שולבטה תבשיל בורגול עם ירקות

שולבטה הוא תבשיל דרוזי מבורגול וירקות צמחוני/טבעוני טעים אש!

"הילדים שלי לא אוכלים אוכל מאתמול"
מכירים את המשפט הזה??
תראו לי עוד מדינה בעולם(!) שהאמהות אומרות את המשפט הזה.
זו בטוח המצאה ישראלית.

כל פעם אני שומעת את המשפט הזה מאמהות ושלא תהייה אי הבנה,
גם אני, כן-כן, גם אני חוויתי על בשרי את המשפט הזה עם הבן השלישי, שהיה הבן הזקונים.
אני מאמינה שהוא שמע את זה בבתים אחרים כי בבית שלנו זה לא היה קיים.
אם נשאר אוכל משבת אוכלים בראשון.
ראשון? גם שני ושלישי ואם נשאר אפילו ברביעי!
אבל התמזל מזלם של הילדים בארץ שהאמהות שלהן מפנקות אותן עד בלי סוף,
כי מה יאכלו הילדים?
וככה הן מכינות כל יום אוכל מחדש, רק כדי שהילדים יאכלו.
"אמא, תכיני לי אוכל, אין מה לאכול"
"אבל יש במקרר קציצות ואורז וירקות"
"אל תצחיקי אותי זה מאתמול"

אתמול שמעתי משפט שקרע אותי מצחוק כי כזה בחיי עוד לא שמעתי,
אמא סיפרה שאחת הבנות שלה אמרה לבת השניה בארוחה בשבת בצהרים,
"אל תאכלי את זה, היא עוד תרעיל אותנו, זה מאתמול בערב"

הכנתי בשבילכם שולבטה, שהוא תבשיל דרוזי של בורגול עם ירקות.

שולבטה תבשיל בורגול עם ירקות
ציפי לוי חברתי האהובה, סיפרה לי שהיא מכינה תבשיל שולבטה,
תבשיל צמחוני/טבעוני שמכינים במהירות,
והזמינה אותי לראות איך היא מכינה את התבשיל.
כמובן שהכנתי סרטון קצר איך בדיוק ציפי הכינה את השולבטה ותוכלו לראות כאן:


בהזמנות חגיגית זו אברך את ציפי במזל טוב על הנכד שהחדש שנולד לה.
שולבטה תבשיל בורגול עם ירקות

שולבטה תבשיל בורגול עם ירקות




סוויט טיפ:
בשולבטה משתמשים בעגבניות ואם אתם רוצים להשקיע בעגבניות מקולפות,
בקערה עם מים רותחים שמים שתי עגבניות כעשר דקות על מנת שהקליפה שלהן תתרכך
ולאחר מכן קולפים את הקליפה.
לא חייבים אפשר להשתמש גם בעגבניות רגילות, מה שאתם אוהבים.
בתבשיל נשתמש בבורגול, את הבורגול יש להשרות במי ברז רגילים כעשרים דקות עד שיתפח, לפני ההכנסה לתבשיל.
הכמות של הבורגול מספיקה לסיר מאד גדול למשפחה גדולה.
אם אתם פחות אפשר להסתפק רק בכוס וחצי של בורגול על אותה כמות ירקות.
כוס וחצי בורגול ו-3 כוסות מים רותחים.

מה צריך בשביל שולבטה תבשיל בורגול עם ירקות?
4 כפות שמן זית
1 בצל קצוץ לקוביות
2 גזרים קצוצים לקוביות
2 קישואים קצוצים לקוביות
2 עגבניות
חצי קילו בורגול
כף אבקת מרק – לא חייבים
מלח לפי הטעם
חצי כף פלפל שחור או פלפל אנגלי
2 כפות רסק עגבניות
4 כוסות מים רותחים

איך מכינים שולבטה תבשיל בורגול עם ירקות?

יוצקים לסיר את השמן, מוסיפים את הבצל ומטגנים כחמש דקות.
מוסיפים את קוביות הגזר והקישואים ומערבבים הכל ביחד
חותכים את העגבניות לקוביות ומוסיפים לסיר ומערבבים הכל ביחד
נותנים לתבשיל להתבשל כחמש דקות עם כל הירקות ביחד.
מוסיפים את התבלינים. מוסיפים אבקת מרק – לא חייבים,
מלח פלפל ומערבבים הכל ביחד.
מוסיפים את הרסק עגבניות ומערבבים.
מוסיפים מים רותחים מערבבים הכל ביחד,
מביאים את התבשיל לרתיחה, מנמיכים את האש,
מכסים עם מכסה ומבשלים כעשרים דקות.
לאחר עשרים דקות, התבשיל מוכן.
ניתן להוסיף עוד ירקות אם תרצו  כגון פטריות או קולרבי אם אתם אוהבים.

אם אתם כבר כאן פרגנו לי בלייק  בבקשה ב SWEET DOOLY   תודה!

באינסטגרם שלי כבר הייתם? המון תמונות שלא מגיעות לפייס תמצאו שם – לחצו כאן האינסטגרם של הסוויט לעקוב. תודה!


תגובות

עוד מתכונים טעימים