המוסקה של נונה

המוסקה שלוקחת אותנו במנהרת הזמן לטעמים של נונה

נתחיל קצת היסטוריה.
הורי, שניהם, ילידי סלוניקי – יוון.
בשנות העשרים, נסע ראש העיר דאז אבא חושי ז”ל לסלוניקי, להביא פועלים יהודיים כדי שיעבדו בנמל חיפה.
הנמל היה בתחילת דרכו ועבדו בו בעיקר פועלים ערבים.
אבא חושי רצה שבנמל חיפה, “ה ”נמל של מדינת ישראל, שער הכניסה לארץ, תהיה עבודה עברית ורק יהודים יעבדו בו.
בסלוניקי שלפני מלחמת העולם השנייה, היה נמל ועבדו בו יהודים רבים.
בזכות עבודה קשה והתמדה, הגיעו לעמדות מפתח בנמל וניהלו אותו.
אני זוכרת שאבא שלי סיפר שבגלל שהנמל נשלט ע”י היהודים, בימי שבת, הנמל היה סגור.
אבא חושי נסע לסלוניקי, הביא את הסלוניקאים לעיר התחתית והם בנו את נמל חיפה.
לשם הגיעו נונה פקימה ונונו מיכאל מנו.
נונה דודון ונונו דניאל אלמוזלינוס, שעבד על ה”מעונה” והיה מהסוורים הראשונים בנמל חיפה. כבוד!

תם שיעור היסטוריה נעבור למוסקה של נונה.

קבלו חברימים את המתכון למוסקה של נונה.
המוסקה של נונה עשוי מפרוסות של חצילים עם בשר בתוכו.
נכון!! נכון שמוסקה זה שכבות חצילים כשהבשר ביניהם. צודקים, לא מתווכחת.
אה-מה-מה! יש גם מוסקה לנכדים של הסלוניקאים כי זה מה שראו אצל נונה ולכן יקרא המתכון – המוסקה של נונה.
איי רסט מיי קייס!

אחרי שפורסמים את החצילים,
ממליחים שמים במנוחה עשר דקות,
אח"F מנגבים את החצילים עם נייר
ומתחילים למלא החצילים.
לוקחים “סנדויץ” של חציל, שמים בתוכו קציצת בשר, מועכים יפה,
מסדרים שהבשר לא יגלוש מהצדדים ומכינים “מסדר המפקד”.

שקופית3

טובלים כל “סנדויץ” מוכן בביצה טרופה ומטגנים בשמן עמוק משני הצדדים.

שקופית1

מניחים בתבנית לאחר הטיגון.
את רוטב העגבניות מערבבים עם כל התבלינים ויוצקים על תבנית החצילים המטוגנים
ועכשיו אתם מוכנים להכין את המוסקה של נונה.

שקופית4

זה יוצא פשוט חלום!
המוסקה של נונה




סוויט טיפ
החיתוך של החציל הוא החשוב.
את החציל פורסים לפרוסות. בחיתוך הראשון לא מפרידים את הפרוסה מהחציל, בחיתוך השני כן.
הכוונה ששתי פרוסות יהיו מחוברות בתחתית.

מה צריך בשביל המוסקה של נונה?

2 חצילים פרוסים לפרוסות
500 ג’ בשר טחון
1 ביצה
רבע כפית מלח
קורט פלפל
חצי כפית שום כתוש
4-5 כפות פירורי לחם
2 ביצים טרופות – לטבול את פרוסות החצילים

לרוטב:
1 קופסת קוביות עגבניות
1 רסק עגבניות
1 כוס מים רותחים
רבע כפית מלח
קצת פלפל שחור
פרוסות שום – 2 שיניים

איך מכינים מוסקה של נונה ?

מתחילים עם החצילים.
פורסים את החצילים לפרוסות דקות, כמו סנדויץ’.
בחיתוך הראשוני לא עד הסוף, בחיתוך השני עד סוף החציל.
מפזרים עליהם מלח ומשאירים לנוח כחצי שעה שיגירו נוזלים ותצא המרירות.
בינתיים מכינים את המילוי.
מערבבים את הבשר עם כל התבלינים ויוצרים צורה של קציצות.
מנגבים את החצילים עם נייר ומתחילים למלא החצילים.
לוקחים “סנדויץ” של חציל, שמים בתוכו קציצת בשר, מועכים יפה, מסדרים שהבשר לא יגלוש מהצדדים
ומכינים “מסדר המפקד”.
טובלים כל “סנדויץ” מוכן בביצה טרופה ומטגנים בשמן עמוק משני הצדדים.
מניחים בתבנית לאחר הטיגון.
את רוטבי העגבניות מערבבים עם כל התבלינים ויוצקים על תבנית החצילים המטוגנים.
לתנור לעוד חצי שעה עד ארבעים דקות בחום של 160 מעלות.

כן חברימים אתם תודו לי.

גירסה לפסח:

במקום פירורי לחם לשים פירורי קמח מצה בקציצות

אם אתם כבר כאן פרגנו לי בלייק  בבקשה ב SWEET DOOLY   תודה!

שקופית5

בחנות החדשה שלי כבר הייתם? עם מחירים מיוחדים ללקוחות הסוויט(: לחנות המתוקה לחצו כאן - SWEET SHOP
ואם הגעתם כבר עד כאן ובטוח אהבתם משהו, בבקשה פרגנו לי בלייק  בסוויט דוּלי SWEET DOOLY  תודה רבה!!


תגובות

עוד מתכונים טעימים