לביבות מנגולד ותפוחי אדמה צמחוניות פרווה,
אני מקדישה ליעלי, "המורה להתעמלות" שלי.
כבר בתיכון אני ושיעורי ההתעמלות לא היינו חברים.
אני לא מגיעה לשיעור, המורה לא אומרת מילה
וככה חלפו להם ימי התיכון.
כן אני מוכנה לצעוד בים, לגמרי אוהבת לשחות,
אבל כבר כמה חודשים טובים שאחותי לא מפסיקה להתקרצץ עלי שנלך לחדר כושר.
איך שאני שומעת חדר כושר, אני נעשית חולה.
חדר כושר?? מה לי ולכל מכשירי העינויים האלה?
איך שהיא אומרת לי חדר כושר, אני משנה נושא.
כל שבוע באה לי עם מבצע חדש.
"תשמעי, מצאתי מבצע בהולמס ככה וככה עולה"
פעם מכרתי לה שהחגים בפתח, פעם מכרתי לה שלא מתאים לי החוג,
כל פעם שולחת אותה בלך ושוב והיא לא מפסיקה,
"דוּלי, אנחנו חייבות להזיז את עצמנו. חייבות התעמלות"
כנראה שאלוהים שמע את תפילתה ויום אחד במקרה נפגשתי עם יעל מלצר.
את יעל מלצר אני מכירה כשלפני שלושים שנה,
הגיעו היא ובעלה עם ילדה קטנה לגור בבנין שגרתי עם הורי ואני בת נעורים.
השנים עברו, נפגשנו עוד כמה פעמים ואז הגיעה אלי ההודעה
שיעל פותחת חוג לנשים. נפל הפור.
התקשרתי לאחותי ואמרתי לה "מצאתי לנו חוג התעמלות"
ואחותי לא שאלה מה-מי-מו שמחה והצטרפה.
מאז, פעמיים בשבוע, אנחנו הולכות, לשיעורים עם יעל.
יש לה סבלנות אלי, כן לא מוותרת אבל יחד עם זאת קשובה אלי,
ואני משתדלת לעשות את הדברים שאפילו קשה לי איתם.
יעלי אהובה, התמזל מזלי וזו הדרך שלי להודות לך.
בגלל שאני יודעת שיעל צמחונית,
לביבות מנגולד ותפוחי אדמה צמחוניות פרווה – הן בדיוק מה שיתאים לה.
יעלי, אם את מחפשת עוד סוגים של לביבות הכל כאן – לביבות בכל הטעמים
עלי מנגולד טוחנים במעבד מזון, מוסיפים תפוח אדמה,
טוחנים הכל ביחד ויש לכם יופי של לביבות.
כמובן שיש גם גירסה אפויה
ולעוד מתכונים צמחונים/טבעוניים רק ללחוץ כאן
מתכונים צמחונים/טבעוניים
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
בואו תצטרפו לקבוצת האוכל הנהדרת שלנו
וליהנות מהמון מתכונים חדשים וטעימים
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי
לביבות מנגולד ותפוחי אדמה צמחוניות פרווה
לביבות מנגולד ותפוחי אדמה צמחוניות פרווה
סוויט דוליIngredients
- 10-12 עלים של מנגולד
- 1 תפוח אדמה
- 1 ביצה
- מלח פלפל לפי הטעם
- 1/2 כוס קמח
- 1/2 כוס פירורי לחם
- שמן לטיגון
Instructions
- שוטפים את עלי המנגולד היטב חוצצים לחצי, לא משתמשים בגבעולים הלבנים. מעבירים למיקרו ומאדים כדקה או שתיים תלוי בחוזק המיקרו שלכם את העלים המאודים קוצצים דק-דק, אפשר במעבד מזון.
- את תפוח האדמה מגרדים במגרדה או במעבד מזון, סוחטים ומעברים לקערה.
- מוסיפים את עלי המנגולד. מוסיפים ביצה, מלח, פלפל, פירורי לחם וקמח ומערבבים לעיסה אחידה.
- יוצרים קציצות ומטגנים בשמן חם. אחרי מספר דקות הופכים את הקציצות לצד השני. לאחר הטיגון מניחים על נייר סופג.
גירסה אפויה –
- לאחר ערבוב כל החומרים, משמנים תבנית אפיה, מרססים עם ספריי שמן ומניחים את הקציצות. לתנור חם, שחומם מראש ל – 180 מעלות מכניסים את הלביבות ואופים כעשרים דקות עד חצי שעה, תלוי בחוזק התנור, הופכים לצד השני, אופים עוד עשר דקות וזהו. הלביבות מוכנות.
גירסה ללא גלוטן –
- יש להשתמש בקמח קונדיטור1 כוס קמח קונדיטור במקום הקמח ופרורי הלחם.
- חג חנוכה שמח אהובות ואהובים!
מה צריך בשביל לביבות מנגולד ותפוחי אדמה צמחוניות פרווה?
10-12 עלים של מנגולד
1 תפוח אדמה
1 ביצה
מלח פלפל לפי הטעם
חצי כוס פרורי לחם
חצי כוס קמח
איך מכינים לביבות מנגולד ותפוחי אדמה צמחוניות פרווה?
שוטפים את עלי המנגולד היטב
חוצצים לחצי, לא משתמשים בגבעולים הלבנים.
מעבירים למיקרו ומאדים כדקה או שתיים תלוי בחוזק המיקרו שלכם
את העלים המאודים קוצצים דק-דק, אפשר במעבד מזון.
את תפוח האדמה מגרדים במגרדה או במעבד מזון,
סוחטים ומעברים לקערה.
מוסיפים את עלי המנגולד.
מוסיפים ביצה, מלח, פלפל, פירורי לחם וקמח ומערבבים לעיסה אחידה.
יוצרים קציצות ומטגנים בשמן חם.
אחרי מספר דקות הופכים את הקציצות לצד השני.
לאחר הטיגון מניחים על נייר סופג.
גירסה אפויה –
לאחר ערבוב כל החומרים, משמנים תבנית אפיה, מרססים עם ספריי שמן
ומניחים את הקציצות.
לתנור חם, שחומם מראש ל – 180 מעלות מכניסים את הלביבות
ואופים כעשרים דקות עד חצי שעה, תלוי בחוזק התנור,
הופכים לצד השני, אופים עוד עשר דקות וזהו.
הלביבות מוכנות.
גירסה ללא גלוטן –
יש להשתמש בקמח קונדיטור
1 כוס קמח קונדיטור במקום הקמח ופרורי הלחם.
חג חנוכה שמח אהובות ואהובים!
הכלים המרהיבים בחסות פוקס הום
מוזמנים לקהילת האוכל "אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי"
תוכלו לשתף בקבוצה הנפלאה, גם את המתכונים שלכם.
והכי חשוב – בבקשה תזמינו את החברים שלכם.
אם לא הצטרפתם מוזמנים לכאן – אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי