עוגת פיניאטה – העוגה שהתחפשה

שלב אחרי שלב איך מכינים עוגת פיניאטה. העוגה שהתחפשה.

סרטון איך מכינים את העוגה:

אם יש משהו שאני לא אוהבת זה הפתעות. כן-כן גם הפתעות טובות.
רוצים לשמח אותי? אל תפתיעו אותי. טוב, פרחים לשבת זה לא הפתעה, אני מדברת על מגה-הפתעות.
המשפחה שלי יודעת בשום-פנים-ואופן לא עושים לי מסיבות הפתעה ליומולדת. אין מצב.
לא אוהבת שמפילים עלי פצצות גם אם הן מלאות בשמחה.

עוגת פיניאטה היא עוגת הפתעה. עוגה שהתחפשה.

נסע הסטודנט לחו"ל עם חברתו לטיול של אחרי-צבא לכמה חודשים. חרשו את העולם כמיטב ילדנו המשוטטים.
מכיוון שאנחנו בדור ה"ווטאפ-שיחות ללא הגבלה וכו" היינו משוחחים על בסיס יומי והייתי יודעת בדיוק איפה הם ומה הם עושים.
תמונות, סרטונים והילדים עושים חיים בעולם.

עשר בבוקר אני בעבודה זמן מצויין לסנדויץ של ארוחת בוקר.
פורסת את מפית הנייר, מניחה עליה את הסנדויץ, לוקחת ביס ראשון, ביס שני, ביס שלישי נפתחה הדלת ובפתח עמד הסטודנט.
הביס בפה אני לא מבינה מה קורה אבל הוא כבר רץ אלי, אני אליו, תפס אותי חבק אותי אני אותו, נופלים אחד על השני,
והביס תקוע בפה.
מחץ אותי כאילו אין מחר, אני בוכה מרוב התרגשות
והביס תקוע בפה.
עוברות כמה דקות עד שהתאוששתי,דחפתי אותו ממני, זרקתי הביס לפח והמשכנו בדבק המשפחתי.

אחרי דקות ארוכות של "מה-אתה-עושה-פה-רק-אתמול-דיברנו-והייתם-בתאילנד"

"אנחנו מתכננים את זה כבר איזה שבועיים. רציתי להפתיע אותך"
כבר לא נשמע טוב
"איך הגעתם?"
"ההורים של ד' הביאו אותנו מהשדה" צהל הילד ולי החיוך נמחק
"ההורים של ד'?" אני מרגישה את העצבים עולים
"בטח. ד' סיפרה להורים שלה"
לא רק הפתעה עוד מישהו אחר ידע עליה!
"ההורים של ד' ידעו שאתם באים?"
מסכן. מסכן לא ידע איפה הוא נופל
"נו כן אימוש, רציתי להפתיע אותך" כרה לו את הבור כולו צהלה ושמחה
"אתה רוצה להגיד לי ששבועיים! שבועיים!! ההורים של ד' ידעו ואני לא??"
העצבים עזבו את המדרגות התחילו לטוס במעלית
"שבועיים אנחנו מדברים, אתה מוכר לי סיפורים ולא אומר מילה?"
ההוא מתחיל לקלוט "אבל רציתי לעשות לך הפתעה"
"איזה הפתעה זו תגיד?!"
"אימוש-אימוש תרגעי"
"מה תרגעי מה? מי עוד ידע ואני לא?"
ההוא מבין את הטעות שותק ואני משתוללת מעצבים
"האחיות שלך ידעו??? סיפרת להן והן לא סיפרו לי??"
"אימוש תרגעי, סיפרנו רק להורים של ד' כדי שיחזירו אותנו" אני שומעת את גלגלי המוח שלו מחפשים תירוצים
"אני לא מבינה איך אמא של ד' לא סיפרה לי" אני פותחת חזית חדשה
"לא-לא אימוש, היא לא אשמה. זה אני. אני אשם. רציתי לעשות לך הפתעה"
"הפתעה?! הפתעה??זו בכלל לא הפתעה כי ההורים של ד' ידעו ואני לא!"
"טוב אימוש אני הולך הביתה" הוא קם
"שב. אין לך למה ללכת אין אוכל בבית! זו הפתעה!"
מיצינו את הנושא שלא עושים לי הפתעות?(:

הפתעה אמיתית מקבלים כשיש עוגת פיניאטה.
עוגת פיניאטה זו עוגת טורט/עוגת ספוג – שבתוכה מלאה בממתקים. כשפורסים אותה הממתקים "נשפכים" החוצה.

איך מכינים עוגת פיניאטה? שלב אחרי שלב אראה לכם פה.
יש גם תובנות בהכנת העוגה אותה תגלו בהמשך.

