צ'יפסים אפויים של קישואים עם פרמזן

פרוסות דקות קריספיות של קישואים עם פרמזן ותבלינים. נהדרות!

"היי מותק, באים להדלקת נרות? "
"לא!"
"מה לא??"
"לא וגם לא באים עד סוף חנוכה!"
"די! קרה משהו??"
"קרה?  צריך לקרות?? שנאכל עוד סופגנינות? איך המצאת את השם הזה אלוהים! מה את? מחייה השפה העברית?"
אני פורצת בצחוק במקום להיעלב
"רעה! לא המצאתי שם טוב?"
"לא טוב? רק מלחשוב עליו בא לי לאכול עוד אחת!"
"ילדים אחרים היו רצים לאמא. על  מה את מתלוננת?"
"כי עוד מעט אני לא אוכל לעבור בדלת!"
"טוב-טוב מבטיחה להכין משהו דיאטטי"
"אה כן? בלי קמח אבל עם חמאה וקצפת?"
נקרעת מצחוק. ראבק הילדים האלה.
"לא-לא אני ממש אשתדל בשבילך"
"אים תקשיבי טוב. לא מתוק ולא מטוגן שמעת??"
"המפקדת!!"

אז פיזרתי בתבנית פרוסות קישואים דקות

שקופית3

 

ערבבתי פרורי לחם, פטרוזיליה ופרזמן ופזרתי מעליהן

שקופית2

 

והכנסתי לתנור עד שהפרמזן השחים

שקופית5

 

ואז אמרתי למה שכבה אחת אם אפשר הרבה?

33

לקחתי תבנית מאפינס ועשיתי ערמות של קישואים וביניהם שמתי התערובת והכנסתי לתנור

22

יצאו צ'יפסים אפויים של קישואים עם פרמזן נהדרים!

שקופית4




מה צריך בשביל צ'יפסים אפויים של קישואים עם פרמזן?

2 קישואים פרוסים לפרוסות דקות
5 כפות פרורי לחם
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
6 כפות פרמזן טחון
כפית שומשום
בערך רבע כוס שמן זית אפילו פחות

איך מכינים צ'יפסים אפויים של קישואים עם פרמזן?

לפרוס את הקישואים לפרוסות דקות
על נייר אפיה לפזר את פרוסות הקישואים
למרוח מעט שמן זית על כל פרוסה
בקערה לערבב את פרורי הלחם, פטרוזיליה, פרמזן ושומשום ביחד ולפזר על הקישואים.
בתנור שחומם מראש ל – 180 מעלות להכניס לתנור חם ולאפות בערך כחצי שעה.

איך מכינים קומות של הציפסים:

לשמן מעט את העיגולים בתבנית מאפינס ולהתחיל להכין קומות.
פרוסות של קישואים כשביניהם מפזרים את פרורי הלחם עם הפרמזן והתבלינים.
אפשר שלוש או ארבע פרוסות קישואים ומעל לפזר שוב.
לאפות גם בערך כחצי שעה.

רצוי להגיש חם אבל גם במצב קר הם טעימים מאד.

 

ואם הגעתם עד לפה  פרגנו לי בלייק  בבקשה ב SWEET DOOLY  תודה!

 

 


תגובות

עוד מתכונים טעימים