שבלולי שמרים חלומיים

שלב אחרי שלב איך מכינים את שבלולי השמרים החלומיים

קבלו את צמד הדוגמניות להיום.
מיס שוקולד ומיס שנק.
צמד שבלולי שמרים חלומיים.
היום לימדה אותי 'שכנזיה, ששנק זו עוגת שמרים עם סוכר חום וקינמון.
שבלולי שמרים חלומיים
צילמתי לכן את הדוגמניות מכל זוית אפשרית
שבלולי שמרים חלומיים
כדי שתסתכלו טוב טוב ותהנו מהן כי הבנתי כבר שאצלכם אם זה לא מתוק לא עובד.
שבלולי שמרים חלומיים
ראבק שפכתי אתמול פה את האמא של הסיפורים. 2000 איש קראו (יש הוכחות!) ושתי צדיקות הגיבו. שתיים! הרגשתי מהזה בודדה פה לבד בחושך.
אז הנה, תסתכלו על הדוגמניות היפהפיות ועד שאני לא מקבלת יחס. יחס!! אני אשב לי פה בחושך. בודדה. עצובה. אולי, אולי מישהו יתיחס אלי..
כי בטוח שבלולי שמרים חלומיים – כן יקבלו יחס!
שבלולי שמרים חלומיים
[נראה אם תעבוד המניפלוציה. ראבק אולי בכל זאת אלמד משהו מהפולנים(:]
אז ככה. זה עבד יופי!
נתתם לי מ לאאאא תצומי ועכשיו כל שנותר הוא לתת לכם מתכון.
אוח איך אני אוהבת אותכם!
שבלולי שמרים חלומיים
לפני שניגש למידות ולמספרים, דרך הפעולה.
פרידה, קוראת-מתמידה שלי אמרה שאף פעם לא התעסקה עם שמרים. יקירתי, זה הזמן!
שתדעי שגם אני לא מומחית בבצק שמרים.
מזל שיש לי חברה בשם טלי שהיא הגורו שלי לבצק שמרים ואם אני הצלחתי כל אחד יכול.
דווקא דרך הכנת הבצק היא פשוטה ביותר.
שבלולי שמרים חלומיים. 
מכניסים למיקסר סוכר קמח ושמרים שני סיבובים במקסר
ועוקבים אחרי התמונות(:
שבלולי שמרים חלומיים
שבלולי שמרים חלומיים
שבלולי שמרים חלומיים
שבלולי שמרים חלומיים
אחרי שהבצק מוכן לעבודה מרדדים אותו למרובע ומורחים עליו את המילוי.
אני השתמשתי בשלוש סוגי ממרחים. נוטלה, לוטוס וממרח לואקר כי רציתי להעשיר את הטעם.
בדיעבד ממרח הלוטוס היה מיותר כי השוקולד השתלט על הטעמים אבל אתם רשאים לנסות גם.

חותכים את הבצק לרצועות. אני השתמשתי בחותכן של פיצה אפשר גם עם סכין.
שבלולי שמרים חלומיים
ומתחילים לגלגל. גומרים פס אחד, מרימים הבצק, מדלגים שורה, מניחים על הפס השלישי ומגלגלים
שבלולי שמרים חלומיים
אני דילגתי בין השורות כדי שהטעמים יתערבבו.
שבלולי שמרים חלומיים
מגיע מצב שהעיגול שמנמן מדי לגלגול, שמים בתבנית ומוסיפים את השורות הנוספות
שבלולי שמרים חלומיים

עד שנוצר לנו מעין שבלול עגול
כי אנחנו מכינים שבלולי שמרים חלומיים. 

שבלולי שמרים חלומיים

 

מעבירים לתבנית ונותנים לו לנוח עוד כחצי שעה. מיס שוקולד מוכנה(:

שבלולי שמרים חלומיים

את החצי השני של הבצק, נרדד למרובע  ונחתוך פסים.
על הבצק יש למרוח חמאה מומסת ולפזר מעל סוכר חום עם קינמון ואגוזים.
אני פיזרתי על מחצית מהבצק אגוזים כדי שאוכל לשחק עם השורות שוב

שבלולי שמרים חלומיים

הנה היא מיס שנק שלנו

שבלולי שמרים חלומיים

 

ואתם יכולים לראות פה באיזה שורות היו אגוזים ובאיזה לא.
אם אתם אוהבים הרבה אגוזים לכו על זה. תפזרו אגוזים על כל הבצק

שבלולי שמרים חלומיים

שבלולי שמרים חלומיים

 




מה צריך בשביל שבלולי שמרים חלומיים? אז ככה!

