שולבטה תבשיל בורגול עם ירקות הכנתי עם ציפי.
"הילדים שלי לא אוכלים אוכל מאתמול"
מכירים את המשפט הזה??
תראו לי עוד מדינה בעולם(!) שהאמהות אומרות את המשפט הזה.
זו בטוח המצאה ישראלית.
אתם עוקבים אחרי באינסטגרם נכון? בואו לכאן –
האינסטגרם של סוויטדולי
כל פעם אני שומעת את המשפט הזה מאמהות ושלא תהייה אי הבנה,
גם אני, כן-כן, גם אני חוויתי על בשרי את המשפט הזה עם הבן השלישי, שהיה הבן הזקונים.
אני מאמינה שהוא שמע את זה בבתים אחרים כי בבית שלנו זה לא היה קיים.
אכלו כל השבוע מה שנשאר.
אתמול שמעתי משפט שקרע אותי מצחוק כי כזה בחיי עוד לא שמעתי,
אמא סיפרה שאחת הבנות שלה אמרה לבת השניה בארוחה בשבת בצהרים,
"אל תאכלי את זה, היא עוד תרעיל אותנו, זה מאתמול בערב"
אם אתם מעוניינים לקבל מתכונים בווטצ'אפ
בואו58 – לחצו כאן – קבוצת ווטצ'אפ למתכונים
הכנתי בשבילכם שולבטה, שהוא תבשיל דרוזי של בורגול עם ירקות.
איך מכינים שולבטה?
ציפי לוי חברתי האהובה, סיפרה לי שהיא מכינה תבשיל שולבטה,
תבשיל צמחוני/טבעוני שמכינים במהירות,
והזמינה אותי לראות איך היא מכינה את התבשיל.
כמובן שהכנתי סרטון קצר איך בדיוק ציפי הכינה את השולבטה ותוכלו לראות כאן:
בהזמנות חגיגית זו אברך את ציפי במזל טוב על הנכד שהחדש שנולד לה.
קולפני הפלא הגיעו לסוויט דולי
קולפן מצויד במיקרו סכינים חדים במיוחד שיוצרו בטכנולוגיה מיוחדת, עשויים פלדת אל חלד.
עוד מתכונים עם בורגול תמצאו כאן
בורגול מתכונים למאכלים מנצחים
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
בואו תצטרפו לקבוצת האוכל הנהדרת שלנו
וליהנות מהמון מתכונים חדשים וטעימים
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי
אגב, השולבטה גם הגיעה ל XNET
שולבטה תבשיל בורגול עם ירקות
מה צריך בשביל שולבטה תבשיל בורגול עם ירקות?
4 כפות שמן זית
1 בצל קצוץ לקוביות
2 גזרים
2 קישואים – חתוכים אף הם לקוביות
חצי קילו בורגול
2 קישואים – חתוכים אף הם לקוביות
כף אבקת מרק – לא חייבים
2 עגבניות
מלח לפי הטעם
חצי כף פלפל שחור או פלפל אנגלי
2 כפות רסק עגבניות
4 כוסות מים רותחים
איך מכינים שולבטה תבשיל בורגול עם ירקות?
יוצקים לסיר את השמן, מוסיפים את הבצל ומטגנים כחמש דקות.
מוסיפים את קוביות הגזר והקישואים ומערבבים הכל ביחד
חותכים את העגבניות לקוביות ומוסיפים לסיר ומערבבים הכל ביחד
נותנים לתבשיל להתבשל כחמש דקות עם כל הירקות ביחד.
מוסיפים את התבלינים. מוסיפים אבקת מרק – לא חייבים,
מלח פלפל ומערבבים הכל ביחד.
מוסיפים את לסיר ומערבבים.
את הבורגול שהושרה במים מכניסים לסיר ומוסיפים מים רותחים ומערבבים הכל ביחד.
מביאים את התבשיל לרתיחה, מנמיכים את האש,
מכסים עם מכסה ומבשלים כעשרים דקות.
לאחר עשרים דקות, התבשיל מוכן.
ניתן להוסיף עוד ירקות אם תרצו כגון פטריות או קולרבי אם אתם אוהבים.