קיש גבינות עם מנגולד ועגבניות

קיש עם תחתית בצק פריך גבינות עלי מנגולד ועגבניות יהיה הקיש הצבעוני והטעים שלכם לקראת החג

אני פוחדת מרופאי שיניים.
הנה, אמרתי את זה, אתם ממש קבוצת תמיכה.
פחד בלתי מוסבר, ת'כלס את כל הטיפולים אני עושה בהרדמה,
אם יכולתי הרדמה מלאה עוד יותר טוב אבל לא קורה.
כדי להתגבר על הפחד פיתחתי שיטה.
לפעמים אין מה לעשות וחייבים ללכת לטיפול.
אז אני מתרווחת על הכסא, אוטומטית רגל אחת יורדת לרצפה,
זה נותן לי תחושת בטחון, אם אצטרך לברוח שיהיה לי איך,
עוצמת עיניים ומתחילה לחשוב על דברים אחרים.
ככה נולד לו קיש גבינות עם מנגולד ועגבניות.
מכיוון שאני מאד, מאד אוהבת מנגולד וזה בלשון המעטה,
רציתי להכין קיש עם עלי מנגולד.
הכנתי כבר שבלול בורקס עם עלי מנגולד וגבינותיש גם
יש אפילו פשטידה טבעונית עם עלי מנגולד
יש גם פשטידת מנגולד צמחונית
אבל לא רציתי שיהיה סתם קיש
אז החלטתי שאוסיף לו עגבניות צבעוניות.
וכך בדיוק עשיתי.
הנה החומרים מהם הכנתי את הפשטידה.
קרם פרש, גבינה לבנה, גבינה מלוחה, שני סוגי גבינה צהובה ומנגולד כמובן.

קיש גבינות עם מנגולד ועגבניות

צילום הדוגמנית לפני שפיזרתי עליה את פתיתי המוצרלה

קיש גבינות עם מנגולד ועגבניות

קיש גבינות עם מנגולד וגבינה יצא מהתנור

קיש גבינות עם מנגולד ועגבניות

קיש גבינות עם מנגולד ועגבניות




מה צריך בשביל קיש גבינות עם מנגולד ועגבניות?
תבנית 24

בצק פריך מלוח מוכן – לתחתית הקיש
כ-10 עגבניות שרי אדומות
כ-10 עגבניות שרי צהובות
כ-10 עלי מנגולד
1 ביצה
100 ג' גבינה מלוחה בולגרית
1 קרם פרש
3 כפות גבינה לבנה 5%
חצי כוס פתיתי גבינה צהובה "עמק"
חצי כוס גבינה מגורדת מוצרלה

על מנת להכין שכבת בצק פריך:
1 כוס קמח
100 ג' חמאה
1 ביצה
פחות מחצי כפית מלח
2-3 כפות מים קרים
במעבד מזון שמים הכל ביחד ומערבבים או לשים ביד עד לקבלת בצק אחיד.
שמים במקרר כחצי שעה לקירור.

איך מכינים קיש גבינות עם מנגולד ועגבניות?

לחלק את עלי המנגולד ללבנים וירוקים.
לשטוף היטב, ליבש ולקצוץ את הירוקים דק דק.
מחצית מהענפים הלבנים אפשר לקצוץ ולהוסיף לתערובת.
שמים המנגולד בקערה מוסיפים את הגבינות, הקרם פרש,ביצה  ומערבבים הכל ביחד.
מרדדים על תבנית בצק פריך ומקפידים שהדפנות יהיו מכוסות בבצק גם.
מעבירים את תערובת המנגולד עם הגבינות ומניחים על הבצק.
חוצים את העגבניות ומסדרים כמו שאתם אוהבים.
מפזרים את הגבינות הצהובות מעל.
לתנור שחומם מראש ל – 180 מעלות מכניסים את הקיש לתנור לאפיה כשלושת רבעי שעה
עד שהגבינה למעלה משנה צבעה ומשחימה מעט.
טעים – טעים!.

אם אתם כבר כאן פרגנו לי בלייק  בבקשה בסוויט דוּלי SWEET DOOLY   תודה

באינסטגרם שלי כבר הייתם? המון הפתעות תמצאו שם – לחצו כאן האינסטגרם של הסוויט לעקוב. תודה!

הכלים היפים הם בחסות פוקס הום

 


תגובות

עוד מתכונים טעימים