מתכון לחלות שבת מבצק שמרים

שלב אחרי שלב עם סרטון הסבר איך מכינים חלה לשבת מבצק שמרים

אין כמו להכין בבית חלות לשבת.
על מנת שיהיה לכם קל הכנתי לכם סרטון הכנה.
בניגוד לסרטונים הקצרים שאני מכינה בדרך כלל הסרטון הזה מפורט והוא מראה בדיוק את כל שלבי הכנת הבצק, ההתפחה,
ודוגמאות להכנת החלות .
כל זה לא היה קורה לולא עזרתה של חברתי המדהימה טלי מגורי כהן שהסכימה לשמש דוגמנית הידיים בסרט.
תודה רבה טלי!
הנה הסרט – שלב אחרי שלב איך מכינים בדיוק חלה.

ישנם כללים ברורים להכנת חלה מבצק שמרים.

מתכון לחלות שבת מבצק שמרים
ראשית, המשקל. אנא שקלו בדיוק את כמות הקמח והשמרים על מנת שהחלה תצליח.
חשוב לציין כי יש הבדל בין שמרים רטובים לשמרים יבשים.
1 גרם שמרים יבשים שווים ל-3 גרם שמרים טריים.
לכן שימו לב עם איזה שמרים אתם משתמשים.
תמיד מוסיפים בהתחלה את הקמח, שמרים וסוכר ומערבלים.
המלח תמיד יתווסף לאחר מכן.
מפעילים את המיקסר על מהירות בינונית גבוהה לפחות לשבע דקות.
לאחר שבע דקות בודקים אם הבצק רך.
ההתפחה תעשה בקערה סגורה במקום חמים.
אפשרות נוספת – אפשר להשאיר את הבצק לילה במקרר.
כן כן, לאחר לילה במקרר מוציאים את הבצק ועובדים איתו והוא מעולה!
כשאני לא מתפיחה בלילה,
אני נוהגת להתפיח במיקרו כשהוא לא מופעל כי המקום חם וסגור.
לאחר שהבצק הכפיל את נפחו אנחנו נוציא ממנו את האויר ונעצב את החלות.
נצפה את החלות עם ביצה ושומשום.
החלות ישלחו להתפחה נוספת כדי שהבצק שוב יתפח.

מתכון לחלות שבת מבצק שמרים

בסרטון תוכלו לראות מספר אפשרויות להכנת החלות
הדוגמא הקלסית של הצמה יפהפיה בעיני

מתכון לחלות שבת מבצק שמרים

אבל אתם תבחרו איזה דוגמא שאתם אוהבים
החלה העגולה מהרגע שנכנסה הביתה
לקח לה שלוש דקות להיעלם(:
הילדים לא הפסיקו לאכול אותה כמה טעימה שהיתה.

מתכון לחלות שבת מבצק שמרים

מתכון לחלות שבת מבצק שמרים




מה צריך בשביל להכין חלות מבצק שמרים?

חצי קילו  ק"ג קמח לבן
שמרים טריים (25 גרם)
פחות מרבע כוס סוכר (25 גרם)
1/4 כוס שמן זית או קנולה
1 ביצה גודל L
כ- 1 כוסות מים פושרים
כף מחוקה של מלח

לקישוט:
ביצה טרופה,
שומשום, גרעיני חמניה.

איך מכינים חלה מבצק שמרים?

בקערת המיקסר עם וו לישה שמים קמח, שמרים וסוכר ומערבבים.
מוסיפים את הביצים השמן והמים ונותנים למיקסר לעבוד על מהירות בינונית גבוהה לפחות שבע דקות.
אחרי חמש דקות מוסיפים את המלח ונותנים למיקסר לעבוד עוד שלוש ארבע דקות לפחות.

אחרי הלישה מגיע שלב ההתפחה.
שתי אפשרויות:  לילה במקרר או שעה עד שעה וחצי בחוץ עד שהבצק מכפיל נפחו.
לאחר התפחה ראשונה לשים את הבצק שוב להוצאת האוויר
עכשיו מגיע שלב היצירה.
מחלקים את הבצק לשלושה כדורים.
מכל כדור יוצרים פס ארוך, שמים את שלושת הפסים אחד ליד השנ
וקולעים את הבצק לצמה ארוכה.
מקפלים את הקצוות פנימה.

אפשר נוספת – לצמה עם שני פסים
ליצור שני כדורים
כל כדור ליצור פס ארוך
לגלגל את הפסים אחד על השני.

אפשרות שלישית –
מפס בצק אחד לעשות גלגול וליצור חלה עגולה.

לאחר שהחלה מוכנה, להבריש פעמיים בביצה טרופה, לפזר שומשום וגרעיני דלעת
ולתת לה לתפוח עוד כשעה.
בתנור שחומם מראש ל – 180 מעלות אופים כעשרים וחמש דקות עד שהחלה מזהיבה.
לאחר שהוצאתם מהתנור לקרר את החלה על רשת על מנת שלא תתרטב מלמטה.
שתהיה לכם שבת מלאה בטוב!

ואם הגעתם כבר עד כאן ובטוח אהבתם משהו, בבקשה פרגנו לי בלייק  בסוויט דוּלי SWEET DOOLY   תודה!

מתכון לחלה מבצק שמרים


תגובות

עוד מתכונים טעימים