דלעת ערמונים במילוי עלי מנגולד ופטריות

דלעת ערמונים עם מילוי של עלי מנגולד ופטריות מגישים עם כפית והיא חלומית בטעמה

לפני נישואי הודעתי לאמי שאני את השמיכה והכרית שלי לוקחת איתי מהבית.
אמא שלי הרגיעה אותי והודיעה לי שב"נדוניה" שלי נכין שמיכות וכריות חדשות מהניילונים.
יום אחד לקחה אותי לחנות שמתמחה בהכנת כלי מיטה.
החנות שכנה ברחוב עקיבא בחיפה.
אז, זה נראה לי מקום שכוח אל והחנות בכלל נראתה לי מוזר
אבל האנשים שם ידעו את העבודה.
עד היום אני זוכרת מין פחית שימורים חלודה כזו שהראו לי
שבה הם שקלו את משקל הנוצות שהכניסו לכל ריבוע וריבוע בשמיכה.
ככה הם תפרו את השמיכה, הכניסו לכל ריבוע את כמות הנוצות
סגרו בתפירה והמשיכו לריבוע הבא.
הם הראו לי שמיכה זוגית ענקית, אמרו שככה תראה השמיכה החדשה שלי.
אני אמרתי שהשמיכה נהדרת אבל אני רוצה אותו דבר ביחיד.
שתי שמיכות יחיד בדיוק באותה צורה.
הם אמרו שבדרך כלל נהוג להכין לחתונה שמיכה זוגית,
הודעתי להם שעם כל הכבוד לחתונה, בלילה אני זקוקה לשמיכה הפרטית שלי.
וכן, מעל שלושים שנה אנחנו מחזיקים מעמד כל אחד עם השמיכה הפרטית שלו.

באותה שקדנות בה הכינו לי את שמיכת הכלולות שלי
אני מילאתי את דלעת הערמונים שלי.
במסירות ואהבה.
דלעת ערמונים היא בעלת טעם מאד מיוחד.
כשחוצים את הדלעת באמצע היא יוצרת צורה של פרח.
פה אתם יכולים לראות את דלעת הערמונים לפני הכניסה לתנור.

דלעת ערמונים ממולאת במנגולד ופטריות
את דלעת הערמונים מילאתי במילוי גבינות עלי מנגולד ופטריות
והמנה יצאה חלומית.
מומלץ  להגיש למנה ראשונה עם כפית.

דלעת ערמונים ממולאת במנגולד ופטריות

דלעת ערמונים במילוי עלי מנגולד ופטריות




סוויט טיפ:
הדבר הכי קשה במתכון זה לחתוך את הדלעת ערמונים.
חוצים לחצי בצורת פרח, חותכים למטה פרוסה דקה כדי שיעמדו בצורת פרחים על התבנית.

מה צריך בשביל דלעת ערמונים במילוי עלי מנגולד ופטריות?

4 ערמוני דלעת
5 עלי מנגולד קצוצים דק דק
4 כפות שמן
1 בצל קצוץ דק
4 פטריות חורש קצוצות דק
חצי כוס שמנת מתוקה
50 ג' גבינה מלוחה
50 ג' גבינה צהובה מגורדת

איך מכינים מה צריך בשביל דלעת ערמונים במילוי עלי מנגולד ופטריות?

מטגנים במחבת עם מעט שמן את הבצל עד שיזהיב.
מוסיפים את הפטריות הקצוצות ומאדים קלות
מוסיפים את עלי המנגולד ומערבבים הכל ביחד ומאדים כמה דקות.
מורידים מהאש ומקררים.
מוסיפים לתערובת שמנת מתוקה וגבינות ומערבבים.
חוצים את הדלעת לחצי בצורת פרחים,
חותכים בתחתית פרוסה על מנת שהדלעת תעמוד יציבה
עם כפית מרוקנים את הגרעינים ושוטפים היטב
ממלאים את הדלעת בתערובת
בתבנית משומנת מעט שמים את פרחי הדלעת
מכניסים לתנור שחומם מראש ל – 180 מעלות ואופים כשעה עד שהדלעת רכה.

ואם אתם רוצים בכל זאת מתכוני גבינה לשבועות
עוד מתכונים לשבועות רק ללחוץ כאן – שבועות

אם אתם כבר כאן פרגנו לי בלייק  בבקשה ב SWEET DOOLY   תודה!

באינסטגרם שלי כבר הייתם? המון הפתעות תמצאו שם – לחצו כאן האינסטגרם של הסוויט לעקוב. תודה!

הכלים היפים והמפה הם בחסות פוקס הום


תגובות

עוד מתכונים טעימים