פבלובה מלכת הקינוחים ברוטב פירות יער

קינוח חלומי של מרנג עם הררי קצפת אוורירית מעל ופירות יער וסירופ. הקינוח המלכותי על שם רקדנית הבלט

אנה פבלובה נולדה בסנט פטסבורג ברוסיה למשפחת איכרים, והייתה ילדה חלשה וחולנית.
ערב אחד לקחה אותה אמה לראות את "היפהפייה הנרדמת" בהופעת בלט ובאותו ערב היא החליטה שהיא רוצה לרקוד את תפקיד הנסיכה ולהופיע באותו תיאטרון.
היא למדה אצל גדולי מורי הבלט ברוסיה באותה העת, פבלובה פיתחה איכויות של יופי והייתה לסמל שהפריד אותה משאר הרקדניות.
היא הצטרפה לבלט הקיסרי, התקדמה במהירות והפכה לרקדנית הראשית הראשית

בראשית המאה ה-20 הקימה להקת בלט והחלה לסייר עימה ברחבי העולם.
כאשר הגיעה עם "מות הברבור" להופעה בניו זלינד זכתה להצלחה רבה, והומצא הקינוח פבלובה על שמה.
זוהי עוגה על בסיס מרנג עגול מקושט בקצפת ועליו פירות טריים, עוגה קלה ואוורירית, קשיחה וגם שברירית בדומה לרקדנית.
קרדיט:ויקיפדיה.

pavlova

אז עכשיו אתם גם יודעים למה לקינוח ההורס הזה קוראים פבלובה.
ואי אפשר בלי סיפור פרטי כמובן.
לאחי שיהיה בגן עדן יש בן שיבדל-לחיים-ארוכים.
כשהיה הילד בן חמש, אחותו הגדולה למדה בלט ויום אחד כשנכנס אחי הביתה,
ראה איך הגדולה העמידה את הקטן בעמידת מוצא של בלט ולמדה אותו צעדי בלט.
במקום הודיע אחי שממחר הילדה(!) לא הולכת יותר לחוג בלט כדי שלא תלמד את אחיה צעדי בלט(:
כן חברימים, זו היתה בדיחה ואני בכוונה מציינת את זה כי באחד הפוסטים הקודמים שלי
קבלתי הודעות מאנשים בפרטי שלא הבינו את ההומור.

pavlova3

פבלובה היא מלכת הקינוחים אצלנו ואני נוהגת להכין במנות אישיות.
האפשר להכין את המרנג יום לפני ולשמור בקופסה סגורה עד ערב החג.
גם את הסירופ עם הפירות אפשר להכין יום ולפני ההגשה להרכיב את המנה.
pavlova4

פבלובה מלכת הקינוחים ברוטב פירות יער




מה צריך בשביל להכין פבלובה פבלובה מלכת הקינוחים ברוטב פירות יער?

לתחתיות:
3 חלבונים
1 כוס סוכר

מילוי:
1 שמנת מתוקה
3 כפיות סוכר
1 קופסת פירות יער קפואים
חצי כוס סוכר

איך מכינים פבלובה פבלובה מלכת הקינוחים ברוטב פירות יער?

להכנת המרנגים:
בקערת מיקסר שמים את החלבונים ומפעילים במהירות בינונית כשתי דקות.
להעביר למהירות מהירה ולתת לחלבונים לתפוח.
רק אחרי שהחלבונים הופכים לעיסה תפוחה להוסיף את הסוכר כפית אחרי כפית.
בתבנית אפיה מניחים נייר אפיה. אין צורך לשמן.
עם שקית זילוף יוצרים עיגולים קטנים על נייר האפיה.
בתנור שחומם מראש ל -100 מעלות מייבשים את המרנגים שלוש שעות.
אחרי שמכבים את התנור משאירים את המרנגים בתנור עוד כשעה לפחות.
שומרים בקופסה סגורה ואטומה עד יומיים עד להגשה.

את השמנת המתוקה שמים בקערת הקצפה מוסיפים את הסוכר ומקציפים עד קבלת קצפת אוורירית.
בסיר שמים את פירות היער עם חצי כוס סוכר ומביאים לרתיחה.
לאחר הרתיחה לבשל עוד כעשר דקות-רבע שעה ולהסיר מהאש. לקרר עד ההגשה.
לפני ההגשה למלא את המרנגים בקצפת אוורירית
להוסיף מעל פירות יער וזילופי רוטב.
ת ע נ ו ג ו ת!!
אתם תהנו מכל ביס. חג שמח אהובות ואהובים!

אם אתם כבר כאן פרגנו לי בלייק  בבקשה ב SWEET DOOLY   תודה!

באינסטגרם שלי כבר הייתם? המון תמונות שלא מגיעות לפייס תמצאו שם – לחצו כאן האינסטגרם של הסוויט לעקוב. תודה!

pavlova2


תגובות

עוד מתכונים טעימים