הסמוסות של רינה פושקרנה הסדרה "בוליווד" שמשודרת בערוץ yes comedy
מתארת את מסעם המרגש והמשעשע של 7 מפורסמים ישראלים שמחפשים את ההכרה על מגרש המשחקים הגדול בעולם –
מגרש שבו החוקים הם שונים, המנהגים קצת אחרים אבל הכוכבים הם אותם כוכבים.
איציק כהן, גלית גיאת, קארין כהן, עידן יניב, ניסים גרמה, מעין רפאלי ובת-אל מוסאווי (המירוץ למיליון),
יוצאים לנסות את מזלם בבוליווד. הם בילו ועבדו חודש ימים בעיר הסרטים השוקקת, בכדי לקבל את הזדמנות לתפקיד שיפתח להם את הדלתות לשוק הבידור הגדול ביותר בעולם.
יוצר: ירון ליכטנשטיין / מפיק ראשי: יואב חיון / עורך ראשי: אבי יפה / קריאייטיב: אליאב גולדפריד
בגלל שיש לי YES ראיתי את הפרקים הראשונים ונהניתי מאד.
באחד הפרקים איציק כהן מכין ארוחת ערב לבנות המצחיקות וההורסות מעיין ובת-אל ששומרות כשרות.
איציק עומד וטורח במיוחד להכין להן ארוחה' כי הוא לא יכול להשלים עם המחשבה שהבנות לא אכלו אוכל של בית מהיום שהגיעו.
יום שישי בערב בעת הגשת האוכל לשולחן, הבנות מסרבות לאכול כי הכלים במטבח לא כשרים. הפרק מרגש.
איציק שטרח והכין וכל כך רוצה שהבנות יאכלו והן שלא רוצות מצד אחד להעליב את איציק אבל מצד שני מבחינה מוסרית לא מסוגלות לאכול ומעיין פורצת בבכי.
"אבא שלי אמר לי ביום שישי אסור לבכות" והדמעות שלה לא מפסיקות לזלוג.
הסדרה מצחיקה ומרגשת כאחת ולכן כשקבלתי הזמנה להשתתף באירוע נוצץ עם המשתתפים שמחתי מאד.
החתיכים ההורסים ואני(:
האירוע התקיים במסעדת טנדורי בהרצליה באדיבות רינה פושקרנה, שפית רשת מסעדות טנדורי.
הערב נפתח בסדנא להכנת סמוסות
המצחיקות, ההורסות, "חיים שלי" ואני
קבלנו גם הדגמה חיה איך מכינים סמוסות מרינה.
אחרי ארוחת ערב נהדרת לימדה אותנו הכוריאוגרפית קים גורדון את ריקוד הנושא של הסדרה.
אוי זה היה מצחיק
לעוד מתכונים עם ירקות רק לחצו כאן – מתכונים לירקות
צילום: רפי דלויה
האירוע היה נפלא וכבונוס יש לי בשבילכם את המתכון של
הסמוסות של רינה פושקרנה
הסמוסות של רינה פושקרנה
סוויט דוליIngredients
- 200 גרם קמח לבן
- 2 כפות קמח עדשים (להשיג בחנויות טבע וחנויות לממכר מוצרי מזון מהמזרח הרחוק)
- 1 כפית מלח
- 1/2 כפית מרגרינה או 4 כפות שמן
- חצי כפית זרעי קימל (כרוויה, נאחווה)
- 8 כפיות מים קרים
- 1/4 כפית סודה לשתיה
- 2 כווסות שמן לטיגון
למלית:
- 1 כף שמן
- 1/2 כפית זרעי כמון
- 1 בצל בינוני קצןץ דק
- 1/2 כפית ג'ינג'ר טרי, קצוץ דק
- 2 תפוחי אדמה מבושלים במים, קלופים וחתוכים לקוביות בגודל 5X5 ס"מ
- 1/4 כוס אפונה ירוקה, מבושלת
- 1/4 כוס גזר, חתוך לקוביות קטנות ומבושל
- 1/2 כפית כורכום
- 1/2 כפית מלח
- 1 כף אגוזי קשיו, קלויים וקצוצים
- 1 כף צימוקים שחורים
- 1/2 כפית פלפל ירוק חריף קצוץ דק (מי שאוהב חריף יכול להוסיף יותר)
- 1 כפית מיץ לימון סחוט טרי
- 1/4 כוס עלי כוסברה טריים, קצוצים דק
Instructions
- הבצק: מנפים את שני סוגי הקמח לתוך קערה. מוסיפים מלח, סודה לשתייה, מרגרינה או שמן, קימל ומעט מים קרים ולשים עד לקבלת בצק אחיד ומעט נוקשה. מכסים את קערת הבצק ומעבירים למקרר למשך שעה-שעתיים.
- .המלית: מחממים שמן במחבת. מוסיפים זרעי כמון ומטגנים כמה שניות תוך ערבוב. מוסיפים ג'ינג'ר ובצל ומטגנים תוך ערבוב כ-5 דקות, עד שהתערובת משחימה קלות ומתייבשת מעט.
