דפי אורז ממולאים בירקות ואטריות אורז

דפי אורז ממולאים בירקות או ספרינגרולס או אגרול ויטנאמי תבחרו את השם ורוצו להכין

דפי אורז ממולאים במירקות ואטריות אורז תמיד הקסימו אותי ורציתי להכין,
פחדתי שזה יהיה מסובך לי מדי וכל פעם דחיתי את ההכנה.
אחרי שהתחלתי לעבוד עם ספירל סלייסר, הקישואים והגזרים
נחתכו לי בצורות כל כך יפות שהחלטתי להכין את הדפי האורז הממולאים.
דפי אורז ממולאים בירקות ואטריות אורז גם נקראים ספרינגרולס
או אגרול ויטנאמי וצריך כמה דקות להתרגל לטעם, לי בכל אופן זה קרה.
הדפים שקופים ויש להם טעם כמו של ג'לי
לכן הכנתי שלושה רטבים שונים שבהם ניתן לטבול את דפי האורז הממולאים בירקות.

הכנתי לכם סרטון איך מכינים את דפי האורז שתוכלו לראות בדיוק איך מכינים:

וכדי שיהיה קל הנה הסבר עם תמונות
ראשית, קוצצים בספירל סלייסר את הקישואים לעיגולים

דפי אורז ממולאים בירקות ואטריות אורז

מכינים בספירל סלייסר גם עיגולי של גזר
דפי אורז ממולאים בירקות ואטריות אורז

מערבבים הכל ביחד עם ירקות ושמים בקערה.
מוסיפים אטריות אורז, תבלינים ומערבבים הכל ביחד.
את נייר האורז משרים מספר שניות בקערית מים
ומניחים על משטח עבודה
בפינה למעלה שמים מעט מתערובת הירקות והאטריות

דפי אורז ממולאים בירקות ואטריות אורז

מקפלים מצד אחד

דפי אורז ממולאים בירקות ואטריות אורז

מקפלים מצד שני

דפי אורז ממולאים בירקות ואטריות אורז

ומתחילים לגלגל לרול ארוך

דפי אורז ממולאים בירקות ואטריות אורז

לאחר הגלגול מניחים בצד ועוברים לבא בתור

דפי אורז ממולאים בירקות ואטריות אורז

ככה מכינים את כולם ומניחים על צלחת משומנת שלא ידבקו
לפני ההגשה תפזרו עליהם שומשום
והכנתי לכם שלושה מתכונים לרטבים הורסים
שאפשר לטבול בהם את האגרולים.

אם אתם רוצים גם ספירל סלייסר
במחיר מיוחד ללקוחות סוויט דוּלי
רק ללחוץ כאן – ספירל סלייסר ומברשת קאזה

דפי אורז ממולאים בירקות ואטריות אורז

דפי אורז ממולאים בירקות ואטריות אורז




מה צריך בשביל דפי אורז ממולאים בירקות ואטריות אורז?

1 חבילת דפי אורז בגודל בינוני
1 קישוא חתוך לעיגולים במאסטרסלייסר
1 זוקיני חתוך לעיגולים במאסטרסלייסר
1 גזר חתוך לעיגולים במאסטרסלייסר
כוס ברוקלי קצוץ דק דק
חצי כוס כרוב קצוץ דק דק
חצי כוס כוסברה קצוצה
חצי כוס פטרוזיליה קצוצה
חצי כוס רוטב סויה
חצי כוס שמן שומשום

כוס אטריות אורז
איך מכינים דפי אורז ממולאים בירקות ואטריות אורז?

שמים בקערה את כל הירקות
חולטים את האטריות במים חמים מספר דקות
מסננים את האטריות
מפזרים את הפטרוזיליה והכוסברה על הירקות
מוסיפים את האטריות הרכות
מוסיפים את הרטבים לקערה ומערבבים הכל ביחד.

את דפי האורז מרככים בקערת מים קרירים
מניחים את העלה במים מספר שניות ומוציאים ומניחים על משטח העבודה
בקצה מניחים מעט מהתערובת
מגלגלים מעט, מקפלים את נייר האורז מהצדדים ומגלגלים לרול הדוק.
ככה מכינים את כל דפי האורז.
מורחים את הרולים בשמן שומשום גם לטעם וגם למניעת הידבקויות
אפשר להניח את הרולים על מצע גזר וכרוב לפני ההגשה.

מכינים רטבים ומגישים בקעריות קטנות את הרטבים יחד עם עלי האורז המגולגלים
וכל אחד בוחר את הטעם שהוא אוהב לטבול בו את הספרינג רול.

רוטב סויה עם ג'ינג'ר וכוסברה

1 כוס רוטב סויה
1 שן שום קצוצה|
מעט ג'ינג'ר טחון
מעט כוסברה טחונה
מערבבים הכל ביחד

רוטב חמאת בוטנים

2 כפות חמאת בוטנים
1 כף דבש
רבע כפית סויה{
כפית שמן שומשום
מערבבים הכל ביחד

רוטב צ'ילי חמוץ מתוק

2 כפות רוטב צ'ילי חמוץ מתוק|
מעט כוסברה קצוצה
חצי כפית גרגרי שומשום

בחנות החדשה שלי כבר הייתם? עם מחירים מיוחדים ללקוחות הסוויט(: לחנות המתוקה לחצו כאן – SWEET SHOP

ואם הגעתם כבר עד כאן ובטוח אהבתם משהו, בבקשה פרגנו לי בלייק  בסוויט דוּלי SWEET DOOLY  תודה רבה!!

בחנות החדשה שלי כבר הייתם? עם מחירים מיוחדים ללקוחות הסוויט(: לחנות המתוקה לחצו כאן - SWEET SHOP
ואם הגעתם כבר עד כאן ובטוח אהבתם משהו, בבקשה פרגנו לי בלייק  בסוויט דוּלי SWEET DOOLY  תודה רבה!!


תגובות

עוד מתכונים טעימים