צלי בקר עם תפוחי אדמה וגזר מבושל

בצל צלי מבושל עם תפוחי אדמה וגזר, מנה מושלמת לערב החג

צלי בקר עם תפוחי אדמה, גזר ובצל מבושל, מנה נפלאה שמבשלים אותה הכל ביחד.
הכל התחיל אצלנו בשיעור שהעברתי לתלמידים הנהדרים שלי ב"דן גורמה".
אני תכננתי ללמד אותם איך מכינים גולש של גברים וגם סיפרתי להם למה דווקא של גברים,
כי הפוסט מוקדש לנסיך שלי.
הדבר היחיד ששכחתי, שביקשתי שיבשלו לי את הבשר יום לפני ואכן בחור חמד הכין לי נתחי צלי בקר מוכנים לבישול.
הם היו כל כך רכים שאי אפשר היה להכין את המתכון של הגולש ולכן שיניתי מתכון.

הנה הקבוצה המופלאה שלי לפני שהתחלנו לעבוד
אתם יכולים לראות את נתחי הבשר מחכים לנו

צלי בקר עם תפוחי אדמה וגזר מבושל

מכיוון שהייתי צריכה  לאלתר, ככה נולד לו המתכון שזכה להצלחה,
צלי בקר עם תפוחי אדמה וגזר.
פה אני מדגימה לנהדרים שלי איך מכינים

צלי בקר מבושל עם ירקות

בסיר טיגנתי בצל, הוספתי גזר ותפוחי אדמה, פפריקה אדומה וטיגנתי מעט את הירקות,
הוספתי מים ונתתי לזה להתבשל.

צלי בקר עם תפוחי אדמה וגזר מבושל

אחרי שזה התבשל, הוספתי פנימה את פרוסות הבשר ובישלנו הכל ביחד. יצא חלום!
הנה מעיין ואני מגישים לאנשים את המנה המוגמרת

צלי בקר עם תפוחי אדמה וגזר מבושל

אתי וליאור החליטו להוסיף לבשר עוד תבלינים,
הן הוסיפו פטרוזיליה, כוסברה ופלפל חריף
ותראו איזה קסם השתיים יצרו

צלי בקר עם תפוחי אדמה וגזר מבושל

עכשיו תחליטו גם אתם,
אם אתם מעדיפים את הגירסה הפחות חריפה
או הגירסה המתובלת והפיקנטית

צלי בקר עם תפוחי אדמה וגזר מבושל

צלי בקר עם תפוחי אדמה וגזר מבושל

צילומים: אור הגר המוכשר




מה צריך בשביל צלי בקר עם תפוחי אדמה וגזר מבושל?

קילו בשר כתף מס’ 5
5 כפות שמן
1 בצל חתוך לקוביות
5 גזרים חתוכים לפרוסות
10 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות
6 שיני שום מקולפים
3 עלי דפנה

מלח ופלפל שחור לפי הטעם
2 כפות פפריקה מתוקה
1 כף פפריקה חריפה  – לא חייבים
מים

לגירסה הפיקנטית –
יש להוסיף חופן פטרוזיליה קצוצה דק
חופן כוסברה קצוץ דק
פלפל אדום חריף חתוך לפרוסות דקות

איך מכינים צלי בקר עם תפוחי אדמה וגזר מבושל

משאירים את הבשר כגוש ובסיר מטגנים אותו מכל הצדדים.
אחרי הטיגון מוסיפים כליטר מים ומבשלים במשך שלוש שעות עד שהבשר נעשה רך.
לאחר בישול הבשר, מקררים אותו, פורסים לפרוסות ומניחים בצד.
מטגנים בסיר עם מעט שמן את הבצל עד שמזהיב.
מוסיפים את הגזר ומטגנים כחמש דקות.
מוסיפים את תפוחי האדמה והפפריקה האדומה ומטגנים הכל ביחד עוד מספר דקות.
מוסיפים את המלח והפלפל, עלי דפנה,יוצקים מים על הירקות,
מערבבים הכל ביחד ומביאים לרתיחה.
לאחר שהמים רתחו, מנמיכים את האש ומבשלים עוד כחצי שעה עד שהירקות רכים.
כשהרוטב נעשה סמיך והירקות רכים, מוסיפים את פרוסות הבשר ומבשלים הכל ביחד עוד כחצי שעה עד שעה.
הבשר יספוג את הטעמים ויהיה רך ונפלא.
מגישים את הבשר עם הירקות.

תהנו אהובות ואהובים! חג שמח!!

אם אתם כבר כאן פרגנו לי בלייק  בבקשה בסוויט דוּלי –  SWEET DOOLY   תודה!


תגובות

עוד מתכונים טעימים