לזנייה עלי מנגולד

לזנייה צמחונית מעלי מנגולד עם גבינות שמכינים בצ'יק צ'אק

חברות טובות הן נכס.
יש לי חברות טובות, שבחרתי אותן בפינצטה והן חברות נפש. זה לא אומר שאנחנו כל היום יושבות ומקשקשות, ממש לא.
יש לי חברה, תאומת נפש שלא דיברתי איתה חודשים, אבל ברגע שאני מתקשרת ואומרת תקשיבי.. היא מקשיבה.
אני מוציאה את הקישקע החוצה, מניחה על השולחן, קורעת לו את הצורה, מחרבשת לו את האמא,
תאמינו לי ניתוח פתולוגי קטן ליד זה. אבל פלא, אחרי שאנחנו מדברות, נגמרת הדרמה, הקישקע מוכנס פנימה ואני מודה לאל על החברות שלי.

גם זה שאנחנו לא מדברות חודשים, לא מפריע לנו. כי מהמילה הראשונה, אנחנו כבר שוב ביחד.
אני יכולה להגיד כל מה שאני פוחדת להגיד בקול רם.
לפעמים דמעות שלא ידעתי על קיומן פורצות החוצה ואצלי עד שדמעות יוצאות או-הו. הן לא מכירות נקודת מילוט. בשביל זה יש חברות טובות.

אפשר לספור את החברות הטובות שלי על יד אחת. ספורות, אבל אני יודעת שהן שם.
את אחת מהן פגשתי באפריקה לפני שנים כשהיינו שם עם המשפחות. נוצרה חברות עמוקה בין הגברים, בין הילדים וכמובן בינינו.
כל מה שאני מתביישת לספר לעצמי – היא יודעת.
יום ההולדת שלה חל ב-15 בדצמבר. לפני מספר שנים התקשרתי אליה ביום ההולדת שלה ובמקום להגיד מזל טוב נפלתי עליה עם סיפור.
היה לי אז משבר שפירק לי את הצורה ובמקום להגיד לה מזל טוב נפלתי עליה. גמרתי לפרוק, סגרתי את הטלפון וזהו.
רק אחרי זמן קלטתי שלא אמרתי לה מזל טוב, התקשרתי אבל היא לא ענתה לי. חודש לא דיברה איתי.
מכיוון שאני נטולת אגו וידעתי שאני לא מוכנה לוותר על החברות, לא הפסקתי לנדנד לה והמשבר עבר.
מאז, אין לוח שיום ההולדת שלה לא כתוב עליו ואין אדם במדינה שלא מזכיר לי את ה-15 בדצמבר.

היא גם אחראית למתכון של לזניה עלי מנגולד עם גבינות

לזניה עם עלי מנגולד וגבינות

באחת השיחות כששאלה אותי מה אני עושה אמרתי שאני מכינה לזניה.
אתם יודעים לזניה: פסטה, בשר טחון, רוטב עגבניות.
אמרה לי תכיני לזניה עם עלי מנגולד ונתנה לי מתכון בנוסח תקחי עלי מנגולד תוסיפי גבינות וכו. עשיתי  ויצאה לזניה מופלאה!

חברימים, לזנייה עלי מנגולד, שהיא גם צמחונית וגם טעימה,
לחברה שלי שנולדה ב-15 בדצמבר. הבטחתי לה עוגה אבל במקום עוגה יצאה לי וואחד השתפכות ולזניה.

מזל טוב שריקה(:לזניה עם עלי מנגולד וגבינות

 

לזניה עם עלי מנגולד וגבינות

 




מצרכים:
קופסת עלי לזניה – נשתמש רק במחצית מהכמות.
2 חב' עלי מנגולד טריים
1 קוטג'
1 גבינה לבנה
150 ג' גבינה לבנה מלוחה
1 יוגורט
2 ביצים
מלח – לפי הטעם

 לפיזור על הלזניה:
3 כפות גבינה צהובה מגורדת

לחמם תנור ל – 180 מעלות.
להכניס את עלי המנגולד למיקרו לעשר דקות. הם מתעלפים ומאבדים את פריכותם. מצויין. לחתוך לחתיכות קטנות ולשים בקערה.
להוסיף את כל היתר. גבינות, ביצים, יוגורט ולתבל.
בקערת פיירקס מרובעת להניח שכבת עלי לזניה מפסטה ועליה שליש כמות מהתערובת.

ככה להכין שלוש שכבות:
עלי לזניה
בלילה
עלי לזניה
בלילה
עלי לזניה
בלילה – ועל הבלילה  למעלה לפזר את הגבינה הצהובה.
לאפות בתנור בחום של 180 מעלות בערך ארבעים דקות.

תהנו חברימים!

ואם הגעתם כבר עד כאן ובטוח אהבתם משהו, בבקשה פרגנו לי בלייק  בסוויט דוּלי SWEET DOOLY  תודה רבה!!

באינסטגרם שלי כבר הייתם? המון תמונות שלא מגיעות לפייס תמצאו שם – לחצו כאן האינסטגרם של הסוויט לעקוב. תודה!

 


תגובות

עוד מתכונים טעימים