קינוח בכוסות מוס גבינה עם תותים

מוס גבינה קינוח בכוסות עם תותים נשיקות וגם מילון למילים טעימות

יש אנשים שנכנסים למסעדה, מסתכלים על התפריט ובוחרים מנה.
אני לא כמו כולם. כשמגישים לי את התפריט אני מדפדפת קודם כל לדף האחרון,
לראות איך יפתיעו אותי עם הקינוחים.

בזמן האחרון המסעדות התחילו להתחכם ויש תפריט אחר לקינוחים מה שמותיר אותי עם בעיה,
כי אני צריכה להתאפק עד לסיום הארוחה ואז לבחור את הקינוחים.

בני המשפחה שלי כבר יודעים שאין דבר כזה קינוח אחד.
הרי במסעדות יש בסף הכל בתפריט הקינוחים 4 או 5 מנות,
ואני צריכה לבדוק את הכל.
"דוּלי, אל תזמיני הרבה קינוחים אנחנו מלאים"
אני מהנהנת בראשי ומזמינה מה שאני רוצה והפלא ופלא,
בסוף לא נשאר שום קינוח על השולחן.
החוכמה היא גם לבחור את הקינוחים השווים.
שמות מפוצצים שבסוף מתגלים כעוגת שוקולד עם גלידה כבר למדתי לזהות,
ואגב שמות מפוצצים,
אם יש משהו שיכול לעצבן אותי ואני ממש מסוגלת לזרוק לשף את הקינוח על הראש,
זה תיאור הפרטים של המנה בסגנון:
"תחתית של דקואז קקאו שקדים, פייטה ושקדים קלויים, קרמו שוקולד ומנגו, מוס שוקולד מריר וטונקה, גלסאז' מריר"
אז אני עוד מבינה אבל אם אני בן אדם פשוט שאין לו שמץ של מושג מהמילים המפוצצות האלה?
מה? מה חשבת לעצמך??

כדי שנבין פעם אחת ולתמיד מה זה מה – בבקשה – מילון קצר:

דקואז – מרנג עם אגוזים או קוקוס שמשמש כתחתית לעוגה
מרנג –  מקצפת של חלבונים המוקצפים עם סוכר
פייטה – שבבי קרמל קטנים דקיקים ופריכים 
קרמו
– זהו קרם רך ועשיר המורכב משמנת חלמונים סוכר חלב ושוקולד כמובן
טונקה – אלה זרעים עם ארומה וטעם מיוחד, שילוב של וניל ושקדים.
גלסאז' – זהו הציפוי המבריק שיש על העוגות
גאנש – תערובת של שמנת ושוקולד מריר שממיסים ביחד
שנטילי – קרם בטעם וניל המורכב משמנת מתוקה וניל ואבקת סוכר
קוקוזין – הקוקוזין הוא ממרח של חלב ושמן קוקוס
ותודה לגוגל שעזר לי לפצח לכם את המילון.

קינוח מוס גבינה עם תותים
זה בדיוק מה שאתם רואים וזה בדיוק מה שתקבלו

קינוח בכוסות מוס גבינה עם תותים

מוס גבינה עם קצפת
מרק תותים, קוביות תותים ונשיקות
טעים טעים טעים!

קינוח בכוסות מוס גבינה עם תותים

קינוח בכוסות מוס גבינה עם תותים




מה צריך בשביל קינוח בכוסות מוס גבינה עם תותים/

500 ג' גבינה לבנה
2 שמנת מתוקה
6 כפיות סוכר
1 קופסת תותים – בערך 15 תותים

למרק התותים:

500 ג' תות שדה
50 ג' סוכר – כרבע כוס סוכר
מיץ מחצי תפוז סחוט

איך מכינים קינוח בכוסות מוס גבינה עם תותים?

מקציפים שמנת מתוקה עם סוכר לקצפת אורירית.
מוסיפים את הגבינה ומערבבים לבלילה אחידה.
שמים לקירור במקרר.
מכינים את "מרק התותים".
בבלנדר טוחנים את התותים עם הסוכר ומיץ התפוזים.
אפשר גם עם מוט מערבל לטחון את התותים.
חותכים חלק מהתותים לקוביות קטנות.
מוציאים את מוס הגבינה מהמקרר ומסדרים בכוסות הגשה.
שמים קצת גבינה מוסיפים מרק תותים עוד שכבת גבינה
מקשטים מעל עם קוביות תותים.
אם אתם מכינים בכוס מרכזית –
שמים את הגבינה מוסיפים את מרק התותים ומקשטים בנשיקות.

אם אתם כבר כאן פרגנו לי בלייק  בבקשה ב SWEET DOOLY   תודה!

באינסטגרם שלי כבר הייתם? המון תמונות שלא מגיעות לפייס תמצאו שם – לחצו כאן האינסטגרם של הסוויט לעקוב. תודה!

 


תגובות

עוד מתכונים טעימים