דפי אורז ממולאים בירקות ואטריות אורז תמיד הקסימו אותי ורציתי להכין,
פחדתי שזה יהיה מסובך לי מדי וכל פעם דחיתי את ההכנה.
אתם עוקבים אחרי באינסטגרם נכון?
אם לא – בואו לכאן – האינסטגרם של סוויטדולי
אחרי שהתחלתי לעבוד עם הסלייסר, הקישואים והגזרים
נחתכו לי בצורות כל כך יפות שהחלטתי להכין את הדפי האורז הממולאים.
דפי אורז ממולאים בירקות ואטריות אורז גם נקראים ספרינגרולס
או אגרול ויטנאמי וצריך כמה דקות להתרגל לטעם, לי בכל אופן זה קרה.
הדפים שקופים והם חסרי טעם,
לכן הכנתי שלושה רטבים שונים שבהם ניתן לטבול את דפי האורז הממולאים בירקות.
הכנתי לכם סרטון איך מכינים את דפי האורז שתוכלו לראות בדיוק איך מכינים:
וכדי שיהיה קל הנה הסבר עם תמונות
ראשית, קוצצים את הקישואים לעיגולים
מכינים בספירל סלייסר גם עיגולי של גזר
כדי שיהיה לכם קל להכין את הירקות חתוכים
הישגתי לכם את הסלייסר בדיל בלעדי
כולל משלוח!
בואו תראו איך מכינים את עלי האורז העטופים
מערבבים את הירקות ושמים בקערה.
מוסיפים אטריות אורז, תבלינים ומערבבים הכל ביחד.
את נייר האורז משרים מספר שניות בקערית מים
ומניחים על משטח עבודה
בפינה למעלה שמים מעט מתערובת הירקות והאטריות
מקפלים מצד אחד
מקפלים מצד שני
ומתחילים לגלגל לרול ארוך
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
בואו תצטרפו לקבוצת האוכל הנהדרת שלנו
וליהנות מהמון מתכונים חדשים וטעימים
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי
לאחר הגלגול מניחים בצד ועוברים לבא בתור
הכנתי לכם שלושה מתכונים לרטבים הורסים
שאפשר לטבול בהם את האגרולים.
הנה מתכון לסלט ויטנאמי שאפשר לאכול ליד
סלט ויטנאמי בתיבול אסייתי
או אטריות שעועית מוקפצות עם ירקות
רוצים לקבל מתכונים ישירות לווטצ'אפ? קבוצה שקטה בלי חפירות
לחצו כאן70 – מתכונים לווטצאפ
הכנתי לכם סרטון שתראו איך בדיוק
עובד הסלייסר
דפי אורז ממולאים בירקות ואטריות אורז
מה צריך בשביל דפי אורז ממולאים בירקות ואטריות אורז?
1 חבילת דפי אורז בגודל בינוני
כוס ברוקלי קצוץ
1 קישוא
חצי כוס כוסברה קצוצה
1 זוקיני
חצי כוס פטרוזיליה קצוצה
1 גזר
חצי כוס רוטב סויה
חצי כוס שמן שומשום
כוס אטריות אורז
איך מכינים דפי אורז ממולאים בירקות ואטריות אורז?
שמים בקערה את כל הירקות
חולטים את האטריות במים חמים מספר דקות
מסננים את האטריות
מפזרים את הפטרוזיליה והכוסברה על הירקות
מוסיפים את האטריות הרכות
מוסיפים את הרטבים לקערה ומערבבים הכל ביחד.
את דפי האורז מרככים בקערת מים קרירים
מניחים את העלה במים מספר שניות ומוציאים ומניחים על משטח העבודה
בקצה מניחים מעט מהתערובת
מגלגלים מעט, מקפלים את נייר האורז מהצדדים ומגלגלים לרול הדוק.
ככה מכינים את כל דפי האורז.
מורחים את הרולים בשמן שומשום גם לטעם וגם למניעת הידבקויות
אפשר להניח את הרולים על מצע גזר וכרוב לפני ההגשה.
מכינים רטבים ומגישים בקעריות קטנות את הרטבים יחד עם עלי האורז המגולגלים
וכל אחד בוחר את הטעם שהוא אוהב לטבול בו את הספרינג רול.
רוטב סויה עם ג'ינג'ר וכוסברה
1 כוס רוטב סויה
1 שן שום קצוצה|
מעט ג'ינג'ר טחון
מעט כוסברה טחונה
מערבבים הכל ביחד
רוטב חמאת בוטנים
2 כפות חמאת בוטנים
1 כף דבש
רבע כפית סויה{
כפית שמן שומשום
מערבבים הכל ביחד
רוטב צ'ילי חמוץ מתוק
2 כפות רוטב צ'ילי חמוץ מתוק|
מעט כוסברה קצוצה
חצי כפית גרגרי שומשום