מתכון לעוף בסיר – העוף של בָּבָּא

מתכון לעוף שהוא חום מבחוץ רך ונמס מבפנים, העוף של באבא

מתכון לעוף בסיר – העוף של בָּבָּא

העוף של בּבָּא הוא מותג אצלנו.
נתחיל ב-בָּבָּא. כשנכדתנו היתה קטנה היא שיבשה את השם סבא וקראה לבעלי בָּבָּא,
מאז נדבק השם ואנחנו מוּרמוּר ו-בָּבָּא.

רק השבוע לפני השינה פטפטו השניים ולמחרת קבלתי את השיחה שלהם
ויש דברים שראויים שיהיו כתובים בבלוג וישארו לנצח מרוב החמידות שלהם.

מתכון לעוף בסיר - העוף של בָּבָּא

אבל אנחנו בענייני אוכל.
כמו שאמרתי העוף של בּבָּא הוא מותג אוכל.
כשהילדים באים, אני מוכרת להם "יש את העוף של בּבָּא" ותוך שתי דקות העוף נטרף.
ושלא תחשבו שזה מי יודע מה עבודה.
הטריק הוא בהשחמה של בצל שהוא ממש חום ובישול העוף במים החומים.
מבשלים את העוף הרבה זמן וככה הוא גם חום וגם נמס בפה.
אין פספוסים בעוף הזה הוא תמיד מצליח ותמיד מחוסל מרוב שהוא טעים.
את הרוטב מפזרים על האורז ואז האורז בכלל שוס
והמהדרין טובלים ברוטב חלה ואומרים שהחיינו.
בפעם האחרונה שהילדים היו פה,
הבכורה אמרה לי שהיא לא מבינה איך עד היום, עוד לא פרסמתי את המתכון של העוף,
ואני מהר צילמתי אבל שכחתי לגמרי מהתמונות.
אז תודה לעדה היקרה שביקשה הבוקר מתכון לעוף,
וככה נזכרתי בתמונות ואתם זכיתם במתכון.

מתכון לעוף בסיר - העוף של בָּבָּא

מתכון לעוף בסיר – העוף של בָּבָּא

 




מה צריך בשביל מתכון לעוף בסיר – העוף של בָּבָּא?

4 כרעיים עוף – ללא עור
2 בצלים קצוצים לריבועים
3 כפות שמן
2 גזרים חתוכים לפרוסות
מלח ופלפל לטעם
כפית שטוחה פפריקה אדומה מתוקה

איך מכינים מתכון לעוף בסיר – העוף של בָּבָּא?

בסיר מטגנים את הבצלים היטב עד שהם שחומים ממש.
מעבירים את הכרעיים לסיר ומטגנים את הכרעיים עד שהם די שחומים.
מוסיפים מים עד שהם מכסים את העוף, מוסיפים הפפריקה, את הגזרים, מלח ופלפל שחור לפי הטעם ומביאים לרתיחה.
אחרי הרתיחה מנמיכים את האש ומבשלים על אש נמוכה כשעה עד שעה וחצי עד שהעוף ממש רך
ועד שהמים מצטמצמים אבל שישארו מים כי הרוטב משגע!
אתם תהנו מכל ביס!

ואם הגעתם כבר עד כאן ובטוח אהבתם משהו, בבקשה פרגנו לי בלייק  בסוויט דוּלי SWEET DOOLY   תודה!

מתכון לעוף בסיר - העוף של בָּבָּא


תגובות

עוד מתכונים טעימים