- sweetdooly – סוויט דולי - http://sweetdooly.co.il -

כרוב ממולא באורז וצנוברים ברוטב עגבניות

מה צריך בשביל כרוב ממולא עם אורז וצנוברים ברוטב עגבניות?

2 כוס אורז מלא מבושל
100 ג' צנוברים קלויים
1 בצל קצוץ
4-5 שיני שום קלופות
כף פפריקה מתוקה לתערובת האורז

לרוטב העגבניות
סיר קטן עם 2-3 כוסות מים
3-4 כפות רסק עגבניות
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
2 כפות פפריקה מתוקה
מעט פפריקה חריפה – לא חייבים

איך מכינים כרוב ממולא עם אורז וצנוברים ברוטב עגבניות?

כמות האורז תלויה בגודל הכרוב שנשתמש בו.
תכינו קערה מוכנה עם 2 כוסות אורז מלא שבושל.

איך מכינים אורז מלא?
מוסיפים לסיר כוס אורז מלא עם כף שמן מלח ופלפל.
מוסיפים 2 כוסות מים מערבבים ומביאים לרתיחה.
לאחר שהמים רתחו מנמיכים את האש ומבשלים לאט לאט עד שהאורז מוכן.

שמים בקערה כוס וחצי בערך של אורז מלא,
מוסיפיםן מלח, פלפל שחור, פפריקה מתוקה, מערבבים ושמים בצד.
כרוב שהוא פחוס, שטוח מאד יתאים למילוי.
עם סכין חותכים מסביב לליבת הכרוב, מסביב לשורש שבאמצע הכרוב
ומוציאים את ליבת הכרוב.
כך יהיה לנו יותר קל לקלף את העלים מהכרוב.
מרתיחים סיר עם מים, וכשהמים רותחים מעבירים את הכרוב לסיר.
נותנים לכרוב להתבשל כעשר דקות רבע שעה,
לאחר מספר דקות הופכים את הכרוב כש"החור" כלפי מעלה,
ככה נוכל להוציא את העלים.
עם מזלג נשלוף את העלים מסביב לכרוב.
נפשיט את הכרוב מהעלים.
את העלים המאודים נשים לידנו על צלחת.
נתחיל להכין את הסיר.
קוצצים מספר עלי כרוב ומפזרים על תחתית הסיר.
נתחיל לגלגל את העלים.
לוקחים עלה, פורסים אותו, שמים כף מהמלית,
מקפלים כלפי מטה,מכסים את המלית, מקפלים מהצדדים ומגלגלים עד הסוף.
ככה עם כל העלים ממלאים את הסיר אחד אחרי השני.
לשים את העלים הממולאים צמודים ועם תחתית הסגירה למטה.
אם יש עלה גדול ניתן לחתוך לשניים.
מוציאים את הגבעול הקשה מהאמצע וממלאים באותה שיטה.
מצמידים את הכרובים אחד לשני וממלאים את הסיר.
ניתן להוסיף פרוסות עגבניה למי שאוהב.
לאחר שהסיר מלא בכרוב מוסיפים בצל קצוץ אחד ומספר שיני שום.
בסיר עם מים מוסיפים רסק עגבניות ומערבבים,
מוסיפים שמן, מלח פלפל, פפריקה מתוקה ומעט פפריקה חריפה לטעם.
מערבבים את כל הנוזלים ביחד ויוצקים על הכרוב הממולא
שהנוזלים יכסו את הכרוב הממולא.
כדי שהכרוב לא יתפזר מכסים עם עלה כרוב אחד גדול,
מכסה יותר קטן שיצמיד את הכרובים ומכסים את הסיר במכסה.
מביאים לרתיחה ולאחר הרתיחה מנמיכים את האש ומבשלים עוד כשעה עד שהכרוב רך.
כשהכרוב רך מוציאים את העלה שלמעלה,
מגישים לאנשים ורואים אושר בעיניים.
בתיאבון!

אם אתם כבר כאן פרגנו לי בלייק  בבקשה ב SWEET DOOLY   תודה!

באינסטגרם שלי כבר הייתם? המון תמונות שלא מגיעות לפייס תמצאו שם – לחצו כאן האינסטגרם של הסוויט לעקוב. תודה!