העָוָומֶה של שפרה

כדורי בצק חמים טבולים בסירופ מתוק, שגורמים לקולות של עונג בלתי צפויים כשאתם טועמים אותם.

שום סיפור לא ישתווה לדרך הכנת העָוָומֶה של שפרה. שפרה חברתי המצחיקה, היא בשלנית בחסד עליון.
לא פלא שזכתה במקום הראשון בתוכנית "בואו לאכול איתי" של הערוץ הראשון.
לקחה בהליכה את התחרות עם הממולאים שלה שטעמם נטעם למרחוק.
אבל אנחנו בחנוכה והקינוח שזיכה את שפרה במקום הראשון.
כדאי לכם מאד!! להכיר אותו. העָוָומֶה של שפרה. כדורי בצק טבולים בסירופ.

הכנתי להם סרטון הכנה מדוייק

כשעיגול הבצק הראשון יצא מהאש אני לא התאפקתי וטעמתי אותו. אלוהים!! איזה קולות שאני השמעתי!

שקופית3

העיגול היה חם, טבול בסירופ, אני לא מדברת על כמות הקלוריות, אני לא מדברת על הטיגון,
יש דברים שהקלוריות אומרות לכל היתר "תזוזו מפה התענוג שווה" והעוומה.
העָוָומֶה של שפרה ראבק שווה כל קלוריה.

שקופית5

התחלנו לעבוד. "איפה הקמח?" שאלה
מיד עברתי לדום מתוח "על השולחן מחכה לך"
הסתכלה על החבילה בתימהון "את זה קנית??"
"בעלי! " ישר הפלתי עליו את התיק שלא תתרגז
"קנה שניים בעשר" הגנתי על הקמח בחירוף נפש  "הקמח לא טוב?"
"פריירים! זה קמח של אינטליגנטים! קמח עולה שלוש תשעים!" והתחילה לערבב את הקמח המים והשמרים.

שקופית11

עם הידיים ערבבה, הקפיצה, את העיסה צי'ק-צ'יק-צ'אק.
"אפשר להכין גם עם מעבד מזון או מיקסר אבל אני הכי אוהבת בידיים"

שקופית12

ערבבבה עד שהגיע לעיסה אחידה. "הקמח שלך משובח מדי, תביאי עוד קצת מים.."

שקופית13

"את רואה? זה צריך להיות כמו טחינה סמיכה, אני מרימה את המטרפה ותראי"
את העיסה עטפנו בניילון ושמנו במיקרו שתנוח. לא להפעיל! מקום חמים שהעיסה תתפח.

שקופית14

בזמן הזה הכנו את הסירופ המתוק, שמים על האש סוכר מים ולימון. כל הכמויות המדוייקות בסוף.

שקופית15

בשעה שהעיסה תפחה היא הצחיקה אותי,
סיפרה לי סיפורים
ואחרי כשעה הוצאנו את הקערה מהמיקרו.
ככה נראית העיסה אחרי ההתפחה.שקופית16

טרפה את העיסה בשנית להוצאת האויר

שקופית18

ומפה התחיל הקסם. לקחה כפית מהבצק

שקופית19

העבירה לשמן הרותח

שקופית20

עוד כפית ועוד כפית והעוומה מטגנים להם בקופצניות בשמן הרותח

שקופית23

הנה המתוקים משנים את צבעם לחום בהיר

שקופית25

עם כף מספר 1 מוציאים את העוומה מהשמן הרותח לקערת הסירופ

שקופית26

בקערת הסירופ טובלים אותם עם כף אחרת.
שלא יתערבבו השמן והסירופ.

שקופית27

 

והנה הכוכבת בכבודה ובעצמה, האחת והיחידה שפרה
תודה רבה חברה שלי!

 שקופית1
אם אתם רוצים לראות את רק את שפרה בהופעת אורח מכינה את העוומה כדי שתדעו איך מכינים אותם בדיוק
אתם מוזמנים לפה:

 לא יודעת מה אתכם, אני נהניתי מיליונים!!
מתכונים נוספים לחנוכה – תוכלו למצוא פה

שקופית9

העָוָומֶה של שפרה




מסתבר שאפשר להכין את העוומה גם עם קמח מלא, בבקשה:
עוומה

 

 

 

 

מה צריך בשביל העָוָומֶה של שפרה?

2 כוסות קמח – כוס חמה חד פעמית
1.5 כוס מים – כוס חמה חד פעמית
כף וחצי שמרים יבשים
1 כפית סוכר
קורט מלח
סיר עם שמן לטיגון עמוק

החומרים לסירופ הסוכר

3 כוסות סוכר
2 כוסות מים
חצי לימון סחוט
פיסת לימון
2 טיפות מי ורדים – לא חייבים

בסיר שמים את המים והסוכר ומרתיחים.
לאחר שהמים עם הסוכר רתחו להוסיף את מיץ הלימון וטיפות מי הורדים.
לא להוסיף יותר מטיפות בודדות של מי ורדים כי אח"כ הסירופ יהיה מר.

 

איך מכינים את העָוָומֶה של שפרה?

אפשר להכין גם במעבד מזון או מקסר, אנחנו השתמשנו בקערה ומטרפה.
מכניסים לקערה את הקמח השמרים והסוכר ומערבבים.
מוסיפים המלח ומערבבים היטב – המרקם צריך להיות של טחינה סמיכה.
לעיתים צריך להוסיף עוד מעט מים (אנחנו הוספנו פחות מרבע) על מנת להגיע למרקם סמיך של טחינה כמו בתמונה.
את העיסה המוכנה לעטוף בניילון ולאחסן במשך כשעה, אפשר במיקרו (לא להפעיל!!) על מנת שהשמרים יתפחו.
אחרי כשעה להוציא הקערה ולערבב בשנית להוצאת האויר, להגיע לעיסה חלקה.
לחמם שמן בסיר לטיגון עמוק.
כשהשמן חם, עם כפית טבולה מעט בשמן, ליצור עיגולים ולהזליף לתוך השמן החם.
למלא את הסיר בעיגולים ולטגן מספר דקות עד שהם משנים צבעם לחום בהיר.
עם כף להוציא את העוומה ולהעביר לקערת הסירופ.
לטבול אותם היטב מכל הצדדים ולהעביר לקערת הגשה. הסירופ צריך להיות קר העוומה חם.
בצורה הזו לטגן את כל העוואמה עד שנגמרת הבלילה.

מגישים חם לשולחן. מכינים מים קרים לא בגלל המתוק אלא אם אנשים יתעלפו, שיהיה מה לשפוך עליהם(:

חג שמח חברימים יקרים שלי!!

אגב, זה טעים מאד. מאד!! גם למחרת.

ואם הגעתם כבר עד כאן ובטוח אהבתם משהו, בבקשה פרגנו לי בלייק  בסוויט דוּלי SWEET DOOLY  תודה רבה!!

באינסטגרם שלי כבר הייתם? המון תמונות שלא מגיעות לפייס תמצאו שם – לחצו כאן האינסטגרם של הסוויט לעקוב. תודה!

 


תגובות

עוד מתכונים טעימים