מתכון ללביבות בטטה טבעוניות אפויות

מתכון וסרטון להכנת לביבות בטטה טבעוניות אפויות נפלאות

הכנתי סרטון איך מכינים מתכון ללביבות בטטה טבעוניות אפויות

השבוע התארחתי בקבוצה להעצמת נשים וסיפרתי איך הפכתי תוך שנתיים מדורית לסוויט דוּלי.
סיפרתי גם שכשאני כותבת אני לא מייפה את המציאות ומספרת אותה כמו שהיא.
סיפרתי גם שאני מדפיסה מאד מהר ולא תמיד רואה את שגיאות הדפוס
שנוצרות תוך כדי הדפסה ולכן לפעמים אני שולחת לאחותי את הסיפור להגהה.
שלחתי לה את הסיפור על לביבות בטטה טבעוניות
חמש שניות עברו מהשניה ששלחתי לה את הסיפור עד שהטלפון צלצל
"דולי! את לא יכולה לפרסם את הסיפור הזה"
"למה?"
"כי בעלך לא יודע שזה קרה באמת שעצמת עיינים ולא קמת"
זה השלב שאני תמיד אומרת לה את אותן המילים
"אני שאלתי אותך מה לפרסם או לעשות לי הגהה??"
אחותי תמיד מרגישה צורך להגן עלי אבל אני כמו שאני.

רצה הגורל ונחתו אצלנו בבית עוד בטטות
ומכייון שבזמן האחרון יש ביקוש לדברים בריאים
החלטתי הפעם לאפות את הבטטות
ואכן יצאו לביבות בטטה טבעוניות אפויות אש!

ליד לביבות הבטטה האפויות
מצולם סלט בורגול עם עדשים שחורות
שבימים הקרובים תקבלו גם מתכון עבורו

מתכון ללביבות בטטה טבעוניות אפויות

 

מתכון ללביבות בטטה טבעוניות אפויות




מה צריך בשביל לביבות בטטה טבעוניות אפויות?

2 בטטות מבושלות
2 כפות טחינה גולמית
מלח לפי הטעם
פלפל גרוס לפי הטעם
4 כפות פרורי לחם
5 כפות קמח תופח
תרסיס שמן

איך מכינים לביבות בטטה טבעוניות אפויות?

מבשלים את הבטטה במים או אופים אותה בתנור עם הקליפה.
לאחר האפיה מקלפים את הבטטה.
מועכים את הבטטה.
מוסיפים את הטחינה ומערבבים.
מוסיפים את פרורי הלחם והקמח ומערבבים הכל ביחד
לקבלת עיסה אחידה.
מרפדים תבנית עם נייר אפייה ומרססים על התבנית שמן.
עם ידיים רטובות יוצרים לביבות
ומסדרים על התבנית אחת אחרי השניה.
בתנור שחומם מראש ל – 180 מעלות מכניסים את הלביבות לאפיה.
אחרי כחצי שעה, לאחר שהשחימו,  הופכים לצד השני ואופים עוד כחצי שעה.
לביבות אש!

אם אתם כבר כאן פרגנו לי בלייק  בבקשה בסוויט דוּלי SWEET DOOLY   תודה!

לביבות בטטה טבעוניות אפויות


תגובות

עוד מתכונים טעימים