מיס שוקולד ומיס שנק.
צמד שבלולי שמרים חלומיים.
היום לימדה אותי 'שכנזיה, ששנק זו עוגת שמרים עם סוכר חום וקינמון.
שאי אפשר להפסיק לצלם
פרידה, קוראת-מתמידה שלי אמרה שאף פעם לא התעסקה עם שמרים. יקירתי, זה הזמן!
אני השתמשתי בשלושה סוגי ממרחים. נוטלה, לוטוס וממרח לואקר כי רציתי להעשיר את הטעם.
בדיעבד ממרח הלוטוס היה מיותר כי השוקולד השתלט על הטעמים אבל אתם רשאים לנסות גם.
חותכים את הבצק לרצועות. אני השתמשתי בחותכן של פיצה אפשר גם עם סכין.
עד שנוצר לנו מעין שבלול עגול
כי אנחנו מכינים שבלולי שמרים חלומיים
מעבירים לתבנית ונותנים לו לנוח עוד כחצי שעה. מיס שוקולד מוכנה(:
את החצי השני של הבצק, נרדד למרובע ונחתוך פסים.
על הבצק יש למרוח חמאה מומסת ולפזר מעל סוכר חום עם קינמון ואגוזים.
אני פיזרתי על מחצית מהבצק אגוזים כדי שאוכל לשחק עם השורות שוב
הנה היא מיס שנק שלנו
עוד מתכונים לעוגות שמרים
רק ללחוץ כאן – עוגות שמרים
ואתם יכולים לראות פה באיזה שורות היו אגוזים ובאיזה לא.
אם אתם אוהבים הרבה אגוזים לכו על זה. תפזרו אגוזים על כל הבצק
ועוד מתכונים לעוגות שמרים תמצאו כאן
עוגות שמרים
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
בואו תצטרפו לקבוצת האוכל הנהדרת שלנו
וליהנות מהמון מתכונים חדשים וטעימים
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי
שבלולי שמרים חלומיים
שבלולי שמרים חלומיים
סוויט דוליIngredients
- 500 גרם קמח ( 3.5 כוסות )
- 1.5 כפות שמרים יבשים או 25 גרם שמרים רטובים
- 100 גרם חמאה רכה
- 3/4 כוס חלב פושר ( 150 מל')
- 3/4 כוס סוכר (75 גרם)
- 2 ביצים
- רבע כפית מלח
למריחה על השבלולים
- 1 ביצה טרופה
מילויים:
לשבלול עם השוקולד:
- 3 כפות שוקולד נוטלה
- 3 כפות ממרח לוטוס
- 3 כפות ממרח לואקר
לשבלול עם הסוכר חום וקינמון
- 2 כפות חמאה מומסת
- 3/4 כוס סוכר חום
- 1 כפית קינמון
- 50 גרם אגוזים טחונים
- לערבב את הסוכר החום עם הקינמון.
זיגוג לאחר האפיה:
- חצי כוס מים
- חצי כוס סוכר
- חצי מקל וניל
Instructions
הבהרה: את הבצק כולו נכין במיקסר עם וו לישה במהירות נמוכה
- בקערת המיקסר שמים קמח, שמרים וסוכר ומערבלים כדקה. מוסיפים את המלח ועוד סיבוב במיקסר.עכשיו נוסיף את יתר החומרים בזמן שהמקסר עובד: ביצים, חמאה ובסוף כוס חלב פושר.
- בשלב הזה אתם נותנים למיקסר לעבוד במהירות איטית עד שכל הבצק נהפך לעיסה אחידה לפחות עוד כעשר דקות. זה חשוב!!
- אחרי חמש דקות עצרתי את פעולת המיקסר, "אספתי" את הבצק ועוד חמש דקות עבודה במיקסר עד שהבצק כולו אחיד והמרקם שלו נראה בדיוק כמו בתמונה.
- אחרי הלישה מגיע שלב ההתפחה.שתי אפשרויות: לילה במקרר או שעה עד שעה וחצי בחוץ עד שהבצק מכפיל נפחו.בשלב ההתפחה את הבצק מניחים בקערה משומנת עטוף בניילון נצמד.הפעם אני הלכתי על לילה במקרר. בבוקר, הוצאתי הבצק, חילקתי לשניים והתחלתי לעבוד.
- חצי יהיה עם שוקולד, השני סוכר חום עם קינמון ואגוזים טחונים.
- הכנת מיס שוקולד:
- מרדדים הבצק לריבוע, מורחים את השוקולד על הבצק, עם סכין חורצים קוים ומתחילים לגלגל כמו בתמונה למעלה. אם בחרתם שני סוגי ממרחים, תגלגלו פס ראשון, דלגו לסוג השני ושוב חזרו לראשון. ככה עד שמיס שוקולד הופכת לשבלול שמנמן. מעבירים לתבנית אפיה.
- הכנת מיס שנק:
- מרדדים הבצק לריבוע, מורחים 2 כפות חמאה מומסת על הבצק ועליו מפזרים סוכר חום, קינמון ואגוזים. באותו אופן מגלגלים את הבצק עד שמיס שנק הופכת אף היא לשבלול שמנמן ומעבירים לתבנית אפיה.
- בשלב הזה – מורחים ביצה טרופה על שני השבלולים ונותנים לבצק לתפוח כחצי שעה נוספת.
- מחממים תנור ל – 180 מעלות. כשהתנור חם, אופים כחצי שעה עד שהבצק משחים. הריח שמשתרר בבית בזמן האפיה הורס!
