- sweetdooly – סוויט דולי - http://sweetdooly.co.il -

קינוח ריבת חלב בכוסות עם מרנג

מה צריך בשביל קינוח ריבת חלב בכוסות עם מרנג?

אפשר להכין את המרנג מראש

למרנג:
4 חלבונים
1 כוסות סוכר

במיקסר, שמים את החלבונים ומתחילים להקציף במהירות בינונית ועוברים למהירות מהירה במשך חמש דקות.
רק אחרי חמש דקות כשהקצף לבן מוסיפים את הסוכר כל פעם כף.
איך יודעים שהקצף יציב?
הופכים את הקערה והקצף לא זז.
מזליפים על נייר האפיה את הקצף ומכניסים לתנור שחומם מראש ל – 100 מעלות למשך שלוש שעות.

או ניתן לקנות את עוגיות המרנג הקטנות המוכנות שנמכרות עכשיו בכל החנויות.

מוס ריבת חלב

2 שמנת מתוקה
4 כפות ריבת חלב

במיקסר שמים את השמנת המתוקה ואת הריבת חלב ומתחילים להקציף.
אחרי שתי דקות של הקצפה כשרואים שריבת החלב התערבבה היטב מעבירים למהירות חזקה
ומקציפים עד שהקצפת אוורירית ובהירה.
בגלל מתיקות הריבה אין צורך להוסיף סוכר.

להכין גאנש שוקולד:
200 ג' שוקולד
1 שמנת מתוקה
מרתיחים שמנת מתוקה, שמים בתוכו את השוקולד ושוכחים לעשר דקות.
לאחר מכן מערבבים היטב לעיסה אחידה.
בגאנש נשתמש רק לקישוט, נשתמש רק בשתיים עד שלוש כפות,
את יתר הגאנש אפשר לשמור במקרר בקופסה סגורה עד שבוע ימים.

מסדרים כוסות בשורה,
מפוררים מרנג בתחתית
מזליפים שכבת מוס
מפזרים עוד שכבת מרנג
ומקשטים עם הגאנש שוקולד.
ניתן גם להכין כוסיות רק עם המוס
ניתן להכין שכבת מרנג, שכבת מוס, שכבת מרנג, שכבת מוס ולקשט עם גאנש
איך שתרצו, השילובים פשוט נפלאים.

שיהיה חג מתוק וטעים!

אם הגעתם עד לכאן פרגנו לי בלייק  בבקשה ב סוויט דולי SWEET DOOLY   תודה!