תפוחי אדמה מעוכים אפויים בתנור

תפוחי אדמה מעוכים אפויים בתנור הולכים להיות ההתמכרות החדשה שלכם. הם קריספים מבחוץ רכים מבפנים ואי אפשר להפסיק לאכול אותם!

קודם כל נתחיל עם סרטון הכנה שהכל יהיה ברור –

חודש לאחר שפתחתי את הבלוג שלי בסלונה פרסמתי  מתכון לתפוחי אדמה, תפוחי אדמה בתנור.
המתכון פשוט, לא מקלפים את תפוחי האדמה, פשוט חוצים אותם, מניחים כשהם חצויים על תבנית משומנת, מתבלים כמובן ואופים.
היסטריה רבתית נרשמה באותו יום בכניסה לבלוג ותוך זמן קצר המתכון הפך לויראלי.
המתכון הראשון שלי שסחף את הרשת ובסלונה אוכל אפילו הגיעה ההמלצה לגזור ולשמור את המתכון.

תפוחי אדמה בתנור

עד היום תפוחי האדמה בתנור הוא מתכון שמזוהה איתי.
אני חייבת להודות שהתמונה שלו כבר לא עומדת בסטנדרטים שלי, אבל בגלל שהתמונה כל כך מזוהה עם המתכון,
אין לי אומץ להחליף את התמונה.
בכלל תפוחי אדמה הוא נושא חם אצלנו. הבת שלי משוגעת על תפוחי אדמה, האחיין שלי משוגע על תפוחי אדמה,
אצלנו כל ורסיה לתפוחי אדמה מתקבלת בברכה ואני כבר רואה איך הם הולכים לעוף לי על המתכון הזה.

תפוחי אדמה בתנור

נושא השיעור השלישי של "פשוט לבשל" הוא ירקות והפעם החלטתי לשדרג את תפוחי האדמה עם מתכון חדש.
את המתכון של תפוחי אדמה מעוכים אפויים בתנור, לשם ההגינות, ראיתי בפעם הראשונה ברשת אצל בלוגרית אמריקאית.
המתכון הבסיסי שלה לתבל את תפוחי האדמה הוא שמן מלח ופלפל.
החלטתי שלכבוד השיעור, אשדרג את תפוחי האדמה עם בצל מטוגן.

הטריק בהכנת תפוחי האדמה, מבשלים אותם עד שהם מתרככים. אין צורך לקלף, כלום. לשטוף ולבשל.
לבשל, לא להפוך אותם לפירה. רכים אך לא עיסה.
איך יודעים שהם רכים? תוקעים מזלג ואם המזלג נכנס בקלות, לכבות את האש.
ואז, מניחים אותם על תבנית אפיה ומועכים אותם. את כל העצבים מוציאים עליהם.
מועכים אותם עם תחתית של כוס, עם מערוך מה שתרצו.
אחרי שהם מעוכים מורחים עליהם בצל מטוגן מעורבב עם שמן זית.

תפוחי אדמה בתנור

אלוהים כמה זה טעים!

תפוחי אדמה בתנור

רק שתדעו לכם שמזמן! ואני אומרת מזמן!
לא נרשמה התמכרות קשה כזו של טעימות מהרגע שתפוחי האדמה יצאו מהתנור!
אלוהים איזו טעות זו היתה להכין אותם!
הם קריספים מבחוץ, רכים מבפנים
והבצל המטוגן רק מוסיף להם טעם שאי אפשר להפסיק לנשנש אותם.
טעות טעות טעות!
איך שאני יישרתי את הפינות בצילומים, שאלוהים יעזור לי(:

סלונה פירסמה את המתכון ב"סלונה אוכל"
ותראו איזו המלצה נהדרת מצאתי שם

תפוחי אדמה מעוכים בתנור

תפוחי אדמה בתנור

אם אתם רוצים בכל זאת מתכוני גבינה לשבועות
עוד מתכונים לשבועות רק ללחוץ כאן – שבועות

תפוחי אדמה מעוכים אפויים בתנור




מה צריך בשביל תפוחי אדמה מעוכים בתנור?

5-6 תפוחי אדמה
4 קוביות בצל מטוגן דורות
רבע כוס שמן זית
2 עלי רוזמרין
מלח ופלפל שחור

איך מכינים תפוחי אדמה מעוכים בתנור?

ראשית יש לבשל את תפוחי האדמה בסיר עד שהם מתרככים.
להוציא את תפוחי האדמה מהמים וליבש אותם.
בצלוחית מערבבים שמן זית ואת קוביות הבצל המטוגן של דורות לעיסה אחידה.
משמנים נייר אפיה ומניחים על תבנית אפיה.
מניחים תפוח אדמה אחד על התבנית ועם תחתית של כוס מועכים אותו.
ככה מועכים את כל תפוחי האדמה.
לוקחים כל אחד בנפרד, שמים על נייר האפיה ועם כוס מועכים.
מורחים את העיסה של הבצל המטוגן והשמן על תפוחי האדמה.
מתבלים במלח ופלפל שחור.
מניחים בתבנית עלי רוזמרין.
בתנור שחומם מראש ל – 200 מעלות מכניסים את התבנית לעשר דקות.
אחרי עשר דקות מנמיכים את האש ל – 180 ואופים עוד כ30-40 דקות עד שתפוחי האדמה מוכנים.

הטעות הראשונה תהיה לטעום אותם כשיצאו מהתנור, כי אז תצטרכו להכין תבנית נוספת. בוודאות.
וחסר לכם שאתם לא חוזרים להגיד לי איך עבד אצלכם(:

אם אתם כבר כאן פרגנו לי בלייק  בבקשה ב SWEET DOOLY   תודה!

באינסטגרם שלי כבר הייתם? המון תמונות שלא מגיעות לפייס תמצאו שם – לחצו כאן האינסטגרם של הסוויט לעקוב. תודה!

תפוחי אדמה בתנור

 

 

בחנות החדשה שלי כבר הייתם? עם מחירים מיוחדים ללקוחות הסוויט(: לחנות המתוקה לחצו כאן - SWEET SHOP
ואם הגעתם כבר עד כאן ובטוח אהבתם משהו, בבקשה פרגנו לי בלייק  בסוויט דוּלי SWEET DOOLY  תודה רבה!!


תגובות

עוד מתכונים טעימים