קציצות בקר עם תרד ברוטב לימון ושום

תבשיל קציצות בקר עם עלי תרד ברוטב לימון ושום שמכינים כשהילד מתקשר מהדרך ואומר שהוא רוצה לאכול

יום שישי עוד לא צהרים והנייד שלי מצלצל
"היי אימוש, יש אוכל בבית?"
"איפה אתה?"
"אל תשאלי אותי שאלות! אני שאלתי אם יש אוכל בבית"
"בטח שיש"
"אמא את עובדת עלי אני יודע. את שואלת איפה אני, בינתיים תוציאי מהפריזר קציצות, תפשירי בולונז, תכיני אורז
ואז תתפרי אותי בסלון חצי שעה ואני מת מרעב."
"תתפרי? מהזה תתפרי?? אלוהים את זה עוד לא שמעתי"
"אמא, אל תחליפי נושא, אני מכיר אותך! אין אוכל ואת עובדת עלי"
"לא-לא בחיי שיש, אני מהבוקר במטבח מכינה. הכנתי גם לתינוקי קציצות."
"אני רוצה שתגידי לי בדיוק איזה סירים את רואה מול העיניים"

רק שתדעו שמהשניה שהוא התקשר ובזמן שאני מדברת איתו
הוצאתי סיר ממגירת הסירים, שפכתי אורז לסיר, הוספתי מים, תיבלתי ולא שכחתי להדליק את האש.
בעודו מטיח בי מילים קשות (וצודקות תכלס), הפריזר נפתח ואני מחפשת מה יש
אבל מדקלמת כאילו בנונשלנט שלא ירגיש שאני בלחץ
"יש סיר עם הקציצות של אדם (אמת לאמיתה הדבר היחיד שהכנתי מהבוקר)
סיר אורז מתבשל (נו עד שהוא מדבר כבר הספקתי להעמיד אותו)
יש קציצות עם תרד (רק אם תפסיק לדבר אוכל לרוץ, להוציא את הקציצות הקפואות ואכין את התבשיל)
ויש גם קערה מלאה בנודלס (נומהזהלהכיןנודלס). מספיק טוב לך?"
"אני בדרך ושהאוכל יהיה מוכן!"
"כן נסיך של אמא. ברורררררר"
אלוהים איזה פחד עם הילדים האלה.
אצלי תמיד יש קציצות קפואות בפריזר, לא תמיד הנסיך אוכל אותן אבל אם אני מערבבת אותן בתבשיל
אני עלולה לקוות שהוא לא ירגיש וכן יאכל.
זה מדהים איך הוא נותן ביס ואומר "זה קציצות שהוצאת מהפריזר נכון?" נסיך גידלתי. נסיך!
בואו נקצר, שקית תרד מאדים מהר במחבת עם בצל שטוגן קלות,
מוסיפים מיץ לימון, שום ומלח מאדים כמה דקות, מוסיפים את הקציצות מבשלים הכל ביחד שהקציצות שיספגו את הטעמים
וכולנו נקווה שאף אחד לא יגיד לנו "אין מה לאכול בבית הזה!"
והכי נקווה שרק בעוד חצי שעה הוא יגיע כדי שהקציצות יתבשלו כראוי.
אגב, אם זה יום שישי ויש חלה בסביבה, הרוטב הוא אש!
לטבול את החלה ברוטב ולאכול עם התרד – תענוג!

וכדי שזה יהיה ממש מושלם הכנתי לכם סרטון איך הכנתי את הקציצות פעם שניה כי היתה להן הצלחה!

 

קציצות בקר עם תרד ברוטב לימון ושום

ואם אתם מחפשים עוד מתכונים עם בשר
רק ללחוץ כאן – בשר ועוף

קציצות בקר עם תרד ברוטב לימון ושום




סוויט טיפ:
אם יש לכם קציצות קפואות או טריות זה לא משנה,
הקציצות צריכות להיות מוכנות.
מכינים את התרד במחבת ובסוף מוסיפים את הקציצות.
כמות התרד נראית גדולה בגלל הנפח של התרד
אבל אחרי הבישול התרד מצטמק.
יש שני סוגי תרד, עלי הבייבי ותרד ניוזילנדי.
עלי התרד הניוזלינדי יותר עבים והם גם מתאימים לתבשיל.

מה צריך בשביל קציצות בקר עם תרד ברוטב לימון ושום?

מתכון לקציצות בשר

1 ק”ג בשר
2 ביצים
מלח, פלפל שחור ושום כתוש – לפי הטעם
חופן פטרוזיליה קצוצה
כחצי כוס פרורי לחם – בפסח פירורי קמח מצה
כחצי כוס שמן לטיגון הקציצות

לערבב הבשר עם הביצים והתבלינים, להוסיף פרורי לחם וליצור כדורים.
לחמם מחבת עם שמן ולטגן הקציצות בשני הצדדים.

תערובת תרד:
800 ג' עלי תרד ( 2 שקיות מהסופר)
1 בצל חתוך לקוביות
4 כפות שמן זית
4-5 שיני שום פרוסות
מיץ מחצי לימון סחוט
2-3 פרוסות דקות של לימון חתוכות לרבעים
מלח לפי הטעם
1 כוס מים

יוצקים למחבת את השמן ומוסיפים את קוביות הבצל.
מאדים את קוביות הבצל עד לגוון שחום.
מוסיפים את עלי התרד ומערבבים הכל ביחד, מאדים את העלים.
מוסיפים חצי כוס מים וממשיכים לאדות את העלים.
מוסיפים את פרוסות השום, מלח, פרוסות לימון ומיץ לימון ומבשלים על אש נמוכה
כרבע שעה עשרים דקות עד שהעלים מאבדים מנפחם.
מפזרים את הקציצות בתוך התרד ומוסיפים עוד כחצי כוס מים
ומבשלים על אש נמוכה כחצי שעה שהקציצות יקבלו את טעם התרד.
מנה נפלאה!

תהנו אהובות ואהובים!

אם אתם כבר כאן פרגנו לי בלייק  בבקשה ב SWEET DOOLY   תודה!

באינסטגרם שלי כבר הייתם? המון תמונות שלא מגיעות לפייס תמצאו שם – לחצו כאן האינסטגרם של הסוויט לעקוב. תודה!

בחנות החדשה שלי כבר הייתם? עם מחירים מיוחדים ללקוחות הסוויט(: לחנות המתוקה לחצו כאן - SWEET SHOP
ואם הגעתם כבר עד כאן ובטוח אהבתם משהו, בבקשה פרגנו לי בלייק  בסוויט דוּלי SWEET DOOLY  תודה רבה!!


תגובות

עוד מתכונים טעימים