מתכון לאושפלאו עוף עם אורז וירקות

סרטון מדוייק איך מכינים אושפלו עם עוף וירקות מנה נפלאה שהיא ארוחה בסיר אחד מצויינת לפסח

טניה היא הסו-שפ של "דן גורמה" ובלעדיה חיינו לא היו חיים בשיעורים.
היא מפקדת על המטבח עם צבא של עוזרים בעזרת מילים שקטות ומבט חודר,
והמקצועיות שבה שווה הכל.
היא פותרת לנו כל בעיה, עוזרת במתכונים ועכשיו כשהקורס שלנו עומד להסתיים,
זו הזדמנות נפלאה להגיד לה תודה על השבועות שעברנו.
טניה גם קונדיטורית מופלאה אבל הפעם נדגים את כישורי הבישול שלה.

בשיעור בנושא "עופות" טניה הסכימה להדגים איך מכינים אושפלו עוף עם אורז וירקות.
הנה הסרט שמדגים איך טניה מכינה אושפלו

תכירו את טניה הנהדרת
פה אנחנו מצטלמות עם האושפלו

מתכון לאושפלאו עוף עם אורז וירקות

ואי אפשר בלי לשבח גם את  שני העוזרים המופלאים שלי נדין ורועי
שכל שיעור היו יד ימיני ושמאלי
שלוש שעות לפני השיעור היו קוצצים וטוחנים ומכינים וטורחים
לעזור לי להכין את השיעור שיהיה הכי טוב שיהיה.
תודה אהובים!

אושפלו עם נדין ורועי

הכנת האושפלו כרוכה במספר שלבים.
ראשית, מכינים בצל, "חצי בצל חתוך לחצי ירח, דק דק" היתה ההוראה של טניה.
ככה רצתה את הבצל.
טיגנה אותו לאט לאט עם סוכר ומלח עד שיתקרמל.
אחרי שהבצל שחום, מוסיפים את הגזר ומאדים את הבצל עם הגזר ביחד.

אושפלו עם עוף וירקות

אחרי שטיגנו את הגזר
מוסיפים את העוף עם יתר הירקות ומבשלים הכל ביחד

מתכון לאושפלאו עוף עם אורז וירקות

נותנים לזה להתבשל כחצי שעה, מוסיפים את האורז
מטגנים את האורז עם הירקות והעוף הכל ביחד
ואחרי כמה דקות מוסיפים את הנוזלים

מתכון לאושפלאו עוף עם אורז וירקותונותנים לזה להתבשל
תוכלו לראות במדוייק איך מכינים את זה בסרטון ההכנה למעלה
מתכון לאושפלאו עוף עם אורז וירקות

לפני הסוף מפזרים את כל העלים הירוקים, והצנוברים
פה אני מצלמת לפני שחילקנו לאנשים לטעום את האושפלו

אין תמונות יותר כי הוא חוסל!
היה טעים בטירוף ואי אפשר היה להפסיק לאכול.
עכשיו גם אתם יכולים.

מתכון לאושפלאו עוף עם אורז וירקות




מה צריך בשביל להכין אושפלו עם עוף וירקות

2 בצלים חתוכים חצי ירח דק-דק
חצי כוס שמן
כפית מלח
כפית סוכר
כפית קינמון
כוס חומוס מבושל
3 גזרים חתוכים לגפרורים
8 כרעיים/פולקה עוף
3-4 שיני שום
חצי כוס צימוקים
2 כוסות אורז
4 כוסות מים
מלח ופלפל שחור לפי הטעם

כוס פטרוזיליה קצוצה
כוס כוסברה קצוצה
כוס שמיר קצוץ
100 ג' צנוברים קלויים

איך מכינים אושפלו עם עוף וירקות?

מטגנים את הבצלים עם המלח והסוכר עד שהבצל מזהיב.
אחרי כמה דקות טיגון מוסיפים את הקינמון.
מנמיכים את האש ומבשלים את הבצל עד שהוא מזהיב.
כאשר הבצל שחום, מוסיפים את גפרורי הגזר ומטגנים את הגזר.
אחרי שהגזר התרכך מעט מוסיפים את העופות ומטגנים את העופות מכל הצדדים.
מוסיפים לעופות את את גרגרי החומוס, שום, צימוקים ומערבבים הכל ביחד
מאדים הכל ביחד כחצי שעה בסיר עם מכסה מכוסה.
אחרי שהגזר התרכך והעוף התרכך מוסיפים את האורז.
מטגנים את האורז עם העוף, מערבבים הכל ביחד מספר דקות.
מוסיפים מים רתוחים ומערבבים הכל ביחד.
מתבלים במלח פלפל שחור ומביאים לרתיחה.
מנמיכים את האש ומבשלים כעשרים דקות עד שהאורז מוכן.
אחרי שהאורז מוכן מפזרים את הפטרוזיליה, כוסברה ושמיר קצוץ.
מפזרים את הצנוברים ומערבבים הכל ביחד.

בתיאבון!!

אם אתם כבר כאן פרגנו לי בלייק  בבקשה ב SWEET DOOLY   תודה!

באינסטגרם שלי כבר הייתם? המון תמונות שלא מגיעות לפייס תמצאו שם – לחצו כאן האינסטגרם של הסוויט לעקוב. תודה!


תגובות

עוד מתכונים טעימים