עוגת מישמשים בחושה רכה וטעימה

עוגת מישמשים בחושה, עוגה רכה ומתוקה שהחמצמצות של המישמשים מוסיפה לה טעם נפלא

הילדות שלי עברה עלי בקריית אליעזר בחיפה, במדשאות דשא עצומות ויער פראי מאחורי הבית,
ככה זה נראה לי בכל אופן, המקום הכי קסום על אדמות.
מדי יום ירדתי לשחק בדשא, שנראה לי נצח לחצות אותו מצד לצד.
לנו הקטנים הרשו לשחק רק בצד שמאל של הדשא.
צד ימין היה הצד של הגדולים שם שיחקו כדורגל ולנו הקטנות אסור היה להתקרב לשם.
מאחורי הבית שלנו היה "יער פראי" שלא העזתי להיכנס אליו לבד.
עצי האקליפטוס גבוהים עם הצמרות מתנפנפות ומפחידות.
"יער" שרק לעיתים רחוקות ראיתי אנשים עוברים בו וכל סיפור האגדות שגדלתי עליהם נראו לי הגיוני שקרו ביער הזה.
אז לא היתה טלויזיה או אינטרנט ולעמוד ולהסתכל על היער ולדמיין סיפורים היה דבר שבשיגרה.
זה היה מקום מופלא לגדול בו, יש לי זכרונות נפלאים ממנו.

עברו שנים והשבוע נזדמן לי להיות בקריית אליעזר בשכונה שלי שוב.
בעיניים מפוקחות ראיתי שמדובר על "שיכוני רכבות" שבין בנין לבנין מפרידה רצועת דשא לא גדולה במיוחד,
בחלק מהבתים בנו תוספות בניה בחלק לא והכיעור בבנייה נראה שם בהתגלמותו.
שום זכר למה שדמיינתי מהילדות.
חייבת להודות שהאכזבה היתה קשה. הסתכלתי  ולא האמנתי שזו המדשאה שנראתה לי הכי גדולה
והכי יפה בעולם. אבל, נשארו לי הזכרונות וזה הכי חשוב.

תקופת המישמשים היא תקופה קצרה.
לי זה נראה שהם עוד לא הגיעו וכבר הולכים.
לא כולם אוהבים מישמשים ואני לא מבינה איך אפשר שלא לאהוב אותם.
לעיתים חמצמצים, לעיתים מתוקים, אני חושבת שהם נפלאים.
הגלעינים שבתוכם מספרים סיפור שלם.
מי שגדל כמוני פעם, יודע שהשוס הכי גדול היה להשיג כמה שיותר גוגאים,
היינו רבים למי יש ערימה יותר גדולה של גוגאים,
ומי שידע להכין משרוקית מהגלעין של המישמש, היינו מסתכלים עליו כמו על אלוהים.

עוגת משמשים בחושה ורכה, היא העוגה החדשה שלכם ליד הקפה.
עוגה בחושה טעימה ורכה שהכנסתי משמשים לתוכה.
מעל פיזרתי סוכר חום כדי להוסיף מתיקות לעוגה.

עוגת מישמשים בחושה רכה וטעימה הכנתי לכם גם סרטון איך בדיוק הכנסתי את המשמשים לעוגה.

לאחר האפיה בגלל הכובד המשמשים יורדים לתחתית העוגה
אבל הטעם הנהדר נשאר גם למעלה וגם למטה.

עוגת משמשים בחושה

עוגת מישמשים בחושה רכה וטעימה




מה צריך בשביל עוגת מישמשים בחושה?

3 ביצים
1 כוס סוכר
1 שקית סוכר וניל
חצי כוס שמן
1 שמנת מתוקה – 250ג' – ניתן להמיר לכוס מיץ תפוזים לגירסת פרווה
כוס וחצי קמח תופח
כף סוכר חום

כ-6 מישמשים ללא חרצנים חתוכים לחצי
לקישוט אפשר מעט אבקת סוכר

איך מכינים עוגת מישמשים בחושה?

בקערה מערבבים את הביצים עם כוס סוכר וסוכר וניל.
מוסיפים את השמן ומערבבים.
מוסיפים את השמנת המתוקה מערבבים
בסוף מוסיפים את הקמח ומערבבים לבלילה אחידה.
יוצקים את הבלילה לשתי תבניות אינגלישקייק
את המישמשים פשוט מטמינים בבלילה אחד אחרי השני
מפזרים את הסוכר החום מעל התערובת
בתנור שחומם מראש ל – 180 מעלות מכניסים את העוגות.
אופים כשלושים וחמש דקות עד ארבעים דקות.
בודקים עם קיסם שהעוגה יבשה ומוציאים לקרר.
אפשר לפזר מעל אבקת סוכר.
עוגה חלומית! תהנו!!

אם אתם כבר כאן פרגנו לי בלייק  בבקשה ב SWEET DOOLY   תודה!

באינסטגרם שלי כבר הייתם? המון תמונות שלא מגיעות לפייס תמצאו שם – לחצו כאן האינסטגרם של הסוויט לעקוב. תודה!


תגובות

עוד מתכונים טעימים