- sweetdooly – סוויט דולי - http://sweetdooly.co.il -

תפוחי אדמה מעוכים אפויים בתנור

מה צריך בשביל תפוחי אדמה מעוכים בתנור?

5-6 תפוחי אדמה
4 קוביות בצל מטוגן דורות
רבע כוס שמן זית
2 עלי רוזמרין
מלח ופלפל שחור

איך מכינים תפוחי אדמה מעוכים בתנור?

ראשית יש לבשל את תפוחי האדמה בסיר עד שהם מתרככים.
להוציא את תפוחי האדמה מהמים וליבש אותם.
בצלוחית מערבבים שמן זית ואת קוביות הבצל המטוגן של דורות לעיסה אחידה.
משמנים נייר אפיה ומניחים על תבנית אפיה.
מניחים תפוח אדמה אחד על התבנית ועם תחתית של כוס מועכים אותו.
ככה מועכים את כל תפוחי האדמה.
לוקחים כל אחד בנפרד, שמים על נייר האפיה ועם כוס מועכים.
מורחים את העיסה של הבצל המטוגן והשמן על תפוחי האדמה.
מתבלים במלח ופלפל שחור.
מניחים בתבנית עלי רוזמרין.
בתנור שחומם מראש ל – 200 מעלות מכניסים את התבנית לעשר דקות.
אחרי עשר דקות מנמיכים את האש ל – 180 ואופים עוד כ30-40 דקות עד שתפוחי האדמה מוכנים.

הטעות הראשונה תהיה לטעום אותם כשיצאו מהתנור, כי אז תצטרכו להכין תבנית נוספת. בוודאות.
וחסר לכם שאתם לא חוזרים להגיד לי איך עבד אצלכם(:

אם אתם כבר כאן פרגנו לי בלייק  בבקשה ב SWEET DOOLY   תודה!

באינסטגרם שלי כבר הייתם? המון תמונות שלא מגיעות לפייס תמצאו שם – לחצו כאן האינסטגרם של הסוויט לעקוב. תודה!

תפוחי אדמה בתנור