מתכון לקציצות בולט קציצות תוניסאיות ברוטב עגבניות

קציצות בשר חלומיות על מצע של תפוחי אדמה ברוטב עגבניות נהדר!

מתקשרת אלי חברה שלא אזכיר את שמה ופותחת עלי מבערים של עצבים
"אין לך בושה תגידי?! הולכת ומצלמת מתכונים אצל חברות חדשות ואני! אני חברה שלך מילדות אצלי את לא באה לצלם??"
האמת אני קצת בהלם ולמרות שבדרך כלל הפה שלי לא שותק
הפעם שתקתי ונתתי לה  להוציא עצבים
"יש לי קציצות אליפות! חלום אני אומרת לך!"
"אבל אף פעם לא אמרת שאת רוצה שאבוא.."
"את לא שאלת!!"
כשאין לי סיכוי לנצח במערכה למה להתחיל מלחמה?
"נו טוב, נכון.. על איזה קציצות את מדברת?"
"קציצות בולט שאני מכינה כל יום שישי! אלה קציצות מהמטבח התוניסאי שאמא שלי היתה מכינה"
"קציצות בולט?? בחיים לא שמעתי אותך אומרת את השם הזה"
"אולי לא אמרתי את השם אבל אמא שלי היתה מכינה כל יום שישי!"
"תזכירי לי איך את מכינה את הקציצות האלה.."

"קודם כל אני מכינה מתערובת בשר קציצות"
מתכון לקציצות בולט קציצות תוניסאיות ברוטב עגבניות

בסיר מכינה רוטב עגבניות,
שמה פרוסות של תפוחי אדמה
ועליהם מניחה את הקציצות

מתכון לקציצות בולט קציצות תוניסאיות ברוטב עגבניות

על הקציצות אני מפזרת פרוסות על עגבניה

מתכון לקציצות בולט קציצות תוניסאיות ברוטב עגבניות

אבל על כל הקציצות אני שמה!
מתכון לקציצות בולט קציצות תוניסאיות ברוטב עגבניות
מעל מפזרת עלי סלרי, שמה מים חמים ומבשלת
מתכון לקציצות בולט קציצות תוניסאיות ברוטב עגבניות
"וואלה הבאת לי את התיאבון, תגידי יש מצב את מכינה אותם ביום שלישי ולא בשישי?"
הסכימה
מתכון לקציצות בולט קציצות תוניסאיות ברוטב עגבניות
תאמינו לי צדקה בכל מילה. חלום של קציצות!
מתכון לקציצות בולט קציצות תוניסאיות ברוטב עגבניות

אל תגידו שלא אמרתי – רוצו להכין
מתכון לקציצות בולט קציצות תוניסאיות ברוטב עגבניות

מתכון לקציצות בולט קציצות תוניסאיות ברוטב עגבניות




מה צריך בשביל קציצות בולט?

500 ג' בשר בקר טחון
2 בצלים
1 חבילת פטרוזיליה
כוס עלי כרפס
3 שיני שום
2 ביצים
רבע כוס סולת
חצי כוס פירורי לחם
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
(בערך כפית גדושה פלפל שחור)
חצי כפית קינמון

לרוטב:
1 קופסה (400 ג') עגבניות מרוסקות
2 כפות רסק עגבניות
4-5 שיני שום
2-3 עגבניות – חתוכות לפרוסות
2-3 תפוחי אדמה – קלופים חתוכים לפרוסות
כוס עלי כרפס אפשר גם כמה גבעולים
2-3 כוסות מים רותחים

איך מכינים קציצות בולט?

ראשית טוחנים במעבד מזון את הבצל, הפטרוזיליה, השום ועלי הכרפס.
מוסיפים את התערובת לבשר מוסיפים ביצים ומערבבים.
מוסיפים את כל התבלינים את הסולת ופרורי הלחם מערבבים היטב ויוצרים קציצות.
מטגנים את הקציצות בשמן, מוציאים ומניחים על נייר סופג.
בסיר שטוח שמים קופסת עגבניות מרוסקות עם 2 כפות רסק עגבניות,
להוסיף שמן זית ולערבב הכל ביחד.
לרפד בתחתית הסיר שכבה של פרוסות תפוחי אדמה.
על פרוסות תפוחי האדמה להניח את הקציצות המטוגנות.
להוסיף מים רותחים שיכסו את הקציצות.
מעל הקציצות להניח פרוסות עגבניה, פרוסות שיני שום ועלים של כרפס.
מביאים לרתיחה, מנמיכים ומבשלים על אש קטנה כשעה עד שהנוזלים נספגים.

טעים טעים!

ואם הגעתם כבר עד כאן ובטוח אהבתם משהו, בבקשה פרגנו לי בלייק  בסוויט דוּלי SWEET DOOLY  תודה רבה!!

באינסטגרם שלי כבר הייתם? המון תמונות שלא מגיעות לפייס תמצאו שם – לחצו כאן האינסטגרם של הסוויט לעקוב. תודה!

בחנות החדשה שלי כבר הייתם? עם מחירים מיוחדים ללקוחות הסוויט(: לחנות המתוקה לחצו כאן - SWEET SHOP
ואם הגעתם כבר עד כאן ובטוח אהבתם משהו, בבקשה פרגנו לי בלייק  בסוויט דוּלי SWEET DOOLY  תודה רבה!!


תגובות

עוד מתכונים טעימים