איך מכינים לימונים כבושים בבית?

מתכון פשוט וקל להכנת לימונים כבושים בבית שמוסיפים טעם לכל ארוחה

כדי שתדעו במדויק, הכנתי לכם סרטון איך מכינים לימונים כבושים בבית

למתכון  איך מכינים לימונים כבושים בבית יש לי סיפור שמתאים בול.
לפני שנים הכרתי מישהי שבמשך השנים נעשתה חברה שלי,
הבעיה היחידה שלה היתה שהיא לא היתה טיפוס שמח במיוחד.
באחת הפעמים שחזרתי הביתה אמרתי "הבית חרושת ללימון הזו…"
וכך נדבק לה הכינוי "בית חרושת ללימון".
תיאור המצב הזה תפס יופי והוא השתכלל לביטויים כמו:
"בית חרושת ללימון זה קטן עליה, היא עברה למפעל לימונים"
או "פרדס לימונים זה כלום לעומתה" וכו' וכו' ואני מאמינה שהבנתם את הרעיון הראשי.
עברו שנים ויום אחד כשאמרתי "בית חרושת ללימון"
שאל אותי הנסיך "למה את מתכוונת בעצם אמא?"
"אני מתכוונת שהיא כל כך חמוצה שהיא יכולה לפתוח בית חרושת ללימון"
"כל השנים שאמרת בית חרושת ללימון והייתי קטן, חשבתי שהיא בעלת מפעל ללימונים"
אז לא, אין לה בית חרושת ללימון אבל היא בהחלט יכולה לספק חומר למפעל(:

מאחר ועונת הלימונים בשיאה זו הזדמנות מעולה לחגוג עם הלימונים.
בזמן האחרון התאהבתי בלימון הכבוש ואני מוסיפה אותו לכל ארוחה.
מתבלת סלטים איתו, מוסיפה לתבשילים, פשוט נהדר.

אז איך מכינים לימונים כבושים בבית?
הכי חשוב לקחת לימונים עם קליפה דקה לא עבה, שהמרירות של הקליפה לא תגבר על הטעם.
חשוב מאד לעקר את הצנצנת לפני שמכניסים את הלימון פנימה, כדי שהלימון ישמר טרי.
לעקר – לשים הצנצנת ריקה במיקרו למשך דקה או לשפוך מים רותחים לצנצנת, להשאיר מספר דקות, לרוקן ולנגב היטב היטב.
פורסים את הלימונים לפרוסות דקות ומוציאים את החרצנים.
אני את שלב הוצאת החרצנים הוצאתי עם מזלג כמה שפחות לגעת בלימון עם הידיים.

איך מכינים לימונים כבושים בבית?
מכינים צלחת עם מלח ופפריקה חריפה וטובלים את הלימון משני הצדדים.
בדיוק כמו שניצל, פעם אחת, הופכים פעם שניה ולפני שמכניסים לצנצנת, מנערים מהמלח.
בפעם הראשונה שהכנתי לא ניערתי והלימונים יצאו מאד מלוחים,
תקפידו על ניעור המלח מהלימון לפני הכנסתו לצנצנת.

איך מכינים לימונים כבושים בבית?
שופכים מעל מיץ לימון ושמן והיידה לחלון לשלושה ימים לפחות!

איך מכינים לימונים כבושים בבית?

אגב, את סלט הלימונים הנפלא שלי כבר הכנתם?
אם לא, זה הזמן להכין הוא נהדר!!

סלט לימונים בתשע דקות

איך מכינים לימונים כבושים בבית?




מה צריך בשביל להכין לימונים כבושים בבית?

5 לימונים
חצי כוס מלח גס
חצי כפית פפריקה חריפה
מעט שמן זית
חצי כוס מיץ לימון סחוט
איך מכינים לימונים כבושים בבית?

ראשית, מכינים את הצנצנת של הלימונים וחייבים לעקר אותה,
כדי שהלימונים ישמרו בה טריים ללא עובש.
אפשר לשפוך מים רותחים לצנצנת, להשאיר מספר דקות, לרוקן המים ולייבש אותה היטב.
אפשר גם לשים לדקה במיקרו ובזהירות להוציא כי הצנצנת חמה.

פורסים את הלימונים לפרוסות דקות.
מרוקנים את הלימונים מהחרצנים.
רצוי לעבוד עם מזלג וכמה שפחות עם מגע ידיים.
מערבבים בקערית את המלח עם הפפריקה.
שמים בתחתית הצנצנת מעט שמן זית.
טובלים פרוסת לימון במלח עם הפפריקה, הופכים לצד השני,
מנערים היטב ומעבירים לצנצנת.
בדיוק כמו שמכינים שניצלים אבל הפעם עם פרוסות הלימון
ויש לנער היטב את הלימון לפני ששמים בצנצנת.
טובלים את הפרוסות ושמים אחת על גבי השניה בתוך הצנצנת.
כשהצנצנת מלאה, דוחסים את הלימונים, אם צריך מוסיפים עוד
יוצקים מעל את מיץ הלימון, מכסים בשמן זית
סוגרים את הצנצנת ושמים על החלון לפחות לשלושה ימים, אני השארתי חמישה ויצאו משובחים!
מוציאים כל פעם לימון עם מזלג נקי כדי למנוע כניסת חיידקים.
תהנו אהובות ואהובים!

אם אתם כבר כאן פרגנו לי בלייק  בבקשה ב SWEET DOOLY   תודה!

באינסטגרם שלי כבר הייתם? המון תמונות שלא מגיעות לפייס תמצאו שם – לחצו כאן האינסטגרם של הסוויט לעקוב. תודה!

 


תגובות

עוד מתכונים טעימים