מאפה עלי פילו עם גבינות מלוחות

מאפה עלי פילו עם גבינות מלוחות חלומי עם סרטון הדרכה שמתאים במיוחד לימות הקיץ

השבוע מתקשרת אלי חברה ואומרת לי תשמעי, יש לך מאפה באתר שאני לא מפסיקה להכין.
הכנתי בשבועות את המאפה ומאז כל שבוע אני מכינה והוא נהפך ללהיט.
הוא קל הכנה, טעים, מחסלים אותו פה בלי הכרה, כאלה מתכונים אני אוהבת!

ככה נולד מאפה עלי פילו עם גבינות מלוחות.
שתי קופסאות גבינה, ביצה אחת ועלי פילו.

מאפה עלי פילו עם גבינות מלוחות
הקיץ הוא זמן שאנחנו רוצות להכין דברים קלים להכנה וטעימים
והמאפה הזה הוא קל הכנה מאד.
החלטתי שהגיע הזמן שתוציאו את הפחד מהראש שקשה לעבוד עם עלי פילו, ממש ממש לא.
לצורך העניין הכנתי לכם סרטון איך בדיוק הכנתי את המאפה.

כמו שראיתם, פותחים את העלים ומכסים במגבת מטבח.
לוקחים כל פעם עלה אחד מורחים עליו מהבלילה ומכינים את המאפה.
כשהוא יוצא מהתנור הוא פשוט שוס!
לא צריך סכין, לא צריך מזלג
בגלל צורת קיפול הדפים הוא מתפרק בקלות.
אלוהים כמה טעים!!
מאפה עלי פילו עם גבינות מלוחות

את המאפה הכנתי בתבנית 24.
מורחים עלי פילו בשמן או מרססים עם ספריי שמן ועל חצי עלה מורחים מעט מהבלילה.
מקפלים את הדף לחצי ואת כל הדף מקפלים בצורת מניפה או פשוט מכווצצים.
את הדף הראשון מקפלים לעיגול בצורת פרח ושמים בתבנית באמצע.

מאפה עלי פילו עם גבינות מלוחות

ככה ממלאים את כל התבנית עם עלי הפילו.
מורחים על עלי הפילו מעל חלמון או ביצה טרופה ומפזרים שומשום.

מאפה עלי פילו עם גבינות מלוחות

מכניסים לתנור ואופים בחום של 180 מעלות כעשרים דקות
או עד שעלי הפילו נהפכים לשחומים והבצק נהפך לפריך ומתפצפץ.

מאפה עלי פילו עם גבינות מלוחות

מאפה קל להכנה וטעים טעים לימות הקיץ!
אם אתם מחפשים עוד מאפים קלי הכנה לימות הקיץ
רק ללחוץ כאן – מאפים מלוחים ולחמים

מאפה עלי פילו עם גבינות מלוחות

מאפה עלי פילו עם גבינות מלוחות




הכמויות לתבנית 24

מה צריך בשביל מאפה עלי פילו וגבינות מלוחות?

8 עלי פילו מופשרים
1 קופסה בולגרית פיראוס 16%
1 קופסה גבינת שמנת פיראוס – על בסיס יוגורט יווני 25%
1 ביצה – לתערובת
מעט שמן למריחה על העלים

לפיזור על העלים
1 חלמון או ביצה טרופה
מעט שומשום

איך מכינים מאפה עלי פילו וגבינות מלוחות?

בקערה מערבבים את הגבינות עם הביצה לתערובת אחידה.
פותחים את עלי הפילו ומכסים אותם שלא יתייבשו וכל פעם לוקחים עלה.
מעבירים עלה בזהירות למשטח העבודה, מורחים עליו שמן.
על חצי מהעלה מורחים גבינה ומקפלים את העלה לחצי.
מקפלים את הדף כמו למניפה, מכווצצים אותו עד שנהיה פס.
מגלגלים את הדף סביב עצמו לצורת פרח.
מעבירים את הפרח לתבנית אפיה משומנת עם נייר אפיה.
מכינים באותה צורה את כל הדפים וכל פעם מלפפים כל דף סביב הפרח המרכזי.
ממלאים את התבנית בעלי פילו עם הגבינה.
מערבבים ביצה טרופה או רק חלמון ומורחים על עלי הפילו.
מפזרים מעל שומשום.
בתנור שחומם מראש ל – 180 מעלות מכניסים את המאפה.
אופים כעשרים דקות או עד שהמאפה משחים ומוציאים מהתנור.
קל הכנה וחלום של מאפה!

אם אתם כבר כאן פרגנו לי בלייק  בבקשה ב SWEET DOOLY   תודה!

באינסטגרם שלי כבר הייתם? המון תמונות שלא מגיעות לפייס תמצאו שם – לחצו כאן האינסטגרם של הסוויט לעקוב. תודה!


תגובות

עוד מתכונים טעימים