- בינתיים מכינים זיגוג שימרח על העוגה בצאתה מהתנור.בסיר שמים את הסוכר המים ומקל וניל, מביאים לרתיחה,מנמיכים את האש מבשלים מספר דקות ומורידים מהאש.כשהעוגות יוצאות מהתנור, מורחים הזיגוג על העוגות ומעכשיו אני לא אחראית לקלוריות שלכם אלוהים כמה שהן הורסות!
- לגרסת פרווה – אפשר להחליף את החלב בחלב סויה או מים – את החמאה המומסת להחליף במחמאה או מרגרינה.
סוויט טיפ:
עובי הפס יהיה בעובי של כ-חמישה סנטימטרים.
מחצי קילו קמח תקבלו 3-4 עוגות שמנמנות ויפות.
מה צריך בשביל שבלולי שמרים חלומיים? אז ככה!
לבצק:
500 גרם קמח – 3.5 כוסות קמח
כף וחצי שמרים יבשים או 25 גרם שמרים רטובים
100 גרם חמאה מומסת לא חמה
150 מל' חלב פושר– כשלוש רבעי כוס
75 גרם סוכר – כשלוש רבעי כוס
2 ביצים
קורט מלח
למריחה על השבלולים
ביצה טרופה
מילויים:
לשבלול עם השוקולד:
במיס שוקולד השתמשתי בשלושה סוגים, ממליצה לכם להשתמש רק בשוקולד
3 כפות גדושות שוקולד נוטלה
3 כפות גדושות ממרח לוטוס
3 כפות גדושות ממרח לואקר
לשבלול עם הסוכר חום וקינמון
2 כפות חמאה מומסת
3/4 כוס סוכר חום
כפית קינמון
50 ג' אגוזים טחונים
לערבב את הסוכר החום עם הקינמון.
זיגוג לאחר האפיה:
חצי כוס סוכר
חצי כוס מים
חצי מקל וניל
הבהרה: את הבצק כולו נכין במיקסר עם וו לישה במהירות נמוכה
תתחילו לעבוד.
בקערת המיקסר שמים קמח, שמרים וסוכר ומערבלים כדקה. מוסיפים את המלח ועוד סיבוב במיקסר.
עכשיו נוסיף את יתר החומרים בזמן שהמקסר עובד: ביצים, חמאה ובסוף כוס חלב פושר.
בשלב הזה אתם נותנים למיקסר לעבוד במהירות איטית עד שכל הבצק נהפך לעיסה אחידה לפחות עוד כעשר דקות. זה חשוב!!
אחרי חמש דקות עצרתי את פעולת המקסר, "אספתי" את הבצק ועוד חמש דקות עבודה במיקסר עד שהבצק כולו אחיד והמרקם שלו נראה בדיוק כמו בתמונה.
אחרי הלישה מגיע שלב ההתפחה.
שתי אפשרויות: לילה במקרר או שעה עד שעה וחצי בחוץ עד שהבצק מכפיל נפחו.
בשלב ההתפחה את הבצק מניחים בקערה משומנת עטוף בניילון נצמד.
הפעם אני הלכתי על לילה במקרר. בבוקר, הוצאתי הבצק, חילקתי לשניים והתחלתי לעבוד.
חצי יהיה עם שוקולד, השני סוכר חום עם קינמון ואגוזים טחונים.
הכנת מיס שוקולד:
מרדדים הבצק לריבוע, מורחים את השוקולד על הבצק, עם סכין חורצים קוים ומתחילים לגלגל כמו בתמונה למעלה.
אם בחרתם שני סוגי ממרחים, תגלגלו פס ראשון, דלגו לסוג השני ושוב חזרו לראשון.
ככה עד שמיס שוקולד הופכת לשבלול שמנמן. מעבירים לתבנית אפיה.
הכנת מיס שנק:
מרדדים הבצק לריבוע, מורחים 2 כפות חמאה מומסת על הבצק ועליו מפזרים סוכר חום, קינמון ואגוזים.
באותו אופן מגלגלים את הבצק עד שמיס שנק הופכת אף היא לשבלול שמנמן ומעבירים לתבנית אפיה.
בשלב הזה – מורחים ביצה טרופה על שני השבלולים ונותנים לבצק לתפוח כחצי שעה נוספת.
מחממים תנור ל – 180 מעלות. כשהתנור חם, אופים כחצי שעה עד שהבצק משחים. הריח שמשתרר בבית בזמן האפיה הורס!
בינתיים מכינים זיגוג שימרח על העוגה בצאתה מהתנור.
בסיר שמים את הסוכר המים ומקל וניל, מביאים לרתיחה,מנמיכים את האש מבשלים מספר דקות ומורידים מהאש.
כשהעוגות יוצאות מהתנור, מורחים הזיגוג על העוגות ומעשיו אני לא אחראית לקלוריות שלכם אלוהים כמה שהן הורסות!
לגרסת פרווה – אפשר להחליף את החלב בחלב סויה או מים – את החמאה המומסת להחליף במחמאה או מרגרינה.
ואם הגעתם כבר עד כאן ובטוח אהבתם משהו, בבקשה פרגנו לי בלייק בסוויט דוּלי SWEET DOOLY תודה רבה!!
באינסטגרם שלי כבר הייתם? המון תמונות שלא מגיעות לפייס תמצאו שם – לחצו כאן האינסטגרם של הסוויט לעקוב. תודה!