- מוסיפים למחבת אפונה, גזר, תפוחי אדמה, צ'ילי, מלח, כורכום, אגוזי קשיו וצימוקים. ממשיכים לערבב 2-3 דקות על אש בינונית. מוסיפים את מיץ הלימון ואת הכוסברה ומערבבים היטב. מורידים מהאש ומניחים לתערובת להצטנן.
- .הכנת הסמוסות: מוציאים את הבצק מהמקרר, מניחים על משטח מקומח ומחלקים ל-12 כדורים שווים בגודלם.
- .משטחים את הכדורים לעיגולים דקים וחוצים באמצע בעזרת סכין, לקבלת חצאי עיגולים. מעצבים קונוס, ממלאים במלית ומהדקים בקצוות – כפי שמודגם בסרטון.
- .מחממים שמן לטיגון עמוק במחבת. מטגנים את הסמוסות בשמן החם כ-5 דקות, עד שהבצק הופך פריך. מוציאים מהמחבת ומעבירים לצלחת שרופדה בנייר סופג לספיגת עודפי השמן. מגישים חם.
- ניתן להקפיא את הסמוסות לפני הטיגון, ולטגן כשרוצים – אין צורך להפשיר את הסמוסות לפני הטיגון.אפשר לגוון את צבע הבצק ע"י הוספת כורכום או פפריקה.
סמוסה במילוי ירקות – באדיבות השפית רינה פושקרנה, רשת מסעדות טנדורי
המרכיבים:
לבצק:
200 גרם קמח לבן
2 כפות קמח עדשים (להשיג בחנויות טבע וחנויות לממכר מוצרי מזון מהמזרח הרחוק)
1 כפית מלח
1/2 כפית מרגרינה (לא מלוחה) או 4 כפות שמן
1/2 כפית זרעי קימל (כרוויה, נאחווה)
8 כפיות מים קרים
1/4 כפית אבקת סודה לשתייה
למלית:
1 כף שמן
1/2 כפית זרעי כמון
1 בצל בינוני קצוץ דק
1/2 כפית ג'ינג'ר טרי, קצוץ דק
2 תפוחי אדמה מבושלים במים, קלופים וחתוכים לקוביות בגודל 5X5 ס"מ
1/4 כוס אפונה ירוקה, מבושלת
1/4 כוס גזר, חתוך לקוביות קטנות ומבושל
1/2 כפית כורכום
1/2 כפית מלח
1 כף אגוזי קשיו, קלויים וקצוצים
1 כף צימוקים שחורים
1/2 כפית פלפל ירוק חריף קצוץ דק (מי שאוהב חריף יכול להוסיף יותר)
1 כפית מיץ לימון סחוט טרי
1/4 כוס עלי כוסברה טריים, קצוצים דק
2 כוסות שמן לטיגון עמוק
אופן ההכנה:
1.הבצק: מנפים את שני סוגי הקמח לתוך קערה. מוסיפים מלח, סודה לשתייה, מרגרינה או שמן, קימל ומעט מים קרים ולשים עד לקבלת בצק אחיד ומעט נוקשה. מכסים את קערת הבצק ומעבירים למקרר למשך שעה-שעתיים.
2.המלית: מחממים שמן במחבת. מוסיפים זרעי כמון ומטגנים כמה שניות תוך ערבוב. מוסיפים ג'ינג'ר ובצל ומטגנים תוך ערבוב כ-5 דקות, עד שהתערובת משחימה קלות ומתייבשת מעט.
3.מוסיפים למחבת אפונה, גזר, תפוחי אדמה, צ'ילי, מלח, כורכום, אגוזי קשיו וצימוקים. ממשיכים לערבב 2-3 דקות על אש בינונית. מוסיפים את מיץ הלימון ואת הכוסברה ומערבבים היטב. מורידים מהאש ומניחים לתערובת להצטנן.
4.הכנת הסמוסות: מוציאים את הבצק מהמקרר, מניחים על משטח מקומח ומחלקים ל-12 כדורים שווים בגודלם.
5.משטחים את הכדורים לעיגולים דקים וחוצים באמצע בעזרת סכין, לקבלת חצאי עיגולים. מעצבים קונוס, ממלאים במלית ומהדקים בקצוות – כפי שמודגם בסרטון.
6.מחממים שמן לטיגון עמוק במחבת. מטגנים את הסמוסות בשמן החם כ-5 דקות, עד שהבצק הופך פריך. מוציאים מהמחבת ומעבירים לצלחת שרופדה בנייר סופג לספיגת עודפי השמן. מגישים חם.
הערות:
- ניתן להקפיא את הסמוסות לפני הטיגון, ולטגן כשרוצים – אין צורך להפשיר את הסמוסות לפני הטיגון.
- אפשר לגוון את צבע הבצק ע"י הוספת כורכום או פפריקה.