מוס שוקולד בלי ביצים משני מצרכים

מוס שוקולד חלומי שעשוי משני מצרכים ללא ביצים

ואחרי כל המתוקים והעוגות גבינה לשבועות הגיע הזמן לקצת שוקולד.

לא משנה איזה חג או איזה אירוע מתרחש אצלנו במשפחה,
תמיד יש דרישה למוס השוקולד שלי.
כבר שנים אני מכינה מוס שוקולד שכל פעם מחדש האנשים מתעלפים ממנו,
הבעיה היחידה שלו שיש בו ביצים,
ואם יש אישה בהריון בסביבה היא לא יכולה לטעום מהמוס.
לכן הייתי צריכה למצוא מתכון אחר למוס ואכן מצאתי.

הנכדה שלי כבר מכירה את המוס שלי,
לפני שנתיים באירוע משפחתי, הגיעו אחיינים מחו"ל
ולקח לקטנטנים קצת זמן להכיר אחד את השני
אבל אחרי שעתיים הם כבר השתוללו ביחד בלי שום בעיה.
כשהגיע זמן קינוח ומוס השוקולד הוגש לשולחן
ראיתי את הקטנה אומרת לקטן
"בוא-בוא כדאי לך לטעום מזה"
והגישה לו מוס שוקולד בכוסית.
אלה דברים שממלאים לי את הלב אושר
ולכן אני גם אוהבת להכין את מוס השוקולד בכוסיות וקינוחים אישיים.

המתכון פנטסטי להכנת מוס שוקולד כולל משני מצרכים בלבד
שמנת מתוקה ושוקולד.
אם אתם רוצים אפשר להוסיף מעט ברנדי לטעם,
אבל זה טעים גם בלי הברנדי.
תשתמשו בשוקולד יותר מ – 60% ואז המוס בכלל יהיה הורס.
תטעמו אחרי הכנה אם חסר לכם סוכר
אפשר להוסיף שתי כפות אבקת סוכר.
מוס שוקולד בלי ביצים משני מצרכים
ובואו נגיד שלא מצאתם את הסוכריות
גם בכוסיות הקטנות הכי פשוטות המוס נראה נפלא
מוס שוקולד משני מצרכים ללא ביצים
אחרי שמכינים את המוס אפשר לגרד בתוך המוס שוקולד מריר
אבל לא ממש חייבים.
אחרי שהזלפתם את המוס לכוסיות אישיות
מקשטים עם שוקולד, אגוזים, מה שאתם אוהבים.
אם אתם מכינים בכוסיות אפשר להזליף גם קצפת מעל.
אני קניתי את הסוכריות בחנות לכלים חד פעמים
תוכלו למצוא מלא דוגמאות.

מוס שוקולד בלי ביצים משני מצרכים

מוס שוקולד בלי ביצים משני מצרכים




סוויט טיפ
לצורך הכנת המוס נשתמש בשתי שמנת מתוקה.
אחת נמיס עם שוקולד. אחרי שממיסים עם השוקולד מקררים במקרר.
אחרי שהשמנת התקררה מוסיפים לה עוד שמנת ומקציפים הכל ביחד.

מה צריך בשביל מוס שוקולד בלי ביצים משני מצרכים?

2 שמנת מתוקה – 500 מ"ל
200 ג שוקולד מריר
כף ברנדי – לא חייבים
2 כפות אבקת סוכר – לא חייבים

איך מכינים מוס שוקולד בלי ביצים משני מצרכים?

מרתיחים שמנת מתוקה בסיר קטן.
לאחר שהשמנת רתחה מכבים את האש ושמים בתוך הסיר  200 ג שוקולד מריר ונחים.
מה פירוש נחים? חמש דקות מפטפטים בטלפון, עושים כלים, לא נוגעים בשמנת עם השוקולד.
אחרי חמש דקות השוקולד נמס, מערבבים היטב את הכל ביחד ויש לנו עיסה שחורה.
שמים את העיסה לפחות שלוש ארבע שעות במקרר.
מוציאים מהמקרר ומעבירים לקערת המיקסר.
מוסיפים לקערת המיקסר עוד שמנת מתוקה, ומקציפים הכל ביחד.
המוס מוכן. טועמים אם אוהבים יותר מתוק אפשר להוסיף שתי כפות אבקת סוכר.
אפשר לגרד בתוך המוס מעט שוקולד מריר ולערבב זה מוסיף טעם.
יוצקים לכוסיות קינוח ומקשטים מעל עם אגוזים, שוקולד מגורד או אפילו עם קצפת.

טעים טעים ושיהיה חג שמח!

ואם אתם רוצים בכל זאת מתכוני גבינה לשבועות
עוד מתכונים לשבועות רק ללחוץ כאן – שבועות

אם אתם כבר כאן פרגנו לי בלייק  בבקשה בסוויט דוּלי SWEET DOOLY   תודה!

 


תגובות

עוד מתכונים טעימים