קונפיטורת חבושים או ריבת חבושים זה האהבה של אחותי
כשאני בסופר אחותי מתקשרת ואומרת לי “אם יש חבושים תקני. את חייבת לעשות לי ריבה.”
אז קניתי.
כשחזרתי הביתה, התחלתי לקלף, נקרעו לי הידיים, קראתי לגבר, כשהוא חתך לא הפסיק לקטר אז הורדתי לו מהכמות ושמתי חלק בצד. מזל!!!
שמתי על האש את הקונפיטורה ונמרחתי הרוסה מהיום על הספה.
אחרי חצי שעה הגיע הסטודנט.
“אמא משהו מתבשל פה”
“אני יודעת זו ריבת חבושים”
“חבושים? מהזה חבושים??”
“כשיהיה מוכן אקרא לך”
“לא צריך. לא אוהב ריבות” והלך
אני אוהבת את השיחות הענייניות, המעמיקות, מלאות תוכן האלה.
וואלה השכנה אופה עוגה כנראה ממש טובה אני חושבת בליבי.
פתחה מאפיה זאתי אני נפעמת ואחרי דקה קפצתי כמו טיל מהספה אבל זה כבר לא עזר.
אגב, הסוכר נהפך לשחום ממש אבל היה לו טעם ענברי נהדר!
בטח שהכנתי חדשה, שאני אתייאש?
חבוש הוא פרי קשה. קודם צריך לרכך אותו, לטפל בו בעדינות,
לתת לו תשומת לב,
מתכונים לקונפיטורות וריבות
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
רוצים לקבל מתכונים לווטצ'אפ?
לחצו25 כאן – מתכונים לווטצ'אפ
בואו תצטרפו לקבוצת האוכל הנהדרת שלנו
וליהנות מהמון מתכונים חדשים וטעימים
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי
קונפיטורת חבושים
קונפיטורת חבושים
סוויט דוליIngredients
- 3 חבושים
- 1 כוס סוכר
- חצי כוס מים
- 3 כפות מיץ לימון סחוט
- 1 מקל וניל
- רבע כפית קינמון
Instructions
- ראשית, קרצפו את קליפת החבושים היטב. להכניס אותם בשלמותם לסיר עם מים ובשלו אותם במשך רבע שעה, זה הזמן שלהם להתרכך קמעה. אחרי רבע שעה להוציא החבושים, לשטוף מתחת לברז כדי שלא ישרפו לכם הידיים בזמן העבודה וזה השלב שאפשר לחתוך אותם יותר בקלות.
- חוצים החבוש לחצי, אח”כ לרבע, מגלענים החוצה את הגרעינים ופורסים לפרוסות. שמים בסיר החבושים עם כל התבלינים ומביאים לרתיחה. לאחר הרתיחה על אש קטנה במשך שעה עד שעה וחצי להשגיח עד שהנוזל הופך לחום והנוזלים מצטמצמים.
- מדי פעם אם אתם רואים שהנוזל מסמיך, להוסיף רבע כוס מים ולהמשיך לבשל. החבושים בסוף צריכים להיות רכים והסירופ חום. שווה את המאמץ. אמרתי לכם, כמו בחיים!
סוויט טיפ:
כדי שהקונפיטורה תישאר לאורך זמן יש לעקר את הצנצנות בהם נשים את הריבה/הקונפיטורה, על מנת להרוג את החיידקים.
איך עושים את זה? פשוט.
שמים את הצנצנת הריקה במשך דקה במיקרו ולהפעיל.
אחרי שעברה דקה, מוציאים בזהירות כי זה חם ואחרי שהתקררה למלא בריבה/קונפיטורה.
מה צריך בשביל קונפיטורת חבושים?
3 חבושים
1 כוס סוכר
חצי כוס מים
3 כפות מיץ לימון סחוט
מקל וניל
רבע כפית קינמון
איך מכינים קונפיטורת חבושים?
ראשית, קרצפו את קליפת החבושים היטב.
להכניס אותם בשלמותם לסיר עם מים ובשלו אותם במשך רבע שעה, זה הזמן שלהם להתרכך קמעה.
אחרי רבע שעה להוציא החבושים, לשטוף מתחת לברז כדי שלא ישרפו לכם הידיים בזמן העבודה וזה השלב שאפשר לחתוך אותם יותר בקלות.
חוצים החבוש לחצי, אח”כ לרבע, מגלענים החוצה את הגרעינים ופורסים לפרוסות.
שמים בסיר החבושים עם כל התבלינים ומביאים לרתיחה.
לאחר הרתיחה על אש קטנה במשך שעה עד שעה וחצי להשגיח עד שהנוזל הופך לחום והנוזלים מצטמצמים.
מדי פעם אם אתם רואים שהנוזל מסמיך, להוסיף רבע כוס מים ולהמשיך לבשל.
החבושים בסוף צריכים להיות רכים והסירופ חום. שווה את המאמץ. אמרתי לכם, כמו בחיים!
יקרות ויקרים שלי, גמר חתימה טובה!!