תבשיל כרוב עם חיטה ברוטב עגבניות.
לפני שנים היתה גורו הרזיה בחיפה שקראו לה "אילנה רז".
במסגרת החמש מאות קילו שהעלתי וירדתי עם השנים, כמובן שעברתי גם בקבוצת ההרזיה שלה.
בין כל תפריטי הדיאטה שהיא נתנה, אני זוכרת לטובה "דיאטת קיזוז" אחת שמאד אהבתי.
אמרה, תכינו סיר גדול עם כרוב מאודה ברוטב עגבניות, תוסיפו חצי כוס אורז ותבשלו הכל ביחד.
בטעם זה כמעט כמו כרוב ממולא ובקלוריות זה הרבה פחות.
כמו שאמרתי זה היה "תבשיל קיזוז", כי את הסיר הייתי אמורה לאכול כל היום. אבל רק את התבשיל הזה, חוץ מזה כלום.
אני חייבת להודות שאני מאד אהבתי את התבשיל הזה.
אני והסיר היינו חברים טובים. צהרים וערב ואחרי צהרים ולפני צהרים בילינו ביחד, הקילוגרמים באמת נשרו,
אבל כמו תמיד אצלי, עוברת תקופה והקילוגרמים חזרו והביאו איתם קרובי משפחה נוספים.
בואו תראו באינסטוש איך הכנתי
בואו לכאן –
האינסטגרם של סוויטדולי
השבוע, אחרי הפסח ולפני הקיץ, החלטתי להכין את אותו התבשיל אבל עם חיטה.
בתי הבכורה משתגעת על חיטה.
בדרך כלל אני משתמשת בחיטה לחמין, אולם יום אחד הכנתי את החיטה במקום תוספת וזה נהפך ללהיט.
החיטה חוסלה מהסיר עם כף.
גם אתם מכינים תבשיל רק של חיטה?
ראשית אני מטגנת בצל עד שהוא ממש שחום,
ואז מוסיפה את החיטה עם מים, מלח ופלפל ומבשלת עד שהיא די מוכנה.
רוצים לקבל מתכונים לווטצ'אפ?
לחצו61 כאן – מתכונים לווטצ'אפ
הפעם החלטתי לשלב כרוב עם החיטה
הקפצתי כרוב, הוספתי רסק עגבניות
עירבבתי עם החיטה ויצא נהדר!
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
עוד מתכונים טבעונים כאן
מתכונים טבעונים
ועוד מתכונים טעימים תמצאו כאן
דיאט דולי
בואו תצטרפו לקבוצת האוכל הנהדרת שלנו
וליהנות מהמון מתכונים חדשים וטעימים
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי
למתכונים נוספים עם בורגול וירקות לחצו כאן –
בורגול מתכונים למאכלים מנצחים
תבשיל כרוב עם חיטה ברוטב עגבניות
תבשיל כרוב עם חיטה ברוטב עגבניות
סוויט דוליIngredients
- חצי כוס חיטה
- 1 בצל
- 4 כפות שמן
- 1.5 כוסות מים
כרוב
- כחצי כרוב לבן קצוץ
- 4 כפות שמן
- 1 בצל
- 1.5 כוסות מים
- 400 גרם עגבניות מרוסקות או רסק עגבניות 2 כפות
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פלפל שחור
Instructions
- ראשית מבשלים את החיטה.
- שוטפים את החיטה היטב במים ומסננים
- בסיר מטגנים קוביות בצל בשמן עד שהבצל משחים
- מוסיפים את החיטה, מים, מלח ופלפל ומביאים לרתיחה
- לאחר שהמים רתחו מנמיכים את האש ומבשלים כארבעים דקות או עד שהחיטה רכה.
- מניחים הסיר בצד
- מטגנים בצל עם שמן עד שהבצל משחים
- מוסיפים את הכרוב ומאדים את הכרוב מספר דקות
- מוסיפים את העגבניות המרוסקות, מים מלח ופלפל ומביאים לרתיחה
- לאחר שהמים רתחו מנמיכים את האש ומבשלים כחצי שעה על אש נמוכה
- מוסיפים את החיטה, מערבבים ומבשלים עוד כרבע שעה הכל ביחד לספיגת הטעמים.
גירסת אורז
- חצי כוס אורז,כחצי כרוב לבןכ-2 כוסות מים.
- מטגנים בצל עם שמן עד שהבצל משחיםמוסיפים את הכרוב ומאדים את הכרוב מספר דקות.
- מוסיפים את העגבניות המרוסקות, מים מלח ופלפל ואורז ומביאים לרתיחה
- לאחר שהמים רתחו מנמיכים את האש ומבשלים כחצי שעה על אש נמוכה,עד שהאורז מתנפח והתבשיל הופך לסמיך.
- הכרוב והאורז מתערבבים זה בזה. בתיאבון!