עוגת שזיפים עם שכבת מרנג ופירורי בצק

עוגת השזיפים של סבתא אהובה שהמתכון עובר במשפחה כבר שנים

התארחתי אצל חברתי האהובה טלי שכבר הכרתם אותה כשהכינה עוגת שמרים עם תפוחי עץ צימוקים וקינמון,
וטעמתי אצלה עוגת שזיפים חלומית.
אתם מכירים את זה שאתם רואים עוגה, נו עוגת שזיפים אבל אז הביס בפה עושה לכם בבת אחת נעים בכל הגוף?! אז זו העוגה!
בצק פריך, שזיפים, שכבת קצף ביצים עדינה וחלומית שנמסה בפה ועל המרנג פרורי בצק, עוגה שאי אפשר להפסיק לאכול!
מסתבר שזו עוגה שהמתכון עובר במשפחה כי הוא שייך לסבתא אהובה.
טלי מכינה את העוגה עם שזיפים ודודה שלה מכינה עם משמשים בעונה.
כמובן שאחרי שטעמתי מהעוגה ביקשתי מטלי להכין אותה כדי שנראה כולנו איך מכינים את העוגה.

plumcake2

הכנתי לכם סרטון שההסבר יהיה קל יותר

ועכשיו עם תמונות –
ראשית מכינים בצק פריך

plumcake200

אחרי שהבצק מוכן מחלקים לשניים.
2/3 נכין את בסיס העוגה
1/3 הולך להקפאה
נשתמש אחרכך לציפוי העוגה

plumcake12

את תבנית הפאי נצפה בבצק

plumcake14

מעל נשים שזיפים חתוכים

plumcake16

נמלא את כל התבנית בשזיפים

plumcake18

מכניסים לתנור

plumcake19

ובינתיים מכינים קצף של ביצים
כעבור כעשרים דקות מוציאים את העוגה
ומצפים בקצף הביצים

plumcake22

את כל העוגה

plumcake23

על קצף הביצים מגרדים את יתרת הבצק שהיה בהקפאה

plumcake24

היא עדינה, נמסה בפה , חלומית!
כמו שסיפרתי בהתחלה אפשר להכין עם משמשים בעונה
או עם תפוחים כל השנה.

plumcake7

ואם בשזיפים עסקינן
אתם חייבים להכין ריבת שזיפים
שאחרי שתכינו פעם אחת
לא תקנו יותר שום "פובדיל" בסופר
המתכון פה: ריבת שזיפים בטעם של פעם

plumjum7

עוגת שזיפים עם שכבת מרנג ופירורי קרמבל –  העוגה של סבתא אהובה




סוויט טיפ:
את העוגה אפשר להכין במשך כל השנה עם כל הפירות.
אפרסקים משומרים, משמשים, תפוחים, מה שתבחרו.
משמשים בעונה אין צורך לאפות קודם את הפירות להכין בדיוק כמו השזיפים.
עם אפרסקים משומרים גם אין צורך לאפות קודם את הבצק לשים האפרסקים ולהכין בדיוק באותה הדרך.
אם מכינים עם תפוחים יש לבשל קודם את התפוחים מעט.
3 תפוחים חתוכים לרבעים, לבשל עשר דקות רבע שעה עם כף סוכר וכפית מיץ לימון. אפשר להוסיף כמובן קינמון אם רוצים.
לשים את התפוחים ולאפות הכל ביחד.

מה צריך בשביל עוגת שזיפים עם שכבת מרנג ופירורי בצק?

לשכבת הבצק:
150 ג' חמאה
1/2 כוס סוכר
3 חלמונים
1 -3/4 כוס קמח
1 כפית אבקת אפיה
כפית וניל
כ-15 שזיפים חתוכים
לשכבת המרנג-קצף ביצים
3 חלבונים
חצי כוס סוכר

לגירסת פרווה – יש להחליף למחמאה.

איך מכינים עוגת שזיפים עם שכבת מרנג ופירורי בצק?

שמים בקערה את כל חומרי הבצק ולשים עד לקבלת בצק רך.
כשהבצק מוכן מחלקים לשני שליש ושליש.
את הכמות הקטנה מגלגלים, שמים בשקית ניילון ומקפיאים בינתיים.
בשארית הבצק מרפדים תחתית פאי.
על הבצק מניחים את השזיפים החתוכים.
מכניסים את העוגה עם השזיפים לתנור שחומם מראש ל – 180 מעלות.
אופים כרבע שעה/עשרים דקות עד שהבצק משחים.
בינתיים, מקציפים את החלבונים עם הסוכר לקצף יציב.
לאחר שהבצק משחים מוציאים את העוגה.
מצפים את העוגה עם הקצף הלבן.
מוציאים מהפריזר את שארית הבצק ומגרדים מעל.
אופים עוד כרבע שעה עד שפרורי הבצק משחימים.
כמו שאמרתי, היא רכה, נמסה בפה, חלום של עוגה!

טלי אומרת ששומרים את העוגה במקרר, לפי דעתי היא יותר טעימה כשהיא בחוץ.
אתם תחליטו. תהנו!

הכלים המרהיבים בחסות פוקס הום

אם הגעתם עד לכאן פרגנו לי בלייק  בבקשה ב סוויט דולי SWEET DOOLY   תודה!


תגובות

עוד מתכונים טעימים