תבשיל כרוב עם חיטה ברוטב עגבניות

תבשיל של כרוב מאודה ברוטב עגבניות עם חיטה, תבשיל נהדר!

לפני שנים היתה גורו הרזיה בחיפה שקראו לה "אילנה רז".
במסגרת החמש מאות קילו שהעלתי וירדתי עם השנים, כמובן שעברתי גם בקבוצת ההרזיה שלה.
בין כל תפריטי הדיאטה שהיא נתנה, אני זוכרת לטובה "דיאטת קיזוז" אחת שמאד אהבתי.
אמרה, תכינו סיר גדול עם כרוב מאודה ברוטב עגבניות, תוסיפו חצי כוס אורז ותבשלו הכל ביחד.
בטעם זה כמעט כמו כרוב ממולא ובקלוריות זה הרבה פחות.
כמו שאמרתי זה היה "תבשיל קיזוז", כי את הסיר הייתי אמורה לאכול כל היום. אבל רק את התבשיל הזה' חוץ מזה כלום.
אני חייבת להודות שאני מאד אהבתי את התבשיל הזה.
אני והסיר היינו חברים טובים. צהרים וערב ואחרי צהרים ולפני צהרים בילינו ביחד, הקילוגרמים באמת נשרו,
אבל כמו תמיד אצלי, עוברת תקופה והקילוגרמים חזרו והביאו איתם קרובי משפחה נוספים.

השבוע, אחרי הפסח ולפני הקיץ, החלטתי להכין את אותו התבשיל אבל עם חיטה.
בתי הבכורה משתגעת על חיטה.
בדרך כלל אני משתמשת בחיטה לחמין, אולם יום אחד הכנתי את החיטה במקום תוספת וזה נהפך ללהיט.
החיטה חוסלה מהסיר עם כף.

גם אתם מכינים תבשיל רק של חיטה?
ראשית אני מטגנת בצל עד שהוא ממש שחום,
ואז מוסיפה את החיטה עם מים, מלח ופלפל ומבשלת עד שהיא די מוכנה.

תבשיל כרוב עם חיטה ברוטב עגבניות

 הפעם החלטתי לשלב כרוב עם החיטה
הקפצתי כרוב, הוספתי רסק עגבניות
עירבבתי עם החיטה ויצא נהדר!

למתכונים נוספים עם בורגול וירקות  לחצו כאן – בורגול מתכונים למאכלים מנצחיםתבשיל כרוב עם חיטה ברוטב עגבניות

תבשיל כרוב עם חיטה ברוטב עגבניות

 




מה צריך בשביל תבשיל כרוב עם חיטה ברוטב עגבניות?

חיטה:
1 בצל חתוך לריבועים
4 כפות שמן
חצי כוס חיטה
1.5 כוסות מים

כחצי כרוב לבן
1 בצל
4כפות שמן
1.5 כוסות מים
1 קופסת 400 ג' עגבניות מרוסקות
מלח ופלפל לטעם

איך מכינים תבשיל כרוב עם חיטה ברוטב עגבניות?

ראשית מבשלים את החיטה.
שוטפים את החיטה היטב במים ומסננים.
בסיר מטגנים קוביות בצל בשמן עד שהבצל משחים.
מוסיפים את החיטה, מים, מלח ופלפל ומביאים לרתיחה.
לאחר שהמים רתחו מנמיכים את האש ומבשלים כארבעים דקות או עד שהחיטה רכה.
מניחים הסיר בצד.
מטגנים בצל עם שמן עד שהבצל משחים
מוסיפים את הכרוב ומאדים את הכרוב מספר דקות.
מוסיפים את העגבניות המרוסקות, מים מלח ופלפל ומביאים לרתיחה.
לאחר שהמים רתחו מנמיכים את האש ומבשלים כחצי שעה על אש נמוכה.
מוסיפים את החיטה, מערבבים ומבשלים עוד כרבע שעה הכל ביחד לספיגת הטעמים.
טעים טעים!

אם אתם כבר כאן פרגנו לי בלייק  בבקשה ב SWEET DOOLY   תודה!

באינסטגרם שלי כבר הייתם? המון תמונות שלא מגיעות לפייס תמצאו שם – לחצו כאן האינסטגרם של הסוויט לעקוב. תודה!

הכלים היפים  הם בחסות פוקס הום

בחנות החדשה שלי כבר הייתם? עם מחירים מיוחדים ללקוחות הסוויט(: לחנות המתוקה לחצו כאן - SWEET SHOP
ואם הגעתם כבר עד כאן ובטוח אהבתם משהו, בבקשה פרגנו לי בלייק  בסוויט דוּלי SWEET DOOLY  תודה רבה!!


תגובות

עוד מתכונים טעימים