עוגת פיניאטה – העוגה שהתחפשה – מאד מתאימה לפורים וסוגרת את סבב פורים.
מבחוץ נראית עוגה תמימה ורגילה אבל מבפנים מלאת הפתעות.

איך מכינים עוגת פיניאטה שלב אחרי שלב. קדימה.

ראשית, אופים עוגת טורט

עוגת פיניאטה - העוגה שהתחפשה

 חוצים אותה לשלוש פרוסות שוות

עוגת פיניאטה - העוגה שהתחפשה

 בפרוסה האמצעית, משאירים שוליים ועם סכין מסמנים עיגול

עוגת פיניאטה - העוגה שהתחפשה

מרוקנים את העוגה

עוגת פיניאטה - העוגה שהתחפשה

עכשיו מגיע השלב שבו עשיתי טעות.  
ציפיתי את רצפת העוגה בקצפת כדי להעשיר את הטעם.
טעות!!
מה קורה לממתקים כשהם נפגשים עם קרם? בדיוק. הם נדבקים!
והמטרה – שהממתקים "ישפכו" מהעוגה
לכן. תלמדו מהטעות שלי.
אל תצפו את העוגה בפנים.
תמרחו קרם רק על השוליים
ותניחו את העיגול על הקרם

עוגת פיניאטה - העוגה שהתחפשה

עכשיו ממלאים בממתקים כאוות נפשכם

עוגת פיניאטה - העוגה שהתחפשה

 אני הלכתי הכי רחוק שאפשר והנחתי גם ממתקים עטופים

עוגת פיניאטה - העוגה שהתחפשה

אחרי שהעוגה מלאה בממתקים מכסים את העוגה עם השכבה השלישית

עוגת פיניאטה - העוגה שהתחפשה

מצפים בקרם

עוגת פיניאטה - העוגה שהתחפשה

ומקשטים

עוגת פיניאטה - העוגה שהתחפשה

כשחוצים את העוגה הממתקים נשפכים החוצה

עוגת פיניאטה - העוגה שהתחפשה

עוגת פיניאטה – העוגה שהתחפשה




סוויט טיפ:
הטריק בגובה העוגה הוא בהקצפת החלבונים שיחזיקו את העוגה. איך עושים את זה? 
שמים את החלבונים בקערת המיקסר ומתחילים להקציף במהירות בינונית כחמש דקות. 

אחרי חמש דקות להעביר למהירות גבוהה ולתת למיקסר לעבוד לפחות עשר דקות עד שהקצף חזק ויציב. 
רק בשלב הזה להוסיף את הסוכר ולהמשיך להקציף.
את תערובת החלמונים לקפל בעדינות, להוסיף הקמח ולהמשיך בתנועות קיפול בלי פחד(:

מה צריך?

6 ביצים
1.5 כוס סוכר
חצי כוס שמן
1 כוס חלב
2 כוסות קמח תופח

איך מכינים?

מחממים תנור ל – 160 מעלות.
מפרידים את הביצים לחלבונים וחלמונים. מקציפים את החלבונים עם הסוכר לקצף יציב.
מתחילים במהירות בינונית כחמש דקות ולאחר מכן לעבור למהירות גבוהה. להוסיף את הסוכר לאט ב-3-4 פעמים.
בקערה משנית מערבבים את החלמונים עם השמן והחלב.
מוסיפים את החלמונים לקערת החלבונים ובתנועות קיפול מערבבים החלבונים פנימה.
הם לא חייבים להיטמע לגמרי.
מוסיפים הקמח ובתנועות עטיפה מקפלים הקמח פנימה עד שהעיסה חלקה.
יוצקים לתבנית מס' 24 ואופים בתנור שחומם מראש ל – 160 מעלות כחמישים דקות עד שעה.
בודקים עם קיסם שהעוגה יבשה ומוציאים מהתנור.
מקררים העוגה.

מקציפים שמנת מתוקה עם החלב ואינסטנט פודינג לקצפת יציבה.

חוצים את העוגה לשלוש פרוסות שוות.
בפרוסה האמצעית עם סכין מסמנים עיגול ומוציאים את העיגול.
מורחים קרם רק על שוליי העוגה.
מניחים את העיגול החתוך על השוליים עם הקרם.
מורחים קרם על השוליים ומניחים את השכבה השלישית על העוגה.
את הקרם מורחים על כל העוגה ומקשטים.
ההפתעה תהייה מושלמת כשתחצו את העוגה.
תהנו חברימים!

אם אתם כבר כאן פרגנו לי בלייק  בבקשה ב SWEET DOOLY   תודה!

באינסטגרם שלי כבר הייתם? המון תמונות שלא מגיעות לפייס תמצאו שם – לחצו כאן האינסטגרם של הסוויט לעקוב. תודה!

pinata cake


תגובות

עוד מתכונים טעימים