עוגת שוקולד ליומולדת גרביטי קליק

עוגת שוקולד מצופה בקרם שוקולד עם המוני קליקים שנשפכים עליה מלמעלה

השבוע, חגג חיים של אמא, נסיך של אמא, אהבה של אמא,  יומולדת 27.
מכיוון שזה היה במוצאי כיפור דחינו את החגיגה לערב חג סוכות,
כי הרי נולד ממש בערב החג ועל זה כבר סיפרתי כשנתתי לכם את המתכון לגולש של גברים.

הפעם החלטתי ללכת על מתוק.
הילד מכור לשוקולד ומשתגע על קליק ואני החלטתי לשלב בין השניים.
מצאתי ברשת עוגה בשם "עוגת גרביטי" שמנצחת את חוקי המשיכה.
עוגה עם שקית של קליקים שנשפכים מתוכה אל העוגה

klikcake9

מרוחים על העוגה ויוצרים מראה מרהיב

klikcake5

אז איך מכינים את העוגה?
הכנתי לכם סרטון הדגמה

וההסבר עם תמונות:
מכינים עוגת טורט
חוצים לשניים מצפים מבפנים ומבחוץ בקרם שוקולד

klikcake

על הקרם מסביב מוסיפים וופלים באיזה טעם שתבחרו
אני הלכתי על רבע לשבע

klikcake1

לוקחים שיפוד משחילים בתוך קש ואת השניים
משקיעים בקצה העוגה עליה נצמיד את כל הקליקים

klikcake2

בעזרת שוקולד מומס מצמידים את הקליקים לקש
מורחים את הקש ועליו מניחים מכל הצדדים את הקליקים

klikcake3

עולים במעלה הקש עם השוקולד והקליקים אולם לא עד הסוף
כדי להשאיר מקום לשקית

klikcake4,,

בשלב הזה הפסקתי לצלם תמונות אולם תוכלו לראות הכל בסרטון.
על הקש מלבישים את שקית הקליק הריקה ומדביקים אותה
עם שוקולד מומס לקליקים שעל המקל

klikcake9

מפזרים על כל העוגה קליקים בכל הטעמים
ומחכים שהנסיך יגיע הביתה וישמיע קריאות התפעלות.

klikcake5

מבט פנימי על העוגה

chocolatecake

עוגת שוקולד ליומולדת גרביטי קליק




מה צריך בשביל עוגת שוקולד ליומולדת גרביטי קליק?

המידות – כוס חד פעמית חמה

6 ביצים
1 כוס סוכר
חצי כוס שמן
1 כוס חלב או 1 כוס מיץ תפוזים
1.5 כוס קמח תופח
3/4 כוס קקאו

1 שמנת מתוקה
1 אינסטנט שוקולד
1 כוס חלב

לציפוי העוגה-
2 חבילות וופלים רבע לשבע
100 ג' שוקולד מריר
4-5 חבילות קליק בטעמים

איך מכינים את העוגה?

ראשית מכינים עוגת טורט
מפרידים את החלבונים והחלמונים ואת החלבונים שמים בקערת מיקסר.
את החלבונים מקציפים לקצף חזק.
מתחילים במהירות בינונית, עוברים למהירות חזקה ומוסיפים את הסוכר לאט לאט, עד שהקצף מבריק.
בקערה נפרדת לערבב: חלמונים, שמן, חלב.
לצקת בזהירות לקערת החלבונים את תערובת החלמונים ולערבב בתנועות קיפול. לא לפחד שזה נוזלי, רק בבקשה לעבוד לאט!
לנפות את הקקאו עם מסננת לתוך הקמח לערבב ביחד
להוסיף את הקמח לקערת החלבונים ולהמשיך לערבב בתנועות קיפול.
לצקת לתבנית 24  ולאפות בחום של 180 מעלות כ-50 דקות.
להוציא העוגה מהתנור ולקרר.

להכין את ציפוי העוגה:
להקציף את השמנת המתוקה עם החלב ואינטסטנג הפודינג לקרם יציב.
לאחר שהעוגה ממש קרה לחצות אותה באמצע ולצפות עם הקרם באמצע.
ולצפות את העוגה גם מבחוץ.

מצמידים לעוגה מסביב וופלים אולם לא עד הסוף.
כדי שמפל הקליקים יפול ברווח הנותר.
לוקחים שיפוד ומשחילים בקש.
את הקש משקיעים בקצה העוגה.
ממיסים את השוקולד במיקרו
עם השוקולד המומס מתחילים להצמיד את הקליקים מלמטה לקש.
שמים קליק אחד מול השני מתחילים מלמטה וממשיכים כלפי מעלה.
מורחים מהשוקולד המומס גם על הקש כדי להטב את ההצמדה של הקליקים.
ממלאים את הקש עם הקליקים כמעט עד הסוף.
מוסיפים לקש למעלה פיה נוספת של קש.
ועם שוקולד מומס מצמידים את השקית ומשחילים על הפיה של הקש
כך שנראה שהקליקים נוזלים מהשקית.
ממלאים את יתרת העוגה בקליקים וממלאים את הרווח בקליקים
כאילו הקליקים נוזלים מהעוגה.

העוגה רכה, עסיסית ונפלאה בטעמה
וכן היא קוצרת מחמאות ונהדרת. מזל טוב!

אם אתם כבר כאן פרגנו לי בלייק  בבקשה ב SWEET DOOLY   תודה!

באינסטגרם שלי כבר הייתם? המון תמונות שלא מגיעות לפייס תמצאו שם – לחצו כאן האינסטגרם של הסוויט לעקוב. תודה!

klikcake9

 

 

בחנות החדשה שלי כבר הייתם? עם מחירים מיוחדים ללקוחות הסוויט(: לחנות המתוקה לחצו כאן - SWEET SHOP
ואם הגעתם כבר עד כאן ובטוח אהבתם משהו, בבקשה פרגנו לי בלייק  בסוויט דוּלי SWEET DOOLY  תודה רבה!!


תגובות

עוד מתכונים טעימים