- sweetdooly – סוויט דולי - http://sweetdooly.co.il -

מאפה עלי פילו עם גבינות מלוחות

הכמויות לתבנית 24

מה צריך בשביל מאפה עלי פילו וגבינות מלוחות?

8 עלי פילו מופשרים
1 קופסה בולגרית פיראוס 16%
1 קופסה גבינת שמנת פיראוס – על בסיס יוגורט יווני 25%
1 ביצה – לתערובת
מעט שמן למריחה על העלים

לפיזור על העלים
1 חלמון או ביצה טרופה
מעט שומשום

איך מכינים מאפה עלי פילו וגבינות מלוחות?

בקערה מערבבים את הגבינות עם הביצה לתערובת אחידה.
פותחים את עלי הפילו ומכסים אותם שלא יתייבשו וכל פעם לוקחים עלה.
מעבירים עלה בזהירות למשטח העבודה, מורחים עליו שמן.
על חצי מהעלה מורחים גבינה ומקפלים את העלה לחצי.
מקפלים את הדף כמו למניפה, מכווצצים אותו עד שנהיה פס.
מגלגלים את הדף סביב עצמו לצורת פרח.
מעבירים את הפרח לתבנית אפיה משומנת עם נייר אפיה.
מכינים באותה צורה את כל הדפים וכל פעם מלפפים כל דף סביב הפרח המרכזי.
ממלאים את התבנית בעלי פילו עם הגבינה.
מערבבים ביצה טרופה או רק חלמון ומורחים על עלי הפילו.
מפזרים מעל שומשום.
בתנור שחומם מראש ל – 180 מעלות מכניסים את המאפה.
אופים כעשרים דקות או עד שהמאפה משחים ומוציאים מהתנור.
קל הכנה וחלום של מאפה!

אם אתם כבר כאן פרגנו לי בלייק  בבקשה ב SWEET DOOLY   תודה!

באינסטגרם שלי כבר הייתם? המון תמונות שלא מגיעות לפייס תמצאו שם – לחצו כאן האינסטגרם של הסוויט לעקוב. תודה!