לבצק:
500 ג' קמח – 3.5 כוסות קמח
כף וחצי שמרים יבשים או 25 ג' שמרים רטובים
100 ג' חמאה מומסת לא חמה
150 מל' חלב פושר– כשלוש רבעי כוס
75 ג' סוכר – כשלוש רבעי כוס
2 ביצים
קורט מלח

למריחה על השבלולים
ביצה טרופה

מילויים:

לשבלול עם השוקולד:

במיס שוקולד השתמשתי בשלושה סוגים, ממליצה לכם להשתמש רק בשוקולד

3 כפות גדושות שוקולד נוטלה
3 כפות גדושות ממרח לוטוס
3 כפות גדושות ממרח לואקר

 

לשבלול עם הסוכר חום וקינמון

2 כפות חמאה מומסת
3/4 כוס סוכר חום
כפית קינמון
50 ג' אגוזים טחונים

לערבב את הסוכר החום עם הקינמון.

זיגוג לאחר האפיה:

חצי כוס סוכר
חצי כוס מים
חצי מקל וניל

 הבהרה:  את הבצק כולו נכין במיקסר עם וו לישה במהירות נמוכה

תתחילו לעבוד.

בקערת המיקסר שמים קמח, שמרים וסוכר ומערבלים כדקה. מוסיפים את המלח ועוד סיבוב במיקסר.

עכשיו נוסיף את יתר החומרים בזמן שהמקסר עובד: ביצים, חמאה ובסוף כוס חלב פושר.

בשלב הזה אתם נותנים למיקסר לעבוד במהירות איטית עד שכל הבצק נהפך לעיסה אחידה לפחות עוד כעשר דקות. זה חשוב!!

אחרי חמש דקות עצרתי את פעולת המקסר, "אספתי" את הבצק ועוד חמש דקות עבודה במיקסר עד שהבצק כולו אחיד והמרקם שלו נראה בדיוק כמו בתמונה.

 אחרי הלישה מגיע שלב ההתפחה.
שתי אפשרויות:  לילה במקרר או שעה עד שעה וחצי בחוץ עד שהבצק מכפיל נפחו.

בשלב ההתפחה את הבצק מניחים בקערה משומנת עטוף בניילון נצמד.

הפעם אני הלכתי על לילה במקרר. בבוקר, הוצאתי הבצק, חילקתי לשניים והתחלתי לעבוד.

חצי יהיה עם שוקולד, השני סוכר חום עם קינמון ואגוזים טחונים.

הכנת מיס שוקולד:
מרדדים הבצק לריבוע, מורחים את השוקולד על הבצק, עם סכין חורצים קוים ומתחילים לגלגל כמו בתמונה למעלה.
אם בחרתם שני סוגי ממרחים, תגלגלו פס ראשון, דלגו לסוג השני ושוב חזרו לראשון.
ככה עד שמיס שוקולד הופכת לשבלול שמנמן. מעבירים לתבנית אפיה.

 הכנת מיס שנק:
מרדדים הבצק לריבוע, מורחים  2 כפות חמאה מומסת  על הבצק ועליו מפזרים סוכר חום, קינמון ואגוזים.
באותו אופן מגלגלים את הבצק עד שמיס שנק הופכת אף היא לשבלול שמנמן ומעבירים לתבנית אפיה.

בשלב הזה –  מורחים ביצה טרופה על שני השבלולים ונותנים לבצק לטפוח כחצי שעה נוספת.

מחממים תנור ל – 180 מעלות. כשהתנור חם, אופים כחצי שעה עד שהבצק משחים. הריח שמשתרר בבית בזמן האפיה הורס!

בינתיים מכינים זיגוג שימרח על העוגה בצאתה מהתנור.

בסיר שמים את הסוכר המים ומקל וניל, מביאים לרתיחה ומורידים מהאש.

כשהעוגות יוצאות מהתנור, מורחים הזיגוג על העוגות ומעשיו אני לא אחראית לקלוריות שלכם אלוהים כמה שהן הורסות!

לגרסת פרווה – אפשר להחליף את החלב בחלב סויה או מים – את החמאה המומסת להחליף במחמאה או מרגרינה.

 

ואם הגעתם כבר עד כאן ובטוח אהבתם משהו, בבקשה פרגנו לי בלייק  בסוויט דוּלי SWEET DOOLY  תודה רבה!!

באינסטגרם שלי כבר הייתם? המון תמונות שלא מגיעות לפייס תמצאו שם – לחצו כאן האינסטגרם של הסוויט לעקוב. תודה!


תגובות

עוד מתכונים טעימים