וצימוקים שלא צריך סכין בשבילה, פשוט תולשים את הדפים ומתענגים על הטעם

עוגת השמרים עם תפוחי-עץ צימוקים וקינמון שלפניכם
היא עוגה שעשויה משכבות של בצק שמרים
עליהם מניחים תפוחים, חותכים לריבועים ומניחים בתבנית.
בשביל לאכול את העוגה הזו לא צריך סכין, פשוט תולשים את הדפים מהעוגה.
בין הדפים מסתתרים תפוחים, אגוזים, צימוקים,
וכל ביס הוא תענוג בפני עצמו.

עוגת שמרים עם תפוחי-עץ צימוקים וקינמון

אני רוצה להודות לטלי מגורי כהן שבזכותה יש לכם את הפוסט הנהדר הזה.
טלי אלופת העוגות הסכימה לשמש כדוגמנית להכנת עוגת השמרים עם התפוחים.
בזמן שהייתי אצלה ושיגעתי לה את השכל עם
רגע! תעצרי! עוד לא צילמתי!
המטבח התבלגן, היא גם הספיקה להכין אוכל, הגישה לילדים,
והיא מהמעצבנות האלה שמנקות ישר איך שמתלכלך
ויואו איזה בלגן שאני עשיתי לה!
אז טלי אהובתי – תודה רבה על הכל!

קודם כל הסרטון המופלא שלי בבקשה אח"כ הסברים

אז איך מכינים עוגת שמרים עם תפוחים?
אחרי שהבצק תפח

עוגת שמרים עם תפוחי-עץ צימוקים וקינמון

מרדדים את הבצק

עוגת שמרים עם תפוחי-עץ צימוקים וקינמון

מורחים על הבצק חמאה מומסת

עוגת שמרים עם תפוחי-עץ צימוקים וקינמון

מפזרים סוכר חום

עוגת שמרים עם תפוחי-עץ צימוקים וקינמון

וקינמון

עוגת שמרים עם תפוחי-עץ צימוקים וקינמון

את עיגולי התפוחים מסדרים לרוחב הבצק

עוגת שמרים עם תפוחי-עץ צימוקים וקינמון

אחרי שסידרנו את התפוחים,
מוסיפים את הצימוקים מהתערובת

עוגת שמרים עם תפוחי-עץ צימוקים וקינמון

פורסים את הבצק לפרוסות

עוגת שמרים עם תפוחי-עץ צימוקים וקינמון

ומעמיסים שורה אחת על השניה

עוגת שמרים עם תפוחי-עץ צימוקים וקינמון

חותכים לריבועים

עוגת שמרים עם תפוחי-עץ צימוקים וקינמון

ומעבירים לתבנית

עוגת שמרים עם תפוחי-עץ צימוקים וקינמון

ממלאים את כל התבנית עם ריבועי הבצק
מתפיחים עוד כשעה ומכניסים לתנור

עוגת שמרים עם תפוחי-עץ צימוקים וקינמון

כשמוציאים מהתנור מצפים בסירופ סוכר

עוגת שמרים עם תפוחי-עץ צימוקים וקינמון

שיהיה ברור. העוגה חלומית!

עוגת שמרים עם תפוחי-עץ צימוקים וקינמון

היא אפילו יותר יפה כשהיא יוצאת מהתבנית

עוגת שמרים עם תפוחי-עץ צימוקים וקינמון

ולא צריך סכין בשביל לחתוך אותה
פשוט תולשים את הדפים

עוגת שמרים עם תפוחי-עץ צימוקים וקינמון

ואחרי שטועמים – אהה!

עוגת שמרים עם תפוחי-עץ צימוקים וקינמון

עכשיו נראה אתכם מפסיקים לטעום

עוגת שמרים עם תפוחי-עץ צימוקים וקינמון

עוגת שמרים עם תפוחים




מה צריך בשביל עוגת שמרים עם תפוחים?

לבצק:
500 ג' קמח – 3.5 כוסות קמח
1/2 שמרית שמרים טריים – 25 ג'
1/2 שקית משפר אפייה
100 ג' חמאה מומסת לא חמה – בטמפרטורת החדר
150 מל' חלב פושר– כשלוש רבעי כוס- לגירסת פרווה להמיר במים
75 ג' סוכר – כשלוש רבעי כוס
2 ביצים
קורט מלח

מילוי:
50 ג' חמאה מומסת
5 תפוחים מסוג גרנד
חצי כוס סוכר חום
כפית קינמון
100 ג' צימוקים בהירים
100 ג' אגוזי מלך קצוצים
לפיזור על הבצק-
בערך כף סוכר חום וכפית קינמון

זיגוג לאחר האפיה:
1 כוס סוכר
1 כוס מים
חצי מקל וניל
טיפות לימון סחוט
שמים הכל בסיר קטן, מביאים לרתיחה,
מנמיכים האש מבשלים עוד כעשר דקות ומכבים את האש.

איך מכינים עוגת שמרים עם תפוחים?

מתחילים עם הכנת בצק השמרים.
בקערת המיקסר שמים הקמח.
יוצרים מספר גומות מסביב ושמים שמרים, משפר אפיה, סוכר, מלח ומערבלים הכל ביחד.
מוסיפים לקערה: ביצים, חמאה ונותנים למיקסר לעבוד במהירות איטית.
בסוף כוס חלב פושר לאט לאט והמיקסר ממשיך לעבוד.
נותנים למיקסר לעבוד במהירות איטית עד שהבצק נהפך לעיסה אחידה לפחות עשר דקות!
אחרי חמש דקות עצרתי את פעולת המקסר, "אספתי" את הבצק והמיקסר המשיך לעבוד עד שהבצק ניתק מהקערה ויש לכם בצק אחיד ורך.

אחרי הלישה מגיע שלב ההתפחה.
שתי אפשרויות:
לילה במקרר או שעה עד שעה וחצי בחוץ עד שהבצק מכפיל נפחו.
בשלב ההתפחה את הבצק מניחים בקערה משומנת עטוף בניילון נצמד.

הכנת המילוי:
מקלפים את התפוחים ומוציאים את הגרעינים.
חותכים לפרוסות ושמים בקערה.
מוסיפים את הסוכר החום, הקינמון, אגוזים והצימוקים ומערבבים.

הכנת העוגה:
מרדדים את הבצק לריבוע.
מורחים על הבצק חמאה מומסת.
מפזרים סוכר חום וקינמון.
מפזרים בשורות לרוחב את עיגולי התפוחים עד שכל הבצק מכוסה.
מפזרים מעל את הצימוקים.
חותכים למלבנים את הבצק.
ושמים שורה אחת על גבי השניה.
חותכים ריבועים מהבצק ומעבירים לתבנית.
לאחר שהתבנית התמלאה מתפיחים עוד כשעה.
בתנור שחומם מראש ל – 180 מעלות אופים כחצי שעה עד שהעוגה מוכנה.
בינתיים מכינים את סירופ הסוכר.
מבשלים על סיר את המים עם הסוכר הלימון והוניל.
כשהעוגה מוכנה, מוציאים מהתנור ומורחים את העוגה בזיגוג המתוק כשהעוגה חמה והרוטב קר.
עוגה חלומית ונ ה ד ר ת!!

לגרסת פרווה – אפשר להחליף את החלב בחלב סויה או מים – את החמאה המומסת להחליף במחמאה או מרגרינה.

הכלים המרהיבים בחסות פוקס הום

אם הגעתם עד לכאן פרגנו לי בלייק  בבקשה ב סוויט דולי SWEET DOOLY   תודה!

shmarimappel18

 


תגובות

עוד מתכונים טעימים